Beskrivning och egenskaper hos Levokumsky druvsorten, ursprung och odlingsegenskaper

Trots populariteten för dessertdruvsorter försöker ägarna av sommarstugor att odla tekniska arter som används för beredning av bevarande, vin, juice. Vanligtvis finns det inga problem med att odla en gröda; även nybörjare med ett minimum av kunskap kan hantera en enkel process. Levokumsky-druvor föredras ofta, som har anmärkningsvärda egenskaper - fruktens saftighet, långvarig arom, rik smak. Innan du börjar odla sorten är det bättre att bekanta dig med reglerna för plantering, skötsel - detta kommer att förhindra irriterande misstag och få en bra skörd.

Ursprunget till Levokumsky hybrid

Den tekniska sorten har inga avelsrötter, kulturen föds upp i en av byarna i Stavropolregionen av vanliga bönder. Byn Levokumskoye har varit känd för sin vinframställning sedan forntiden, produkterna distribuerades över hela Ryssland och fick till och med popularitet i nära utlandet.

Sorts ålder är upp till två hundra år. Den här gången räckte för Levokumsky att spridas över hela landet och vinna popularitet bland älskare av dessa underbara frukter.

Fördelen med tekniska druvsorter

En av kulturens obestridliga fördelar är dess höga frostbeständighet. Levokumsky kan lätt tåla svår frost (cirka 30 grader) utan att täcka. Fördelarna inkluderar också:

  • lätt täckning gör att druvorna tål upp till 40 grader frost;
  • fruktens saftighet;
  • sjukdomsresistens;
  • uthållighet (instabilitet i klimatförhållanden påverkar inte avkastningen).

En annan fördel med Levokumsky är enkel skötsel, med ett minimum av uppmärksamhet kommer plantan att glädja dig med höga utbyten.

sortens värdighet

Extern beskrivning

Utåt skiljer Levokum-druvor sig lite från andra industriella grödor som odlas för bearbetning till vin eller juice.

buske

Växten växer snabbt, så den kräver regelbunden beskärning. Levokumskis grenar är ljusbruna, gamla skott är täckta med lignifierad bark.

Druvorna är medelstora, släta, har en lätt nyans, uppdelade i 5 flikar.

bär

Fruktarna från Levokum-druvor är små, upp till ett och ett halvt gram. Huden är tunn, täckt med en blåaktig blom. Smaken är ganska trevlig - bären ansamlar socker väl.

druvplantor

Massor av Levokumsky-druvor skiljer sig inte heller i storlek - med korrekt skötsel överstiger vikten inte 120 g. Formen är en långsträckt cylinder. Densiteten är genomsnittlig.

Egenskaper hos druvor

Levokumsky druvor klassificeras som mogen mogna sorter. Det tar upp till 4 månader från blomningen till skörden av den första vågen av grödan. Avkastningen är hög - det är ganska lätt att få mer än hundra centners frukt per hektar.

Rekommenderas för odling i regioner med hårda klimatförhållanden. Känns bra i Moskva-regionen i norra Kaukasus.

Sjukdom och låg temperaturresistens

Levokum-druvan är motståndskraftig mot låga temperaturer, när den täcks tål den lätt sibiriska frost. Sjukdomar påverkar sällan kulturen, men antraknos och svart fläck måste behandlas med kemikalier.

druvor växer

Ett särdrag i Levokumsky-sorten är immunitet mot vanliga grödssjukdomar. Grårot och mögelbuskar påverkar inte ens de regniga säsongerna.

Pollinering och utbyte

För pollinering av Levokumsky är det inte nödvändigt att plantera pollinerande växter, druvor bildar bisexuella blommor. Produktiviteten är hög - gruppens lilla storlek kompenseras av det stora antalet.

Fortplantning

Levokumskys tekniska klass förökas med sticklingar eller lager. Överlevnaden är utmärkt. Under hårda förhållanden rekommenderas det att täcka stickorna - det finns risk för frysning. Reproduktion genom lager kan du få unga växter av hög kvalitet under säsongen, men det är bättre att inte skynda sig att transplantera från moderbusken förrän nästa år.

druvautbredning

Plantera och lämna

Det är lätt att uppnå ett bra utbyte av Levokumsky druvor genom att uppfylla de viktigaste villkoren. Uppfyllning av krav på plantering, korrekt skötsel, regelbunden vattning är de grundläggande reglerna som gör att du kan få aktiv fruktning på bara 2-4 år efter plantering.

Jord- och hålberedning

Det rekommenderas att förbereda ett hål för plantering av en planta av Levokum-druvor i förväg. Du bör göra:

  • humus;
  • sand;
  • torv;
  • trädgårdsjord.

Det är viktigt att lägga ett dräneringsskikt - med överdriven fukt rötnar rötterna på Levokumsky-buskar.Levokuma variation

Plantningsteknik för plantor

När du planterar i rad rekommenderas det att lämna upp till 2 m mellan hålen på Levokum-druvor. När du planterar flera rader är det bättre att använda ett schackbrädemönster med en radavstånd på upp till 1,5 m.

Bevattning

Vattning utförs vid behov, särskilt vid extrem värme. Det är bättre att bevattna marken på kvällen, använd vatten infunderat under solen. Lossa den innan du fuktar marken.

Hur och vad man ska gödsla

Använd inte färskt organiskt material för att gödsla buskarna. Späd ut kompost eller humus i en hink med vatten 1-2 kg.

druvvård

Av de köpta läkemedlen har Plantafol visat sig väl. Späd ut toppförbandet i enlighet med anvisningarna, om överskridandet av näringskomponenterna kommer att leda till röttskador.

Bildande av en fruktbar vinstock

För att börja bilda en buske under andra året. Erfaren trädgårdsmästare rekommenderar att du använder en fläktform eller "tvåarmad kordon".

Den rekommenderade stamhöjden är högst en meter. Avlägsna överskott steg, för mycket belastning av vinstockar kommer att leda till veck.

Multering för vintern

Att använda mulch är ett bra sätt att ge din växt de näringsämnen den behöver och skydda den mot extrema temperaturer. Använd humus, kompost, grengrenar som ett mulskikt. Det är inte nödvändigt att använda hö eller torra löv, det finns en risk för förfall, vilket kommer att påverka buskens tillstånd.

Säsongsbehandling

För att skydda Levokumsky-druvorna från sjukdomar, ockupation av skadedjur, tillåter regelbunden bearbetning med kemikalier.Det är bättre att inte förvänta sig skador av insekter eller sjukdomar, förebyggande bevattning av busken räddar dig från en lång kamp med trädgårdsmästarnas eviga fiender.

Från svamp- och infektionssjukdomar

I kampen mot anthracnose (bevis på sig själv med magsår på barken av buskar, vilket leder till uttorkning av vinrankan), rekommenderas det att använda "Antrakol", Bordeaux-blandning. Bevattna mot svart fläck med preparat som innehåller en hög andel koppar.

För profylaktiska ändamål, applicera behandling med "Kuproksat", "Ridomil". Det är bättre att inte använda folkrättsmedel, de är ineffektiva mot infektion.

beskärning av druvor

Fågelbekämpning

Det rekommenderas att använda humana metoder för att kämpa mot vingårdens fjädrade gäster - skytte eller fällor är strängt förbjudna. Ett utmärkt sätt att skydda fruktbärande plantager är att använda ett speciellt nät som inte hindrar tillgång till solljus och frisk luft.

Du kan använda bevisade sätt - hänga remsor av polyeten eller kassettband nära vingården.

Hur man hanterar getingar

Mot getingar är användningen av nät inte ett effektivt skydd, du måste ta till mer aggressiva metoder för att bekämpa insekter. För att påbörja förstörelsen av getingar först efter utseendet på äggstocken, under blomningen, förstör insekter larverna.

druvor klasar

De enklaste och billigaste metoderna för att hantera getingar är att förbereda en klibbig fälla (häll lite honung på små skålar, placera dem i vingårdarna) eller använda en rökbombe. Om du lyckas hitta ett bo rekommenderas det att skaka det i en plastpåse på natten, binda det hårt, ta det långt in i skogen eller förstöra det.

Skörd och lagring

Det rekommenderas att samla bunterna under perioden med full mogenhet, som inträffar i början av hösten. I varma regioner förekommer fruktgöring tidigare - i slutet av sommaren. Ta försiktigt bort korgarna, placera dem på trägaller eller direkt i en hink (om frukterna behandlas omedelbart).

Hållbarheten för teknisk kvalitet är upp till en månad, men under vissa villkor. Försök att inte radera den blåa blomningen som skyddar mot skador när du samlar in. Se till att omedelbart skicka frukt till en sval plats med måttlig fuktighet (källare, kylskåp). Lagringstiden påverkar inte smaken, men det är bättre att försöka bearbeta den strax efter skörden.

Levokumsky druva är en utmärkt sort för odling för vinframställning. Den berusade drinken från frukten visar sig vara mörk, med en rik bärsmak. Avsaknaden av vårdsvårigheter, den krävande kulturen gör att du kan få en skörd på kort tid, vilket är tillräckligt för beredning av aromatisk vin, juice och bevarande.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa