Beskrivning och kännetecken för Muromets druvsort, fördelar och nackdelar, växande regler

Populariteten hos Muromets druvor är svår att bestrida, denna sort har många fördelar, som redan har noterats av älskare av denna underbara kultur. Tidiga mogna tider, motstånd mot instabila klimatförhållanden är bara en liten del av fördelarna med Muromets. Innan du odlar druvor är det bättre att noggrant bekanta dig med funktionerna i vård, studera råd från erfarna trädgårdsmästare. Detta gör att du inte kan göra misstag som är förstörande för buskarna och uppnå stabil och generös frukt.

Val av variation

Muromets är tacksam för utseendet på Pobeda och Severny. Druvor uppföddes 1962 av Michurinsky TsGL.

De studier och experiment som utförts av många trädgårdsmästare har visat att det är möjligt att odla en gröda i främmande länder och praktiskt taget i hela Ryssland. Utmärkt anpassning, hög frostbeständighet gör att du får utmärkta avkastningar även i de hårda norra regionerna.

Funktioner och skillnader från andra sorter

Murom-druvor har många fördelar jämfört med andra bordsorter. En av dem är tidig mogning. Den första grödan skördas inom 3,5 månader efter blomningen.

Till skillnad från andra sorter stöder inte Muromets vinstockar alltid vikten på klasarna. Oavsiktlig skörd orsakar skador på fransarna.

För-och nackdelar

Muromets har många fördelar, tack vare vilka druvorna har vunnit betydande popularitet. Bland dem:

beskärning av druvor

 • tidig mognad;
 • hög produktivitet;
 • universalitet i tillämpningen;
 • uthållighet, motstånd mot frost;
 • anpassning till svåra klimatförhållanden.

Nackdelar, med undantag för ofta skada på vinrankan med höga utbyten, noteras inte ens av erfarna trädgårdsmästare.

Beskrivning av hybrid av Ilya Muromets

Det är ganska lätt att känna igen utseendet på Muromets-sorten - druvorna har vissa egenskaper som även en nybörjare kan känna igen.

Hur blad och skott ser ut

Muromets blad är medelstora, äggformade med långsträckta flikar. Vanligtvis är toppen lite skrynklig, ytan är matt.

druvor växer

Druvbuskarna är kraftfulla, har en kraftfull huvudstam och starka vinstockar som knappast kan stödja fruktens betydande vikt.

Bärsmak och utseende

Muromets bär är ovala, ganska stora (upp till 5 g). Med korrekt omsorg når klasarna ett kilogram. Fruktens nyans är ljusrosa.

Fruktsmaken är söt, har en lätt muskotaroma. Lukten bevaras under bearbetning - vin och juice har en underbar doft som är lätt att skilja.

Karakteristisk

Undersökningen av de viktigaste egenskaperna är huvudregeln för framgångsrik odling av sorten Muromets. Att veta vilka egenskaper druvor har, är det lätt att tillhandahålla ordentlig vård.druvor på grenarna

Pollinering

För att sätta frukt behöver du inte plantera flera buskar, Muromets ger heteroseksuella blommor, vilket gör att du kan överge pollinatorer.

Mognadens period av grödan

Muromets druvor värderas ofta bland trädgårdsmästare för sin höga smak och tidiga mogna frukter. Kulturens vegetativa period är mindre än fyra månader.

Frostmotstånd

En av de särdragen hos denna druvsort är frostbeständighet. Muromets kan lätt tåla även 30-graders frost, även om erfarna trädgårdsmästare rekommenderar att inte riskera buskar och använda lätta skydd.

druvor är vävda

Immunitet mot sjukdomar

Trots sin hårdhet mot instabila klimatförhållanden påverkar sjukdomar sorten ganska ofta. Druvorna påverkas av grå mögel och mögel. Det enda sättet att förhindra kontaminering är att använda kemikalier, även om det ofta inte räcker.

Landningskrav

Mycket i mängden av den framtida skörden spelar rätt val av plats vid plantering, markberedning med införandet av nödvändiga komponenter. Du måste också ta hänsyn till storleken på en vuxen buske.

Lämplig plats

För att plantera unga buskar av Muromets rekommenderas det att välja den ljusaste platsen på platsen. Var noga med att skydda druvorna från drag och stark vind. Det bästa stället är nära byggnader eller i ett mysigt hörn av trädgården.

jordkomposition

Obligatorisk jordkomposition

Även näringsrik svart jord behöver förberedas för att plantera druvor. Innan du planterar plantor rekommenderas det att lägga till kompost och humus, tillsätt lite flod grov sand. Dränering är en annan förutsättning.

Planteringsmönster och hålstorlek

Plantera rader med buskar, vilket lämnar mellanrum mellan 2,5-3 m mellan växterna. Om ett planeringsschema med flera rader används bör radavståndet inte vara mindre än 2 m.

Storleken på hålet är upp till 50 cm i diameter. Djupet beror på rotsystemets storlek, men du måste gå djupare ned i marken minst 70 cm.

Regler för druvvård

Det kommer inte att finnas några särskilda svårigheter att ta hand om Muromets, druvorna är extremt krävande och ger en bra skörd även utan ägarens ökade uppmärksamhet.

Lossar jorden

Det rekommenderas att lösgöra jorden ofta, utan frisk luft, trots regelbunden vattning och införande av näringsämnen, kan Muromets rötter dö. Samtidigt med att lossa, ta bort ogräs, som tar bort en del av de ämnen som krävs för druvor.

druvor växer

Toppdressing

Introduktion av näringsämnen är en förutsättning för en framgångsrik odling av Muromets druvor. Under växtsäsongen måste gödsling genomföras minst två gånger. Det rekommenderas att använda mineralformuleringar.

På våren är det tillåtet att använda organiskt material, blanda det översta lagret av jord med ruttad gödsel. Gå inte djupt - det finns risk för att bränna rötter.

beskärning

Beskärningsprocessen skiljer sig inte från att ta hand om andra druvsorter. De viktigaste reglerna som ska följas:

 • övervaka antalet ögon kvar - det bör inte vara mer än tolv;
 • undvik skador på skott vid beskärning;
 • hantera unga fransar noggrant, ta bort endast skadade och torra;
 • välj skott med en diameter på minst 6 cm för ytterligare odling.

druvor i handflatorna

Processen bör genomföras under hösten eller våren, även om erfarna trädgårdsmästare ofta, även på sommaren, börjar ta bort överflödiga fransar.

Förebyggande av infektioner och skadedjur

Förebyggande åtgärder mot infektionssjukdomar och skadegörare - snabb användning av kemikalier. Folkläkemedel ger ofta inte den önskade effekten, särskilt om insektskolonier redan har bosatt sig i trädgården, eller sommaren visade sig vara för regnig och gynnsam för infektionsspridning.

För förebyggande rekommenderas att du använder:

 • Avixil;
 • "Amistar";
 • Bordeaux vätska.

Det rekommenderas att använda "Aktara", "Talsar", "Sunmayt" mot insekter. Att delvis minska antalet skadedjur gör det möjligt att snabbt ta bort fallna löv, bland vilka många larver lyckas gömma sig.spruta druvor

Förbereder för vintern

I regioner med ett varmt klimat är det inte nödvändigt att täcka Muromets druvor. Trots den höga uthålligheten är det bäst i svalare områden att inte riskera buskar och lägga ett lager av barkskydd för att skydda rötter. Använd kompost, torv, ruttna humus som ett mulskikt. Lapnik kommer också att göra ett utmärkt jobb.

Det rekommenderas att täcka unga vinstockar med en speciell geotekstil, som skyddar mot döden i svår frost.

Hur man skördar

Skörd är inte en lätt process, så det är bättre att beväpna dig med nödvändig kunskap i förväg. Grundläggande regler:Muromets druvor

 • använd bara vassa trädgårdsaxar, försök att inte skada klipporna;
 • sortera omedelbart druvorna, sortera ut stora vackra klasar, skicka resten för bearbetning;
 • skicka till en sval plats med en gång, försök att inte ordna grupparna ännu en gång - att ta bort den blåaktiga blomman minskar hållbarheten.

En annan regel för att skörda Muromets druvor är att ta bort endast mogna frukter.

Lagring och användning av frukt

Den rekommenderade lagringstemperaturen för Muromets är upp till 8 grader Celsius. Under sådana förhållanden kan druvorna överleva i mer än en månad utan att förlora sin försäljningsbarhet och smak. För förvaring rekommenderas att använda kylskåp eller helt enkelt skicka bär till källaren.

Använd frukterna för bearbetning - bevarande, framställning av vin, juice, kompott. Frysning är ett annat sätt att konservera bär.

Muromets druva, som många trädgårdsmästare redan har sett, motiverar sitt namn fullt ut - kraftfulla piskar täcks med många kluster under fruktperioden. Med mycket ansträngning lyckas även nybörjare som just börjar sin svåra väg i trädgårdsskötseln att samla in en rik skörd av doftande frukter.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa