Beskrivning av sorter och egenskaper hos Muscat-druvor och odlingsegenskaper

Det är en uppfattning att druvsorter från Muscat-gruppen endast bör odlas av vinproducenter som har möjlighet att organisera plantager i varma länder. Detta beror på att druvodlingar som tillhör denna kategori är ganska nyckfulla. Men uppfödare har länge avlade sorter som framgångsrikt kan gro i ett utbytbart svalt klimat. Till exempel i städerna i Centrala Ryssland.

Fördelar och nackdelar med Muscat-druvor

Många har en äkta kärlek till den ovanliga smaken av Muscat-druvor. Mogna frukter är mycket sockerliga, varför de har en uttalad sötma. Muscat har en mångfacetterad smak och aroma med inslag av blommor, karamell, örter, bär och, naturligtvis, mysk.

De är lämpliga för att tillverka en mängd olika viner. Detta beror på både mångfalden av arter och fruktbarheten hos de flesta av dem. Med korrekt skötsel kan druvor "ockupera" hela platsen och det omgivande området. Följaktligen är en av de främsta fördelarna hög fertilitet (i genomsnitt är det 50-60 kvintaler avkastning per 1 hektar mark).

Muscat innehåller phytoncider. Dessa är biologiskt aktiva substanser som signifikant hämmar tillväxten av patogen och opportunistisk mikroflora i tarmen. Det är nyfiken på att phytoncider inte bara finns i druvor, utan också i lök, vitlök och kottar.

Den största nackdelen med muskater är deras nyckfullhet. Detta gäller klassiska sorter som inte är hybrid.

Muscat-druvor är varma och ljuskraviga. De rekommenderas att planteras i lämpligt klimat och i förhöjda områden. Därför är sådana sorter vanliga i Krim, Moldaviska och georgiska vingårdar. Men detta betyder inte alls att särskilda villkor krävs för alla sorter. Forskare har utvecklat hybridsorter som tål betydande frost, är resistenta mot vanliga svampsjukdomar och grå mögel.

mogna druvor

De bästa sorterna av muskatdruvor - beskrivning och egenskaper

Vissa sorter skiljer sig från resten. Dessa inkluderar:

 1. Den svarta.
 2. Rosa.
 3. Hamburg.
 4. Alexandria.
 5. Ungerska.
 6. Frankincense (vit).

De är de mest kända och används för att göra de finaste vinerna. Det finns också många varianter av druvor från Frankincense, Black och Rose. De skiljer sig åt i sina egenskaper.

mogna druvor

Vitt superärt

Vita supereariska druvor Muscat har egenskapen av ökad sockeransamling.I mogna bär når sockerhalten 25-30%, vilket gör det möjligt att använda denna typ för att tillverka söta efterrättviner.

Allmänna egenskaper hos arten:

 • instabil mot frost, dör vid temperaturer på -20 ° C och lägre;
 • mognar under cirka 120 dagar, företrädesvis planteras tidigt på våren;
 • inte resistent mot vanliga svampsjukdomar;
 • genomsnitt i fruktbarhet, från en hektar skördad från 50 centners av grödan;
 • bär är små (2-3 gram), som kluster (upp till 500 gram);
 • ursprungsort: Egypten eller Arabien.

Vitt superärt

Muscat Shatilova

Shatilovs Muscat är en hybrid av vita druvsorter. Denna art är känd för det faktum att den skapades specifikt för odling i det ryska klimatet. Det vill säga druvor är motståndskraftiga mot frost och temperaturer, nederbörd. Det behöver inte planteras i en förhöjd yta. Sorten är opretentiös, blir sällan sjuk och kräver inte ofta vattning. Genomsnittlig fertilitet.

Typbeskrivning:

 • mognad i slutet av augusti-början av september;
 • frostbeständighet över genomsnittet (upp till -30 ˚С);
 • medelstora bär (4-6 gram) och ett gäng (upp till 1000 gram);
 • sockerinnehåll - från 16 till 20%;
 • ursprungsort: Ryssland.

Muscat Shatilova

Bären har en gul-gyllene nyans, ljusgröna vener. Som regel har de en måttligt musky lukt och en söt smak.

Den svarta

Svarta Muscat-druvor har, enligt vissa källor, sitt ursprung på Krim i slutet av 1800-talet. Den växer fortfarande aktivt på denna halvö, liksom i södra Frankrike. Odlas i varma klimat, på förhöjda markytor (främst i sluttningar). Huvudnamnet på svart muskot är Kalyaba eller Kayaba. Denna art kännetecknas av ett avkastning över genomsnittet, skottens fruktbarhet är mer än 60%.

Beskrivning av sorten:

 • medelstora mjölksvampar (upp till 1000 gram), som bär (upp till 10 gram);
 • sockerinnehåll - upp till 20%;
 • låg frostbeständighet, hög ljuskrav;
 • avkastningen är i genomsnitt 60 centner per hektar;
 • mognad tar från 130 till 150 dagar;
 • arten är resistent mot svampsjukdomar, men är mottaglig för attacker från bladvalsar;
 • mogna bär är mörkblå i färgen.

Svarta druvor

Kalyaba är en söt muskotnötter lämplig för att tillverka dessertviner.

Hamburg muscat

Hamburg muskotmuska är en mörk druvsort. Det visades först i England, men distribueras nu nästan över hela världen. Denna typ av muskotnötter finns i Ukraina, Moldavien, Frankrike, Tunisien, Italien.

Egenskaper av Hamburg Muscat-druvor:

 • termofilicitet (dör vid -19 ° C);
 • måttligt ljus kräver (kan planteras på en plan yta);
 • hög mottaglighet för sjukdomar, bräcklig vapen;
 • avkastningen är instabil, den kan nå 70 centner per hektar, men varierar vanligtvis mellan 30-40 centner;
 • medelstora frukter (2-4 gram), små kluster (200-350 gram);
 • bärens nyans är blåfiolett, mörk;
 • sockerinnehåll - upp till 22%.

Hamburg muscat

Värdet på denna druva ligger i det faktum att den producerar kvalitetsvin med rätt smak och arom.

Svält

Klassisk Golodrigi är en mångsidig Muscat-druva uppkallad efter en ukrainsk forskare och uppfödare med motsvarande efternamn. Det var han som avlade denna sort och passerade Magarach och Koroleva. Holodrigi är mycket resistenta mot torka och frost, svampsjukdomar och virus. Denna druva tillhör högavkastande druvor (upp till 150 centner kan skördas från 1 hektar). Det är problemfritt, medelmognad (120-135 dagar) och lämpar sig för odling i varierande klimat.

Egenskaper för sorten:

 • sockerinnehåll - upp till 23%;
 • frostbeständighet - upp till -24 ° C;
 • en vikt är 300 gram, en bär är 2-3 gram.

Hunger druvor

Det finns flera sorter av denna druva, bland vilka den mest sockerliga är minnet av Golodriga sorten. Det innehåller 29% socker.

Blau

Blau-druvan är en ädla muskotnötter som har sitt ursprung i Schweiz.Denna typ används för att tillverka klassiska röda viner med en uttalad musky arom. I allmänhet är Blau opretentiös, motståndskraftig mot frost (ner till -27 ° C) och svampsjukdomar. Dessutom attackeras den ofta av flygande insekter, särskilt getingar. Du kan plantera denna sort var som helst, inte nödvändigtvis i en sluttning eller annan kulle. Blau kräver noggrant underhåll, vattning och hantering.

 Blau druvor

Bären har en rik mörkblå nyans, väger i genomsnitt 5-6 gram. Hela gänget överstiger vanligtvis inte 500 gram i vikt. Mognad av denna muskotnöt varar från 120 till 130 dagar.

Muscatdruvor efter kategori

Vissa är intresserade av de mest opretentiösa muskatvarianterna, medan andra är intresserade av de mest lämpade för vinframställning. För att välja det bästa alternativet för ett visst fall måste du bekanta dig med företrädarna för varje kategori.

Snabbt mogna

De snabbaste mogna sorterna inkluderar följande:

 1. Amber Muscat - druvor mognar på 110-120 dagar. Låg motståndskraft mot frost (dör vid -20 ° C) och svampsjukdomar. Buntarna är små (200-250 gram), bären är medelstora (2-3 gram). Högavkastande - 80-90 centners av grödan per hektar mark. Arten är avsedd för odling i centralasiatiska regioner.
 2. Donskoy - mognar på 115-125 dagar. Det är mycket motståndskraftigt mot frost (ner till -28 ° C). Donskoy Muscat är en druva med en uttalad muskotsmak och lukt. Buntarna är små (upp till 300 gram), som bär. Utbytet är i genomsnitt, en växt står för cirka 50% av fruktskott. Druvorna är resistenta mot svampsjukdomar.
 3. Early Red Muscat - druvor som mognar på 95-100 dagar. Det kan vanligtvis skördas redan i juli. Denna sort är resistent mot frost ner till -26 ° C och mot gråform. Avkastningen är hög (80-90 centner per hektar). Grupper väger upp till 350 gram, enskilda bär - 2-4 gram.
 4. Sommaren - mognar om 100-120 dagar. Skillnad i stora bär (8-9 gram) och klasar (upp till 1000 gram). Det har en intressant örtartad smak och en svag mysklukt. Druvsorten Summer Muscat är opretentiös, motståndskraftig mot frost ner till -25 ° C, liksom mot sjukdomar och skadedjur.
 5. Muscat Moskva - mognar om 100-115 dagar. Inte beständig mot frost, mögel och pulveraktig mögel. Avkastningen är hög och når 100 centner per hektar. Sockerinnehållet i Moskva-druvor är något över genomsnittet (cirka 17%). Ett bär väger 4 gram, ett gäng - cirka 500 gram.

Moskva Muscat

Mycket motståndskraftig mot förkylning och sjukdom

Kall, skadedjur och svampbeständig muskat är idealisk för odling i ryska städer. De är vanligtvis opretentiösa och kräver inte särskild vård.

Dessa sorter inkluderar:

 1. Odessa Muscat-druvor - resistent mot frost ner till -27 ° C, mögel och mjölkpulver. Sockerhalten är i genomsnitt 20%. Mognad tar från 130 till 150 dagar. Avkastningen är genomsnittlig. En massa Moskva muskotnötter väger cirka 300-400 gram, ett bär - 2-3 gram.
 2. Pridonskiy muskot - resistent mot frost ner till -30 ° C, mögel, pulveraktig mögel och grå mögel. Sockerinnehållet är högt (cirka 25%). Mognad är medium sent, tar från 130 till 140 dagar. Druvutbytet hos Pridonsky Muscat är under genomsnittet, vanligtvis är det möjligt att samla högst 30-40 centner per hektar mark. Buntarna är små och väger 200-300 gram, bär - 2,5 gram.
 3. Muscat de Codru - resistent mot frost ner till -29 ° C och de vanligaste svampsjukdomarna. Sockerinnehåll - upp till 18%. Högt utbyte (upp till 90% av fruktiga skott per buske). Medelstora kluster som väger upp till 800 gram. Bären väger 7-8 gram.
 4. Muscat of Alexandria - resistent mot frost ner till -28 ° C, mögel och mjölkpulver. Sockerinnehållet varierar från 15 till 30%. Utbytet varierar också mycket från fall till fall men kan nå 110 centner per 1 hektar (i genomsnitt 70-80 centner). Buntar och bär är små.

Muskat av Alexandria

De mest produktiva sorterna

Den mest produktiva Muscat är den tidiga rosa druvan. Antalet fruktbara skott i denna art varierar från 85 till 95%. Dessutom tar perioden med full mognad från 95 till 100 dagar. Dessa druvor är inte resistenta mot frost och är ofta "sjuka", så de måste noggrant sköts.

Nya hybridvarianter som Lyubimy och Noble Muscat är också mycket bördiga.

Båda båda tar konsekvent 80-90 centners av grödan per hektar mark. Samtidigt blir hybridvaror praktiskt taget inte sjuka, de tolererar kallt bra. Muscat Noble "överlever" temperaturer ner till -26 ° C och favorit - upp till -24 ° C.

Landningsfunktioner

Det är lämpligt att plantera nästan all muskat i förhöjda områden, sluttningar, så att de ständigt är under solens strålar. Druvorna samlar mer socker, mognar snabbare och ger en god skörd.

plantera druvor

För varje plantor måste du gräva ett separat hål på cirka 80-100 centimeter djup och bred. När du planterar sticklingar i en rad måste du beräkna avståndet mellan dem, det ska vara minst 1 meter, helst 1,5. Det är också nödvändigt att installera ett pinnarformat stöd under varje hål.

I själva hålet måste du göra en liten jord med jord och sedan placera en planta på den, efter att du har rätat växtens rötter.

Strö därefter allt med jord och knyt druvorna till en pinne. Innan plantering kan du tappa marken genom att placera spillror i den till ett djup på högst 10-15 centimeter. Detta görs om marken är vattentät. När du planterar druvor under den kalla säsongen, bör du omedelbart lägga till mulch på markytan. Det är också lämpligt att gödsla marken med humus eller torv.

Muskat av Alexandria

Odlings- och skötseltips

För att odla Muscat-druvor på rätt sätt måste du ta hänsyn till dessa rekommendationer:

 1. För vintern måste nästan alla muskotnötter täckas, även om de är rimligt frostbeständiga. Särskilt om växterna odlas i kalla regioner med hårda vintrar. Vid temperaturer under -25 ° C börjar många muskotnötter dö.
 2. För en fullfjädrad plantage med ett stort område krävs ett droppbevattning och marksprutningssystem. Det måste "aktiveras" under den aktiva tillväxten av druvor. Så snart bären börjar mogna måste antalet och volymen för vattning minskas, annars blir grödan vattnig och osötad.
 3. Muskater måste bearbetas varje år, helst på våren eller hösten. För behandling kan du använda Quadris, Paracelsus, Sirocco eller andra medel som tillhör gruppen insekticider / fungicider. Dessa läkemedel används för att kontrollera sjukdomar och skadedjur. Insekticider är avsedda för förstörelse av insekter, fungicider - för att förebygga svampsjukdomar.

För att ge ideala förhållanden för druvorna måste du använda en spaljé - en speciell design som ger bra stöd för växten.

Du bör också med jämna mellanrum (var 2-4 vecka) lossa marken mellan raderna och nära plantornas rötter, utan att vidröra själva växten.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa