Beskrivning, särdrag och historia för Dily druvor, odling och reproduktion

Fram till nyligen blir en lite känd druvsort populär på grund av dess positiva egenskaper. Lily of the dal druvor har många fördelar, men de uppskattas för deras egen fertilitet och förmågan att bilda äggstockar under ogynnsamma väderförhållanden.

Avelshistorik för sorten

Den ukrainska uppfödaren V.V. Zagorulko anses vara författaren till denna art. Det första omnämnandet faller 2012, författaren själv introducerade sorten. Skapandet av en ny växt bygger på två druvor:

 • Maskot;
 • Kishmish strålande.

De resulterande växterna tog maximalt positiva egenskaper från sina föräldrar. Efter att trädgårdsmästare fick veta om växtens egenskaper blev den särskilt populär.

Fördelar och nackdelar

Sorten har en betydande nackdel, den har inte studerats tillräckligt. Men ett stort antal positiva egenskaper uppmuntrar trädgårdsmästare att förvärva Lily of the Valley druvor.

Fördelar:

 • hög, årlig avkastning;
 • universalitet av användning;
 • hög immunitet;
 • tolerans för ogynnsamma väderförhållanden;
 • smakegenskaper;
 • förmåga till långvarig lagring;
 • bra förankring;

Liljekonvalj

minuses:

 • sorten är dåligt studerad;
 • exakthet till formationen;
 • överdriven saftighet;
 • bär som är övereksponerade på vinrankan förlorar sin smak och blir mjuka inuti.

En trädgårdsmästare kan personligen bestämma fördelar och nackdelar med en sort om han planterar den på sin webbplats.

Var kan du växa liljekonvalj?

Otillräcklig kunskap om sorten tillåter oss inte att säga säkert i vilka områden odlingen kommer att vara gynnsam och i vilken inte. Därför odlas Lily of the Valley-druvor främst i de södra regionerna. Genomsnittlig frostbeständighet tillåter odla druvor i mittbanan.

Liljekonvalj

Sortsegenskaper

Efter att ha granskat beskrivningen fattar trädgårdsmästaren det slutliga beslutet. Urvalskriterierna är olika, därför är sorterna efterfrågade olika. Växten är kraftfull, buskarna är höga. Vikten av en grupp är minst 0,5 kg. Formen är långsträckt, cylindrisk.Blommningen är lång och doftande, vilket skiljer dalens lilja från många andra..

Frukten är läckra, mycket saftiga. Massan för ett bär är upp till 18 g. Mönstrade druvor är skugga gula.

Avkastning

Korrekt plantering, skötsel och bildning av busken bestämmer antalet frukter som erhålls från en växt. Eftersom det inte finns någon information om statistik är det svårt att ange volymen på sortsskörden. Forskare samlar bara in information.

Liljekonvalj

Frostbeständig

Producenter garanterar att vinstocken tål temperaturer så låga som -21 ° C. Detta gör att du kan använda den som ett icke-täckande. Eller packa upp för vintern i regioner med svårare klimatförhållanden.

Själv fertilitet

Blommorna är bisexuella; för pollinering behöver du inte plantera en pollinator bredvid den. För att öka avkastningen rekommenderas sommarinvånarna att plantera flera olika druvsorter som blommar samtidigt.

Immunitet mot infektioner

Lily of the dal druvor har hög immunitet. Resistent mot vanliga kulturella sjukdomar. Men samtidigt är förebyggande behandling på våren och hösten önskvärt. De behandlas mot svampsjukdomar före blomning och efter skörd.

Liljekonvalj

Plantera en buske

För odling förvärvar de friska plantor och endast från betrodda människor. Planteringsgropen förbereds på hösten och planteras på våren. Ett dräneringsskikt måste läggas på botten. De använder trasiga tegelstenar eller andra improviserade medel. Sedan hälls ett lager jord blandat med humus och mineralgödselmedel på det.

Före plantering placeras plantorna i "Kornevin" eller en annan liknande produkt i 2-3 timmar.

Detta är nödvändigt för bättre förankring. Planterad på en kulle eller bilda en hög. Vatten rikligt och binda till en pinne. Avstånd mellan växter 3 m, radavstånd 5 m.

Bra odlingsförhållanden

För att druvor ska växa bra och utvecklas ordentligt måste de odlas under gynnsamma förhållanden. Liljekonvalen har inga krav på jordkomposition. Det är nödvändigt att välja rätt plats i trädgården.

Liljekonvalj

Landningsplats

Kulturen är termofil, detta måste beaktas när man väljer var plantorna ska planteras. Platsen ska vara lämplig när det gäller jordkomposition, belysning och andra viktiga parametrar.

Liljekonvalen har inga strikta preferenser för jordkomposition. Men det rekommenderas växtdruvor i fruktbar, andningsbar jord. Förekomsten av grundvatten bör inte vara högre än 3-4 m.För att dekorera med växter planteras lusthus, markiser och andra strukturer.

Belysning

En ljusälskande växt känns bättre på den soliga sidan av platsen. Ju längre växterna utsätts för solljus, desto rikare är fruktens smak, färg och aroma. Druvorna kommer att växa i skuggan, men bären kommer att vara sura och smaklösa.

Liljekonvalj

Skötsel av unga och mogna vinstockar

Utbytet av växter beror på korrekt skötsel. Efterlevnad av odlingstekniker kommer att leda till att det ökar.

Vattning

Det rekommenderas att vattna regelbundet och låt det inte torka ut. Men du behöver inte fylla det tankelöst. Kulturens rotsystem lider av förfall med överflödigt fukt.

Vattning är obligatoriskt:

 • före blomningen;
 • efter blomningen;
 • efter skörd.

vattna druvor

Ingen av druvorna vattnas under fruktan, överskottsfukt leder till sprickbildning av bär.

Gödsel

Toppförband är också nödvändigt för växter. De första 2-3 åren behövs de inte, druvorna räcker med vad som införs under plantering. Det är viktigt att ta med dem i tid och med mått. Ett överskott av näringsämnen har motsatt effekt. På våren införs organiskt material efter komplexa mineralgödselmedel. Omväxlande matning leder inte till missbruk.

Varje tredje år matas de med kaliummagnesium för att bibehålla sockerinnehållet i frukterna.

beskärning

Beskärning sker på hösten. Så druvorna blir mindre sjuka. Lämna 10 ögon på skotten. För att välja rätt beskärningsmetod rekommenderas att ta hänsyn till jordens sammansättning, sorts särdrag, platsen på platsen, odlingsmetoden.

beskärning av druvor

Skydd för vintern

I de södra regionerna odlas Lily of the Valley som en icke-skyddande region, och i de norra regionerna är den nödvändigtvis lindad för vintern.De använder specialmaterial från butiken för detta eller bygger ett skydd på egen hand med halm, växtrester och en tät film, fiberduk och jord. Om trädgårdsmästaren beslutar att plantera druvor på hösten, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt hans skydd för vintern. En bräcklig växt behöver skydd av hög kvalitet.

Reproduktionsmetoder

Det finns flera sätt att sprida druvor. Valet av metod beror på trädgårdsmästarnas önskemål och kapacitet.

 • Sticklingar. Det vanligaste sättet att sprida en kultur. Sticklingar skärs från en skott eller flera, beroende på hur mycket som måste förberedas. Skär dem på hösten, linda in dem i en fuktig trasa och lägg dem i källaren för lagring. De planteras i marken på våren. Och de väntar på att sticklingar rotar och växer. Sedan överförs till en permanent plats.
 • Fröreproduktion. Långsiktig metod kommer växterna att bära de första frukterna på 6-7: e året efter plantering.

Liljekonvalj

Vinbuskar som planteras på detta sätt bibehåller inte deras modersegenskaper.

 • Vaccination. En bestånd av god kvalitet från en stark växt och en fjäril från moderplanten krävs. Vaccinationsstället måste ligga över marken.
 • Skikten. Vinstocken skjuts och vattnas rikligt. Låt slå rot och fortsätt att mata från moderplantan i cirka 2-3 månader. Sedan måste du koppla bort med trädgårdsax och sätta på en permanent plats.

Effektiviteten hos varje metod är olika och resultatet blir annorlunda. Därför, när du väljer en metod, bör du väga för- och nackdelar.

Sjukdomar och skadedjur: sätt att hantera dem

Sorten är fortfarande dåligt förstås, men enligt recensioner är dalgångarna Lily of Valley resistenta mot vanliga grödssjukdomar. Resistens mot mögel och oidium observeras vid 3 poäng. Växten motstår också insektsskadegörare. Men för att konsolidera resultatet rekommenderar trädgårdsmästare bearbetningsanläggningar. 2 förebyggande behandlingar kommer att hantera sjukdomen.

Fällor är inställda mot insekter, eftersom attacker ofta görs under frukt. Lily of the Valley druvan uppföddes ganska nyligen. Men trots detta får det favör och erkännande bland trädgårdsmästare. Mångsidigheten i användningen, hög immunitet och krävande vård gör det gradvis en favorit för många sommarinvånare.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa