Beskrivning och subtilitet av odling av Lorano-druvor

Vissa odlare odlar hybridsorter av bär på sina tomter. Den mest populära är Lorano druvhybrid, som är känd för sina höga utbyten. Innan du planterar den måste du dock förstå dess särdrag och växande egenskaper.

Avelshistoria

Lorano är en välkänd ukrainsk sort som uppföddes på Ukrainas territorium av den lokala uppfödaren A.V. Burdak. Växten skapades speciellt för trädgårdsmästare från de norra regionerna som inte kunde odla många druvsorter. Därför beslutade Burdak att skapa en sort som klarar svår frost. Han gjorde det, eftersom Lorano är resistent mot låga temperaturer och växer bra i Sibirien och Ural.

Beskrivning och egenskaper hos Lorano druvor

Innan plantering måste du förstå egenskaperna hos Lorano och hans beskrivning.

Bush utseende

Vingårdar växer voluminösa och kraftfulla, med väl mogna skott. På grund av sin höga längd måste anläggningen knytas till ytterligare stöd, som kan vara metall- eller träbågar. Lövverket är ganska stort, färgat ljusgrönt.

På sommaren visas kluster med bär som väger upp till två kilo på grenarna till Lorano. Färgen på mogna bär är lila, med en lätt blå nyans. Dessutom är massan i sig inte lila, utan krämig.

stort gäng

Smak och syfte

Människor som planerar att plantera Lorano är intresserade av hans smak. Mogna druvor är inte krispiga och ganska saftiga. De har en söt och sur smak eftersom de innehåller syror med socker. Kaloriinnehållet i bär per hundra gram är hundra kilokalorier, och därför är sorten lämplig för människor på diet.

Den skördade grödan är mångsidig eftersom den kan användas både för färsk konsumtion och för ytterligare konservering.

stora frukter

Huvudsakliga fördelar och nackdelar

Lorano har ett antal fördelar och nackdelar som du behöver bekanta dig med innan du planterar det. De viktigaste fördelarna med druvbuskar inkluderar:

  • hög produktivitet;
  • frostbeständighet;
  • trevlig smak av mogna druvor.

Den största nackdelen med Lorano är att han behöver mycket fukt, utan vilken grödan inte mognar.

Hur man odlar en gröda korrekt

Innan du planterar plantor måste du läsa planteringstips.

plocka druvor

Att välja en landningsplats

Först måste du hitta en lämplig plats för ytterligare växande vingårdar. Det rekommenderas att välja väl upplysta platser, eftersom solljus främjar mogningen av grödan. Dessutom måste platsen skyddas på ett tillförlitligt sätt mot vindbyar, vilket kan bryta vinrankornas grenar.

Därför är det bäst att plantera druvor i inhägnad fruktträdgårdar.

Beredning av plantmaterial

Innan plantering måste du först förbereda plantningsmaterialet. Alla plantor doppas i 15-20 timmar i vatten för blötläggning. Detta görs för att stärka plantorns rotsystem och också så att de rotar bättre på en ny plats. Det rekommenderas inte att använda för kallt vatten, eftersom låga temperaturer kan påverka växten negativt.

urval av plantor

Landningsteknik

Innan plantering skapas en landningsgrop i förväg med ett djup av 40-45 centimeter. Dess botten är täckt med en näringslösning som består av ett kilo torv, två kilo humus och hundra gram superfosfat. En sådan blandning bör infunderas i 7-10 dagar, varefter de börjar plantera. Plantan placeras försiktigt i planthålet, varefter den täcks med jord och vattnas.

Funktioner av olika vård

En planterad vingård måste sköts ordentligt så att den kommer att bära frukt.

Vattning och utfodring

Druvor anses vara en fuktälskande växt som måste fuktas regelbundet. Utan tillräckligt med fukt kommer Lorano att bära frukt sämre. Erfaren odlare rekommenderas att vattna plantorna 2-3 gånger i veckan. I detta fall utförs vattning på kvällen när det inte finns sol. Dessutom måste plantor matas regelbundet så att de har tillräckligt med näringsämnen för normal tillväxt.

droppbevattning

beskärning

Mängden mogen skörd beror direkt på hur korrekt druvbusken klipptes. Erfarna odlare rekommenderas att göra beskärningsarbeten tidigt på våren, efter vinterfrostens slut.

Klipp av stjälkarna försiktigt så att de inte gränsar till gränserna.

Förbereder för vinterperioden

De planterade druvorna måste förberedas i förväg för att vinterkylan börjar. För att göra detta, är det på hösten täckt med grangrenar och täckt med torrt gräs. Ett sådant golv skyddar på ett tillförlitligt sätt vingårdens rotsystem från låga temperaturer.

skydd för vintern

Skydd mot sjukdomar och skadedjur

Om Lorano inte sprayas regelbundet kommer det att börja skada och torka ut. Därför är det nödvändigt att regelbundet behandla det med fungicidmedel och Bordeaux-vätska. Sprutning utförs på kvällen, när solen har slutit, för att inte avbränna lövets yta av misstag.

Insamling och lagring

Mogna druvor skördas i mitten av augusti, när alla bär är helt mogna. De plockas för hand eller skärs försiktigt med sax. De trimmade borstarna förvaras på en mörk och sval plats för att förhindra att de försämras längre.

hängande klasar

Slutsats

Många trädgårdsmästare vill odla Lorano-druvor. Innan du gör detta bör du dock förstå sorts egenskaper, liksom funktionerna i dess plantering på webbplatsen.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa