Beskrivning och regler för odling av Lancelot-druvor

Lancelot är en druvsort utvecklad för de nordliga regionerna. Skillnader i immunitet mot kallt klimat, svampsjukdomar, kan lagras under lång tid, kan transporteras. I hög efterfrågan används det för bordsviner. Konsumenter som den rika, söta, honungsduftiga bär smakar färskt i desserter. Det växer i de södra regionerna, i den centrala zonen och i Ural, i Sibirien.

Ursprungshistoria

Forskare planerade att skapa en druvsort som är immun mot svår frost, lämplig för odling i norra regioner. På Potapenko-institutet skapade uppfödare Lancelot genom att korsa gåvan till Zaporozhye, Ecstasy, FV-3-hybrid. Det hände för 15 år sedan i staden Novocherkassk. Druvan har etablerat sig på den positiva sidan bland trädgårdsmästare och vinodlare.

Beskrivning och egenskaper hos Lancelot-druvor

Lancelot sticker ut för sin goda fruktkvalitet, stora utbyte, motståndskraft mot druvsjukdomar och skadedjur.

Avkastningsindikatorer och användning

Lancelot tillåter att samla minst 7-10 kg klaser från busken. Vita bordsvin tillverkas av denna sort. Bär kan frysas, läggas till desserter, juicer gjorda. De är läckra färska och används i matlagning.

gröna bär

Beskrivning av busken, klasar och bär

Druvan kännetecknas av en kraftfull, kraftig vinstock. Dess skott är tjocka, tål stora kluster. Barken är tegelfärgad. Bladen är ljusgröna, medelstora med skuggade kanter som används i matlagning. Buskar behöver mycket utrymme, de växer snabbt. Gängarna mognar fullständigt längs vinrankornas längd.

Blommorna är små, vita, bildar panikulära blommor. Lancelot har manliga och kvinnliga blommor, druvorna behöver inte pollinering. Blommar i maj, blomningen varar cirka 10 dagar. Bären visas 2-3 år efter plantering.

Lancelot variation

Buntarna är konformade, stora, från 800 g till 1,2 kg, ibland 2 kg. Frukter är ovala, väger 12-15 g. Färgen på omogna bär är mjölkvit, när skörden blir gyllene, vitgyllene, bärnsten. På huden med vaxartad blomma i medelstor tjocklek. Massan är saftig, köttig, tät, få frön, små bär observeras inte.

Smaken på bär är söt, med en lätt surhet, honung-citrus, utan eftersmaken av muskot. De spricker i allmänhet inte när de är övermassa. I den ljusa solen bildas en rodnad på frukterna.Bladens skuggning på borstarna bör inte trimmas för att förhindra solbränna. Bärens sockerinnehåll är 15%, de är lämpliga för lagring upp till 3-4 månader. Sorts växtsäsong är 130 dagar.

läcker frukt

Fördelar och nackdelar med sorten

Den nya sorten är opretentiös, rotar i regioner med olika klimat - södra breddegrader, Ural, Sibirien. Fördelar med druvor:

  1. Vinterhård, tolererar -26 FRÅN.
  2. Inte rädd för torka.
  3. Ger stora avkastningar.
  4. Bär mognar tidigt och är välsmakande med huden.
  5. Frukten spricker inte efter regn.
  6. Har immunitet mot svampsjukdomar, skadedjur.
  7. Grupper lagras under lång tid och omfattas av långsiktig transport.
  8. Massan innehåller organiska syror, antioxidanter, spårämnen.

Transport på långväga skadar inte bärens utseende, smak, doft.

Nackdelar med den snabba tillväxten och effekten av solljus på bär, tål druvor inte vårfrost.

tändsticksask

Hur man odlar en växt ordentligt

Rätt val av plats och ytterligare vård är nyckeln till en god skörd.

Välja och förbereda en landningsplats

Druvor planteras på hösten, före frost eller på våren, när frosten redan har passerat. Platsen väljs upplyst, vindstilla, med bördig jord.

Grundvattnet ska vara djupare än 1,5 m från marken.

Förbered en plats för druvor i förväg. Till exempel, när du planerar en plantering på våren, görs förberedelseförfarandet på hösten. Jorden grävs upp, jämnas, befruktas. Planteringshålens storlek rekommenderas 80 x 80. Fyll dem 1/3 med jord blandad med 2 hinkar humus, 3 hinkar torv, 2 kg ask, 150 g superfosfat och kalium.

det finns en spade

Planteringsprocess

För plantering behövs plantor utan spår av sjukdomar, skador av skadedjur. Välj plantor med ett bra rotsystem och mogna knoppar, 50-60 cm långa. Skottet förkortas till 3-4 ögon, roten är upp till 10-15 cm. Sedan måste du blanda leran med gödsel, bearbeta rötterna. Avståndet mellan raderna är önskvärt 2-3 meter, med buskar - 50 cm.

Ställ växten mitt i kullen, räta ut rötterna. Somna, tampa, vatten. Jorden runt buskarna är böjd med halm, torv eller torra löv för att bibehålla fukt.

plantering plantor

Funktioner av grödavård

Med god vård av druvorna kommer bäravkastningen att vara hög. Ogräs avlägsnas nära buskarna, jorden lossas regelbundet.

Vattning och utfodring

Två gånger per säsong vattnas landet runt druvbuskarna rikligt. På våren, innan växtsäsongens början, på hösten - före det kalla vädret. För 1 kvm m kräver 120 liter vatten. På sommaren behöver växter också vattna. Detta görs efter blomningen och innan bären mognar. För varje buske - 50 liter. Under en varm sommar vattnas druvor ofta.

Som gödselmedel tar de humus, kycklingdroppar, kväveinnehållande komplex. De föras in på våren. Kalium och fosfor tillsätts under hösten.

vattna buskar

Klippning och formning

Årliga växter med 2 skott skärs 2 cm över den andra knoppen. I buskar med en grodd tas 4 ögon bort. Biënnaler - 2 ögon.

Vuxna växter på hösten efter lövfallet skärs bort, vilket lämnar 3-8 ärmar som sträcker sig från huvudstammen.

Skott förkortas, vilket ger 8 ögon på varje vuxen frans. Detta är nödvändigt så att det inte finns någon överbelastning på vinrankan med tunga buntar.

Frysta skott avlägsnas från druvor på våren. Före blomningen klämmer skotten så att näringsämnena kommer till blommor. Under växtsäsongen avlägsnas styvbarn på nivå med det 2: a bladet. I augusti klipps topparna av.

druvbildning

Förbereder för vintern

I söder behöver växter inte skydd. I kalla regioner måste du isolera buskarna. Vinrankan tas bort från underlaget, knytas med ett rep och läggs på halmgolvet. De gör en struktur i form av ett hus från brädor eller en film sträckt över bågar. Täck med ett speciellt material ovanpå, strö sidorna med jord. Lämna hål för ventilation.

Skydd mot sjukdomar och skadedjur

Druvor är inte mottagliga för mögelsjukdomar, kan delvis påverkas av pulveraktig mögel, trädgårdsmästare utför förebyggande under tidig vår. Växter behandlas med en 1% -ig lösning av Bordeaux-vätska innan blomningen, eller Strobi och Fundazol används. Fällor med bete placeras för getingar, vinrankan är täckt med nät från fåglar. Påverkan av druvlössbladet på sorten har ännu inte studerats.

läkemedel Fundazol

Skörd och lagring av grödor

Skörde i slutet av augusti eller början av september. Ta bort korgarna försiktigt utan att röra vid bären. Skadade, torra, ruttna frukter tas bort. Förrådet ska vara luktfritt så att bären inte tar upp det. Fuktighet - 80% och temperatur + 1 ... + 5 C. Borstar förvaras i upphängd tillstånd, i lådor, på rack. Det är tillåtet att hålla druvorna i kylen.

Massor av druvor förvaras i 2,5 månader på en sval plats utan att förlora sin smak, utseende, även när de transporteras över långa avstånd.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa