Uppfödningshistorik, beskrivning och egenskaper hos Malbec-druvor, odling och vård

Druvvin är en drink som inte har tappat sin popularitet på hundratals år. Ofta planterade ägarna av tomterna vingårdar för ett syfte - att göra humlevin. Odlingen av Malbec-druvor av vinproducenter har länge blivit en god tradition, eftersom det är denna tekniska sort som är känd för sin smak och arom, som överförs till den berusade drinken.

Avelshistoria

Malbecs druvor är ett soligt Frankrike. Där är denna sort mycket populär även i närvaro av mer produktiva arter. Tack vare de positiva recensionerna från franska trädgårdsmästare och vinproducenter spridde kulturen sig snabbt över hela Europa.

Hybridens utseende beror på två lika populära sorter - Gaillac, Montpellier. Idag är ledaren för odlingen av Malbec Argentina - sedan 1800-talet har enorma druvor av planteringar planterats där.

För- och nackdelar med sorten

Innan man odlar Malbec-druvor rekommenderas det att man förstår fördelarna och nackdelarna med sorten. Fördelarna inkluderar:

  • smakegenskaper;
  • fruktens saftighet;
  • persistent arom;
  • anspråkslöshet;
  • stabil fruktning;
  • aktiv tillväxt och utveckling.

funktioner i sorten

Av bristerna noteras en svag frostbeständighet. Även ett varmt skydd räcker ofta inte för att rädda växter från att dö i svår frost.

Kaloriinnehåll och surhet hos frukter

På grund av det ökade sockerinnehållet är surheten i Malbec-bär låg - inom 2,9-3,2 g / l.

Kaloriinnehållet i frukten är cirka 70 kcal.

Externa parametrar

Druvornas utseende skiljer sig inte från parametrarna för den enorma druvfamiljen, även om det finns flera egenskaper som bäst studeras i förväg.

druvor tar hand om honom

Vin

Malbec-buskar är kraftfulla, har långa, kraftfulla piskar som kan stödja vikten av stora kluster. Med korrekt skötsel, snabb utfodring ger växternas skott en årlig tillväxt på 15-25 cm.

Löv

Malbec-bladen är medelstora, fem-toed, trattformade. Det finns en liten fluff på botten. Skuggan är ljusgrön, med buskar som växer i skuggan, en mörkare färg.

bär

Druvornas frukt är mörkt bläck. Kluster är medelstora, täta, cylindriska. En bärs massa når 4 g. Borstens vikt är inom 500-700 g.

hängande druvor

Hybridegenskaper

Innan du börjar odla en hybrid rekommenderas att du bekanta dig med de viktigaste egenskaperna. Sorts kvaliteter gör det möjligt att bestämma om denna typ ska föredras.

Frostmotstånd

En av nackdelarna med Malbec-druvor är dålig tolerans mot låga temperaturer. Redan vid 20 grader kan buskar dö. Ett lock rekommenderas i svalare regioner.

Immunitet mot sjukdomar och skadedjur

En annan nackdel med druvsorten är den ofta skadorna av sjukdomar och skadedjur. Bland sjukdomarna som utvecklas på växter är mögel, antraknos, grå råtta. Förebyggande behandlingar är det enda sättet att förebygga skador.

malbec druvor

Bland skadedjurna löper lövmasken sig ofta på buskarna, mot vilken det rekommenderas att använda kemiska preparat.

transportera

Transport och långvarig lagring av Malbec-frukter rekommenderas inte - på grund av fruktens saftighet och gängornas löshet försämras druvorna snabbt. Det är bättre att använda bär för bearbetning omedelbart efter skörden.

Avkastning

Blommorna av Malbec-druvor smular ofta, vilket gör det omöjligt att exakt bestämma mängden skörd. Under gynnsamma klimatförhållanden kommer det att vara möjligt att skörda upp till 150 centner per hektar, men ofta är avkastningen mycket lägre - i intervallet 40-60 centners.

mogna druvor

Avelsmetod

För spridning av Malbec-druvor används sticklingar, även om många trädgårdsmästare använder sticklingar. Det rekommenderas att fylla på sticklingar på våren eller under sommaren. Att utföra reproduktion genom lager i den varma säsongen.

Odling och jordbruksteknik

Det kommer inte att finnas några särskilda svårigheter med odling även med ett minimum av kunskap om jordbruksteknik. Det viktigaste är att utföra rätt plantering, regelbundet vattning, applicera näringsämnen, beskärning.

Landningsdatum och scheman

För Malbec-druvor rekommenderas det att välja en vårplantning. Under säsongen kommer busken att få tid att ge ytterligare rötter, vilket gör det enkelt att uthärda övervintringen.

plantera druvor

Det rekommenderas att plantera buskarna på ett avstånd av 2,5-3 m. Lämna upp till 2 m mellan raderna, detta gör att växterna kan utvecklas fullt ut.

Säsongsomsorg

Säsongsskötsel är enkel - applicera toppförband på våren, utför regelbunden vattning på sommaren, lossa jorden och bekämpa skadedjur. På hösten bör du ta hand om ett vinterskydd.

Vattnets regelbundenhet

Att vattna buskarna regelbundet, minst en gång i veckan, under extrem värme, ökar mängden markbevattning. En vuxen växt behöver upp till 15 liter vatten. Se till att vätskan infunderas i solen.

Toppdressing

Använd kompletta mineralformuleringar för att gödsla växter. Det rekommenderas att köpa gödningsmedel från specialbutiker. Organiskt material appliceras endast på våren - kompost eller humus blandas med det översta jordskiktet.

beskärning av druvor

beskärning

Utför beskärning på hösten, ta bort torra, skadade fransar. Processen rekommenderas att göras strax före vinterskyddet. På våren ska du kontrollera ögonfransarna, ta bort frysta eller trasiga vinstockar om det behövs.

Strumpeband till stolparna

Det rekommenderas att börja knyta Malbec-druvor till stöden omedelbart efter plantering, detta kommer att bilda en vacker buske. Du måste ta hänsyn till växternas tillväxthastighet, under säsongen måste du upprepa processen flera gånger.

växande druvor

Behandling

Utför förebyggande behandlingar minst tre gånger per säsong. En snabb bevattning av blad med kemikalier förhindrar ockupation av druvor av skadedjur och spridning av infektionssjukdomar.

Behöver jag täcka för vintern

Vinterskydd är ett måste, även i varma regioner är det bättre att inte riskera växter.Använd grangrenar, halmmattor, speciella textilier.

Mognad och skördeperiod

Från knoppbrytning till den första vågen av fruktmognad tar det cirka 5 månader. De kommer att behöva skörda i början av september, även om bären mognar lite tidigare i varma regioner.

vinframställning

Användning av bär vid vinframställning

För vinframställning används vanligtvis Malbec i Frankrike, men Argentina är inte sämre i mängden humleprodukter. Vanligtvis tillverkas täta tanninviner på grundval av sorten, men i Frankrike har vinproducenter lärt sig lägga till aromatiska frukter till mousserande drycker. Blandningar med tillsats av Malbec juice är särskilt populära bland gourmeter runt om i världen.

Intressant nog är de dyraste viner, vars råvaror odlades på mer än en kilometer över världsnivå.

Malbec druvor är en utmärkt lösning om du vill odla en gröda för industriella ändamål. Saftiga frukter som är rika på näringsämnen, bra utbyte, krävande vård är de positiva egenskaperna hos sorten, som länge har noterats av vinproducenter.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa