Beskrivning och finesser för växande druvor för manikyrfinger

Många trädgårdsmästare odlar druvbuskar i sina sommarstugor. Det finns många sorter av vingårdar, men manikyrfinger druvsorten är populär. Innan du börjar odla en hybrid måste du förstå mer detaljerat dess karakteristiska skillnader och rekommendationer för odling.

Beskrivning och egenskaper hos druvor Manikyrfinger

För att förstå huvuddragen i denna druvsort måste du läsa beskrivningen av dess egenskaper.

Knippa

Det viktigaste kännetecknande för sorten är formen på dess mogna frukter. Druvbär har en avlång form, varför de kallas fingrar. Ytan på den tunna skalet vid kanterna har en gulaktig nyans, och spetsarna på druvorna är färgade rosa röd. Varje mogen druva väger cirka tio gram. Massan från Finger Manikyren är fast och saftig. Samtidigt uppträder en liten crunch i processen att äta.

Avkastning

Människor som kommer att plantera och odla en manikyrfinger i framtiden är intresserade av dess avkastning. En del människor tror att växten inte bär frukt särskilt bra, men detta är inte fallet. I genomsnitt samlas tjugo kilo mogna bär från varje buske. Mängden skörd beror direkt på egenskaperna hos växande druvplantor. Om vingården sköts ordentligt kommer ökningen att öka flera gånger. Därför är det nödvändigt att övervaka vattning och utfodring av plantor.

Transportabilitet och behålla kvalitet

Vissa trädgårdsmästare odlar druvor till salu och måste därför transportera dem över långa avstånd. Finger Manikyrs transporterbarhet är inte dålig; på vägen försämras inte druvorna eller ruttnar. Det finns dock vissa problem med att hålla kvaliteten, eftersom bären blir mjukare några dagar efter skörden. För att förlänga säkerheten för de skördade frukterna är det nödvändigt att skydda dem från solljus.

Under solen försämras bär många gånger snabbare än i skuggade områden.

Finger manikyr

Sjukdomsresistens

Trädgårdsmästare som planerar att odla denna sort i framtiden är intresserade av dess motstånd mot vanliga druvsjukdomar. Fingermanikyr anses vara en sjukdomsresistent växt som har ett starkt immunsystem. Denna druvsort lider aldrig av grå fläck eller antraknos.Om det regelbundet behandlas med svampdödande föreningar blir det aldrig sjukt av någonting.

Frostmotstånd

Sommarbeboare som bor i de nordliga regionerna är intresserade av frostbeständigheten hos druvbuskar. Denna sort kan inte skryta med utmärkt frostbeständighet, eftersom motståndgränsen är tjugotvå grader under noll. Därför rekommenderar experter att täcka anläggningen med ett speciellt täckmaterial före vinterfrostens början.

Om temperaturen är för låg på vintern måste växten ympas på mer frostbeständiga rotstockar.

stora druvor

För- och nackdelar med sorten

Fingermanikyr har, liksom andra växter, ett antal fördelar och nackdelar, som man bör bekanta sig med innan man planterar den på platsen. Fördelarna inkluderar:

 • mogen frukt;
 • hög produktivitetsnivå;
 • smak av bär;
 • resistens mot sjukdom.

Bland nackdelarna med Finger Manikyr är följande:

 • dåligt motstånd mot låga temperaturer;
 • känslighet för solbränna;
 • krävande vård.

hängande klasar

Växande funktioner

För att odla många druvor måste du bekanta dig med dess huvudsakliga odlingsegenskaper.

När man ska plantera

Först måste du ta reda på tidpunkten för plantering av druvplantor. Plantering av druvor kan göras både på hösten och på våren. Om människor planterar plantor före tidig höst måste de göra det från 20 mars till början av juni. Ibland flyttas plantering till hösten. I detta fall måste planteringsarbetet vara slutfört i slutet av oktober, tills vinterfrostarna börjar.

korrekt passform

Förbereda landningsplatsen

Efter att ha bestämt tidpunkten för plantering, måste du börja förbereda sätet. Den tomt som vingården ska odlas på grävas i förväg och rengörs från ogräsrester. Sedan förbränns alla grävda ogräs och det grävda området matas med mineral- och organisk gödselmedel.

Beredning av plantor

Efter förberedelse av planteringen skördas druvplantor. 24 timmar före plantering placeras de i en liten vattenbehållare. Detta görs så att växten absorberar tillräckligt med fukt för att anpassa sig till en ny planteringsplats.

Utan preliminär blötläggning kan plantan snabbt dö efter återplantering.

unga plantor

Landning i jorden

Plantering av druvplantor genomförs i flera steg:

 • bildandet av en landningsgrop, vars längd och bredd är 30-40 centimeter;
 • lägga stenar, expanderad lera eller annat material på botten för att förbättra dränering;
 • tillsats av organiska ämnen och mineralförband;
 • plantera en plantor och strö den med jord;
 • vattna den planterade busken.

Omsorgstips

För att manikyrfinger ska bära frukt bra, är det nödvändigt att förstå de särdrag som är att ta hand om plantor.

Fertilizer

När du odlar druvor måste du regelbundet lägga gödningsblandningar i jorden. För första gången introduceras de i jorden innan man planterar plantor. Dessutom rekommenderar erfarna trädgårdsmästare att lägga till mer klädsel efter vintern när skyddet tas bort från buskarna. Dessutom tillsätts organiska gödningsmedel under bildandet av fruktklyngarna.

växtgödsel

Vattning

På sommaren vattnas de planterade druvorna med vatten, eftersom plantorna utan tillräcklig fukt kan torka ut. Det rekommenderas att återfukta växten minst en gång i veckan. I detta fall utförs vattning på kvällen, efter solnedgången. Var och en av de planterade buskarna förbrukar 15-20 liter vatten.

beskärning

För att få druvorna att mogna snabbare, skärs buskarna regelbundet.Oftast görs beskärning i mitten av våren, innan den spirar.

Det är nödvändigt att skära ner det maximala antalet grenar på vilka frukt inte bildas.

klippa grenar

Sjukdom och skadedjursbekämpning

Långvarig värme och fuktigt väder kan få plantor att utveckla grå mögel. På grund av sjukdomens utveckling blir frukterna smaklösa och börjar ruttna. För att skydda plantorna från sjukdomar är det nödvändigt att spruta dem regelbundet med Bordeaux-vätska och sköta dem ordentligt.

Skörd och lagring

Mogna frukter skördas i mitten av augusti, när alla bär är mogna. Samlade borstar bör förvaras i mörka rum, eftersom de försämras snabbare med mycket ljus.

skörda

Slutsats

Vissa ägare av sommarstugor vill odla en manikyrfinger i trädgården. Innan plantering är det dock nödvändigt att studera sorts egenskaper och bekanta dig med rekommendationerna för plantering.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa