Hur man bearbetar druvor korrekt med väteperoxid och konsumtionsgraden för sprutning

Under de sista dagarna av juli börjar massor av druvor att mogna, men under denna period påverkas ofta bladen och skotten. Vid användning av ett kemiskt preparat kan grödan inte konsumeras under minst två veckor, därför är denna typ av behandling kontraindicerad. Det finns en fungicid som är säker för druvor och människor. Det är möjligt att bearbeta druvor med väteperoxid under hela växtsäsongen utan att hälsan skadas.

Fördelarna med att bearbeta druvor med peroxid

Oftast används läkemedlet för att behandla sår som ett desinfektionsmedel. Men få människor känner till dess ovärderliga egenskaper för växter. För druvor som används som:

 • baktericid;
 • fungicid;
 • som en ytterligare syrekälla.

Väteperoxid bryts ned i:

 • atomiskt syre är en stark oxidant som kan förstöra svamp- och bakteriesporer;
 • vatten.

På grund av de angivna egenskaperna inom jordbruket används läkemedlet för att spraya druvor mot sjukdomar och för att stimulera fröns groddning.

Hur man förbereder en lösning för bearbetning

Beroende på användningsändamål bereds olika processlösningar:

 1. För förebyggande. Tillsätt 300 ml väteperoxid 3% till en 10-liters hink med vatten. Det rekommenderas att bearbeta planteringar minst fyra gånger per säsong.
 2. För behandling. Späd med 250 ml 3% peroxid i 8 liter vatten.
 3. För bättre tillväxt. För 10 liter vatten, använd 250 ml 3% peroxid.
 4. För att förbättra fröns grodd. Plantorna kommer att vara friskare om frönen blöts i en lösning framställd av en halv liter vatten och 25 ml 3% väteperoxid.

HYDROGEN ÖVERGÅNG

Den beredda lösningen hjälper till att uppnå detta mål endast med rätt dosering och användning i mått.

Indikationer för användning

Ofta börjar välväxta druvplantor dö i behållare. Först visnar bladen, och sedan dör växten. Det vanligaste skälet är överflödet, vilket resulterar i att vätskan förskjuter luft från marken, som innehåller syre som är nödvändigt för rotsystemet. På grund av syre-svält, bara en dag senare, börjar processen att dö av rötterna.

I detta fall kommer en lösning av väteperoxid att spara plantorna var tredje dag.

Vid tidpunkten för fruktmognad påverkar blad och skott sjukdomar:

 • oidium;
 • olika råtta;
 • antraknos;
 • mögel.

Druvbearbetning

Sprutning med den beredda lösningen hjälper till att rädda planteringarna. Användningen av peroxid för behandling av druvor främjar också bättre växttillväxt och utveckling.

Behandlingsregler

Innan du använder verktyget måste du ta reda på hur bearbeta druvorna korrekt och inte skada honom.

När man planterar frön rekommenderas att man förbehandlar marken och behållaren. För att göra detta, blanda:

 • 4 liter vatten;
 • läkemedlets injektionsflaska.

Den resulterande lösningen tappas tre dagar innan man planterar plantor eller frön. Denna procedur hjälper till att döda alla patogena bakterier, insektslarver och ägg. Det rekommenderas att man spolar ut jorden med samma lösning efter skörd. När de drabbas av sjukdomar behandlas de systematiskt tills växten blir helt frisk, men inte oftare än en gång var femte dag.

druvbearbetning

Innan behandlingen av alla druvor med peroxid fortsätter är det nödvändigt att titta på effekten av lösningen på flera buskar eller blad, och nödvändigtvis på alla sorter. Det finns tillfällen då druvorna smakar försämras.Spraya växter från skadedjur och sjukdomar utförs noggrant. För detta behandlas bladen från alla sidor såväl som stjälkarna.

Om det under appliceringen av läkemedlet förekommer vita fläckar på jorden, som liknar mögel i utseende, stoppas vattningen och sprutningen av plantorna. Endast periodisk behandling med läkemedlet utförs.

Ett billigt verktyg hjälper sticklingar att rota. För att utesluta deras förfall upplöses en matsked av beredningen i en liter vatten och sticklingar hålls under tilldelad tid. Innan plantering måste jorden desinficeras med väteperoxid. Efter beskärning av vinrankan rekommenderas det att behandla skäret med en beredning, låt dem sedan torka och täcka dem med trädgårdsvar.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa