Beskrivning och egenskaper hos druvsorten Livadiysky Black, historia och odlingsregler

Druvsorts uppfödningskvaliteter bestämmer huvudriktningen för användningen av frukt. För färsk konsumtion rekommenderas att du arbetar med bordsorter. Om du vill få högkvalitativa råvaror för att tillverka vin måste du föredra tekniska. Det finns allmänt erkända ledande sorter som har bevisat sig bara på den positiva sidan, varav en är en druva som heter Livadiyskiy Black.

Beskrivning av sorten Livadiysky Black

Namnet på sorten talar omedelbart om en av egenskaperna hos druvorna. Växten bildar bär som har en rik mörk färg och blir nästan svart under mognad.

Livadia Black

Historisk referens

Livadiyskiy Cherny är skyldig sitt välkända institut för vinframställning "Magarych", tack vare vars verk många värdiga sorter har sett ljuset. Växten erhölls genom odling på försöksplatser, där den nya arten visade god motståndskraft mot druvsjukdomar och höga avkastningsgrader.

Bushstruktur

Druva buskarna är höga, men de har inte en snabb tillväxthastighet. De klarar ett stort antal klasser. Mogna växter kan hålla 80 ögon. Vid tidpunkten för blomningen bildas bisexuella blommor.

druvsortering

Vin

En kraftfull vinstock får kraft i fjärde odlingsåret. Antalet fruktskott kan nå 80%. I genomsnitt finns det 1,4 kluster av druvor per skott.

Knippa

Massor av cylindriska druvor är inte särskilt stora. I genomsnitt varierar deras vikt inom 250 g.

Kraftfull vinstock

Fördelar och nackdelar

Druvsorten anses vara en idealisk råvara för att tillverka vin. Den är opretentiös vid odling och klarar exponering för låga temperaturer. Dess fördelar inkluderar:

  • bra avkastningsindikatorer;
  • optimal kombination av socker och syra i frukter;
  • högt saftinnehåll.

En av fördelarna med druvsorten är dess ökade motståndskraft mot sjukdomar med svamp.

avkastningsindikatorer

Livadias tekniska egenskaper

Druvsorten efterfrågas idag på trädgårdsmarknaden på grund av dess tekniska egenskaper. Kulturen odlas aktivt och framgångsrikt på privata hushålls tomter och på stora gårdar.

Typ av druvor

Livadiysky Black tillhör de tekniska sorterna, vilket indikerar möjligheten att odla det i industriell skala och använda det som råmaterial för att tillverka viner. Bärens smakegenskaper fick höga smakprov, och i dag är sorten en av de mest kända tekniska druvgrödorna.

Överensstämmelse med tekniska standarder

Vid jämförelse med välkända andra druvsorter kan man se att indikatorerna för Livadiysk inte är underlägsen dem. Några av dem, till exempel, överträffar Krymsky det i sockerinnehåll, men samtidigt är surheten i bär högre.

druvkull

Mognadstid och utbyte

Sorten kännetecknas av en genomsnittlig mognadstid. Från början av blomningen till skörden går det i genomsnitt 130-140 dagar.

Typiska sjukdomar och skadedjur

Livadia druva är resistent mot de farligaste druvsjukdomarna, hanterar framgångsrikt mögel, oidium och grå råta. Planteringar kan drabbas av apoplexy, mjölk, vit råtta.

För förebyggande syften utförs spray med Bordeaux-vätska och vitriol-lösning.

En minskning av avkastningsindikatorerna observeras med invasionen av bladlöss, vivlar och maskar. För att bekämpa dem används specialläkemedel. De påverkar negativt återkomsten av getens frukt, därför måste deras bon förstöras och frukten måste skyddas med ett skydd.

sjukdomar och skadedjur

Beskrivning av bäret

Druvorna är medelstora och väger var och en från 1,5 till 2 g. De har en mörk färg och saftig massa med muskotnötter, det finns en purinblomma på huden. Juicinnehållet kan nå 90%. Vid tidpunkten för mognad avlägsnas frukterna lätt från stjälken. De innehåller 26% socker och 8 g / l syra, denna kombination anses vara optimal för att tillverka vin.

Provsmakning

Tack vare den optimala surhetsgraden, sockerinnehållet och färgmättnaden används druvor idag vid vinframställning. Det producerar lätta dessertviner med inslag av muskotnöt och katrinplommon, chokladnoter. Experter uppskattade fruktens smak och sorten tilldelades höga värden på en 10-punkts skala. Torra vin fick 7 poäng, dessert - 8 poäng.

beskrivning av bäret

Energivärde

Det betydande sockerinnehållet bestämmer bärens höga kaloriinnehåll. 100 g frukt innehåller 70 kcal.

Aciditetsnivå

Druvbärens surhet är 8 g / l, vilket anses vara den bästa indikatorn för industriella sorter.

Fördelarna och skadorna av att äta

Druvor är en värdefull källa till vitaminer och mineraler, som kan kompensera för bristen på näringsämnen i kroppen. På grund av det höga sockerinnehållet rekommenderas inte frukt att inkluderas i kosten för personer med övervikt och patienter med diabetes.

Energivärde

Druvbär är användbara för blodtrycksproblem, de har en positiv effekt på blodkärlen och förhindrar risken för åderförkalkning. De har förmågan att tunna blodet, därför minskar de risken för trombosbildning.

På grund av dess höga järninnehåll hjälper frukterna att bekämpa anemi.

Du bör inte inkludera druvor i kosten för personer som lider av överkänslighet i tänderna, eftersom syra leder till en förvärring av situationen. Av samma anledning bör dess användning användas med försiktighet av dem som lider av hög surhetsgrad i magsaft.

skada från användning

Landning i öppen mark

Påbörjningen av öppen mark varierar beroende på region. Innan plantering dränks rotsystemet i en växtstimulator, vilket ökar dess överlevnad.Planteringsgropen förbereds i förväg, ungefär 2 veckor innan arbetet påbörjas, bildas en grop på 80 cm. För tung jord är det nödvändigt att skapa ett dräneringsskikt, vilket hjälper till att undvika stillastående vatten och ruttning av rotsystemet.

Dag för avstigning

För de centrala regionerna påbörjas planteringsarbetet i frånvaro av frostskydd och tillräckligt uppvärmd jord. I de flesta regioner anses en sådan period i maj, då omgivningstemperaturen når ett stabilt värde på +5 C.

söt frukt

Vad man ska se upp när man landar

Livadia druvor är picky om marken, så du bör vara försiktig när du väljer en plats för permanent odling. Det ska inte vara i skuggan, det bör vara mycket ljus och värmeinmatning. För att göra detta, välj ett soligt område skyddat från vindstöt.

Jorden ska vara svart jord, när den planteras är den berikad med mineralgödsel, och växten måste stödjas.

Jordbruksteknik och vård

Odlingsteknik och växtskötsel är standard. Det är nödvändigt att kontrollera tillräcklig jordfuktighet, beskära, genomföra förebyggande behandlingar för att skydda mot sjukdomar och skadedjur. Under växtsäsongen genomförs gödsling med organiska och mineralgödselmedel.

nät på busken

Skär vinrankan

Bildningen av druvbuskar genomförs under det andra året. Beskärning utförs flera gånger:

  • på våren - ta bort trasiga, skadade skott som inte har överlevt vintern;
  • på sommaren avlägsnas icke-fruktande grenar, klämning och gallring av den gröna massan utförs;
  • på hösten - busken är förberedd för övervintring och täckt.

När du beskär på våren, använd metoden för fläktformade skott. När du bildar en busk finns 6-8 starka "ärmar" kvar, placerar dem i olika riktningar på vallarna. På var och en av dem finns 5-6 vinstockar som skärs i 2-3 ögon.

Vattning och gödsling

Under säsongen genomförs minst 3 fulla vattningar. För varje kvadratmeter plantering bör det finnas 50 liter vatten. Den första rikliga vattningen utförs med varmt vatten tills de första knopparna blommar. Den andra upprepas vid blomningen, och den tredje - 14 dagar innan borstarna samlas. Ytterligare bevattning bestäms utifrån klimat och regntillräcklighet.

skära vinrankan

På våren introduceras kväveinnehållande preparat, vilket främjar aktiveringen av växttillväxt. Under blomsterperioden berikas jorden med fosfor- och kaliumgödselmedel.

Förebyggande åtgärder

För att förhindra sjukdomar sprutas de med svampdödande medel före och efter blomningen av växten. Om det finns tecken på avvikelse upprepas proceduren. För att minska risken för infektion tunnas skott, sjuka delar tas bort. Jorden måste lossas med jämna mellanrum för att undvika stillastående vatten. En god effekt säkerställs vid muling, för detta bildas ett 5 cm lager av halm, klippt gräs eller torv nära bagagerummet.

förebyggande åtgärder

Vi bekämpar sjukdomar och skadedjur

För att bekämpa skadedjur och sjukdomar används riktade läkemedel, av vilka det finns ett stort antal av dem på marknaden för trädgårdsprodukter. Sprutning med Bordeaux-vätska och kopparsulfat är effektiva. Att följa reglerna för vattning, beskärning och utfodring hjälper till att förebygga växtskyddsproblem.

Skörd och applicering av grödan

Skörden i de södra regionerna börjar efter 130-140 dagar från blomman. I de nordliga regionerna bestämmer mognadstiden klimatet och antalet varma dagar, det kan falla i början av oktober. Det är inte värt att försena arbetet, eftersom med en lång vistelse förlorar bären sin smak och börjar falla av.

grödansökning

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa