Beskrivning och egenskaper för druvsorten Kishmish Radiant, dess fördelar och nackdelar

Kishmish Radiant är rankad bland de bästa frönslösa druvsorterna för mogen tidigt mognad från Moldavien. Denna hybrid kännetecknas av ett konstant högt utbyte och kallhårdhet, vilket gör den lämplig för odling under ogynnsamma klimatförhållanden. Den söta smaken av bär och stora fruktade druvor gav också stor popularitet till sorten.

Lite historia

Druvsorten Kishmish Radiant är relativt ung - den uppföddes av en grupp uppfödare från Moldaviska institutet för vinodling för cirka trettio år sedan. Hybriden ärvde egenskaperna hos två andra sorter som användes i skapelsen: Kishmish Cardinal arter (amerikansk ursprung) och Pink Kishmish arter (armeniska). Resultatet av forskarnas arbete var en högavkastande bordsdruvsort med stora bär.

Beskrivning av druvor Kishmish Radiant

Hybriden tillhör sorterna av mogen mognad - klasarna mognar inom 120-130 dagar. Kishmish bär Strålande ljusrosa färg, saftig, krispig, med elastisk tunn hud och lätt muskotaroma. Trots det faktum att sorten i beskrivningen indikeras som fröfrö, finns knappt märkbara rudiment av frön ibland i stora bär. Bärens storlek sträcker sig från 25 till 30 millimeter lång.

Klasterna av sorten har en avlång konisk form, deras vikt i genomsnitt varierar från 200 till 800 gram.

Gängets struktur är lös. Druvbuskar Kishmish Strålande kraftfull, grenad, med en stark vinstock. Bladen är små, hjärtformade. Sockerhalten i sorten är 17-21%, surhetsgraden är 6-7 gram per liter.

druva russin

Viktig! Sorten förväxlas ofta med en annan bordhybrid - Kishmish Radiant-arten, vilket är resultatet av valet av Kishmish Talisman och Kishmish Radiant.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med sorten?

Radiant Kishmish sticker ut mot bakgrund av andra sorter med ett antal fördelar:

  1. Bra mognad av skott - 60-70% av dem är fruktbara.
  2. Vinstrukturen - för vintern kan den tas bort från stödet. Detta gör att druvorna kan skyddas för vintern, vilket gör hybriden populär i kalla regioner.
  3. Frölöshet - fröns grödor finns endast i särskilt stora bär.
  4. Högt utbyte - 30-40 kg druvor tas bort från en buske.
  5. God transportabilitet - hudens elasticitet och tjocklek gör det enkelt att transportera bär över långa avstånd.
  6. Resistens mot många sjukdomar - i synnerhet lider sorten sällan av grå råta och mjölk.
  7. Bevarande av smak och attraktivt utseende under lång tid - mogna bär kan vara kvar på grenarna under lång tid.

druva russin

Nackdelarna med arten inkluderar exakthet till skötselsnivån och vikarnas vikt - deras vikt, med korrekt skötsel, kan uppgå till 2 kg, vilket är fylld med att bryta av vinrankan. En hög nivå av socker lockar också getingar.

Tidtagning och tips för landning

Till skillnad från de flesta andra arter måste Radiant Kishmish planteras i ett område med god ventilation. Dessutom älskar denna hybrid rymden - avståndet mellan två intilliggande buskar bör vara minst 2,5 meter. Planteringshål för plantor förbereds 1-2 veckor före plantering. De optimala gropdimensionerna är 80 x 80 centimeter. Gödselkompositioner placeras längst ner i groparna.

druva russin

Druvor planteras på våren eller hösten, med inriktning på lokala klimatförhållanden.

Hur ska man ta hand om?

Skötseln av sorten består i regelbunden vattning, periodisk utfodring, beskärning av grenar och snabbt skapande av stöd, med vilka tunga grenar förhindras att bryta. Gödningstypen beror på jordens kvalitet - på alkaliska jordar rekommenderas att mata druvorna med kalium, på surgjord jord - med fosfor och natrium. Överdriven befruktning kan påverka bildandet av äggstockarna och försena uppkomsten av blomningen.

Radiant Kishmish måste också avskäras medan dess torra delar tas bort. Detta görs för att stimulera skottens tillväxt och ge en bättre uppsättning bär. Vattna druvorna var tredje dag, medan varje buske bör ta högst 6 hinkar med vatten. Vattendragning av marken kan leda till att den karakteristiska smaken av muskotnöt i bär försvinner.

druva russin

När förväntas skörden?

Med korrekt skötsel och regelbunden beskärning börjar Kishmish Radiant bära frukt redan under andra livet. Bär mognar vanligtvis i mitten av augusti-början av september.

Avelsfunktioner

Kishmish Radiant förökas både genom sticklingar och med hjälp av plantor, men den första metoden är särskilt populär. Utbytet av plantor från sticklingar når 70%. Dessutom finns det en uppfattning att utbredning med sticklingar är mer rationell - oberoende odling och plantering av sticklingar minskar risken för infektion i vingården.

druva russin

Sjukdomar och skadedjur av sorten

Hybriden är resistent mot de flesta svampsjukdomar, som inkluderar grå mögel, mjölk och oidium, men förebyggande är aldrig överflödigt. För att förhindra utveckling av infektion behandlas växter med fungicidpreparat, men detta rekommenderas innan blomningen börjar.

Den höga halten socker lockar till sig ett stort antal getingar, som kan skrämmas bort med kemikalier. Men de flesta trädgårdsmästare använder mer skonsamma metoder - du kan distrahera insekter med syltfällor.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa