Instruktioner för användning av fungicid "Quadris" för behandling av druvor, väntetid och åtgärder

Det moderna svampdämpande medlet "Quadris" från tillverkaren "Syngenta" har etablerat sig som ett effektivt läkemedel med låg toxicitet och långvarig effekt. I instruktionerna för användning av fungicid "Quadris" för behandling av druvor rekommenderas det att använda äkta och dunig mögel för sjukdomar.

Beskrivning och handlingsmekanism

Läkemedlet "Quadris" säljs i form av ett suspensionskoncentrat, förpackat i behållare av 60 ml, 100 ml, 300 ml, 1 l, 5 l. Den huvudsakliga aktiva ingrediensen azoxystrobin innehåller en mängd av 250 g / l. Svampmedel tillhör den kemiska klassen av strobiluriner, eftersom det är en analog av de naturliga metaboliterna av svamparna Strobilurins Oudemansins.

I naturen lever denna svamp på konerna från barrträd och kan stoppa tillväxten av konkurrerande jästliknande och mögelsvampar runt sig själv. Detta är möjligt på grund av egenskapen att störa cellulär andning. Svampceller slutar att ta emot energi, deras tillväxt störs och sporulationen stannar, de flesta arter dör eller upphör att sprida sig.

Genom sin handling är "Quadris" både systemisk och kontakt. Det visar en långvarig skyddande effekt och det bredaste spektrumet av verkan bland alla kända fungicider.

Viktig... För att utesluta utvecklingen av resistens är det nödvändigt att alternera användningen av "Quadris»Med fungicider med en annan handlingsprincip.

Användningsinstruktioner

Den aktiva ingrediensen i "Quadris", azoxystrobin, är olöslig i vatten, vilket måste beaktas när man arbetar med en suspension. Den öppnade behållaren och arbetsvätskan kan lagras inom 24 timmar.

strö druvor

Arbetsvätskan, utspädd i den rekommenderade andelen för druvor med 5 ml per 10 liter vatten, måste omröras ofta under bearbetningen. I jordbruksproduktion används specialutrustade sprutor med omrörare.

Hemma:

 1. 5 ml av suspensionen hälls i 1 liter vatten, den tätt stängda sprutbehållaren måste skakas kraftigt i 5-10 minuter.
 2. Tillsätt sedan återstående vatten i en tunn ström och upprepa skakningen.
 3. Under drift upprepas skakningen var 30: e minut.
 4. Sprutan utsätts för den finaste sprayen av damm.
 5. Förbrukningshastighet: varje ark väts utan att droppa ner på marken.
 6. Efter bearbetning tvättas tanken 3-4 gånger och skakas kraftigt varje gång. Vatten släpps ut i avloppet.

Druvor bearbetas i torrt, lugnt väder på morgonen eller kvällen.

Säkerhetsteknik

De aktiva ingredienserna i fungiciden "Quadris" tillhör den 2: a faroklassen för människor och den tredje klassen för bin. Med förbehåll för de grundläggande säkerhetsreglerna kan läkemedlet karakteriseras som säkert för miljön och människor:

quadrisläkemedel mot svampar

 1. Spraya inte druvor under blomningen.
 2. Låt inte droppar arbetsvätska falla på marken. Svampmedicinen är olöslig och sönderdelas inte i vatten; om den hamnar i grundvatten kan den skada djur i närliggande vattendrag.
 3. Använd inte Quadris nära vattendrag (inom en radie av 2 km).
 4. Växter måste behandlas i en speciell skyddsdräkt och gasmask.
 5. För vissa växtarter, särskilt äppelträd, kan till och med kvarvarande mikrodoser av Quadris orsaka skörden och hela växten. Därför är det omöjligt att använda en spruta efter "Quadris" för bearbetning av fruktgrödor.
 6. Låt inte arbetsvätskan komma på andra grödor när du sprayar. Särskilt faran uppstår i blåsigt väder.
 7. Flytande beredning bör utföras i ett speciellt rum, otillgängliga för andra människor.
 8. Arbetet med växter kan fortsätta 3 dagar efter behandlingen.

Behandlingstid

Läkemedlet är lämpligt för profylaktisk användning och i de tidiga stadierna av sjukdomen. Eftersom det i första hand stoppar tillväxten av svampar och sporulering och leder inte till fullständig förstörelse. Giltighetstiden för "Quadris" på druvor är cirka tre veckor. Väntetiden för läkemedelsåtgärden är 2-3 dagar.

sjukdomsbehandling

Det är dags att bearbeta druvor:

 • före blomningen;
 • efter blomningen;
 • tid för omogna äggstockar;
 • en vecka före skörden.

Att behandla buskarna kort före skörden kommer att öka hållbarheten. Återbehandling kan utföras tidigast tre veckor. Det rekommenderas att inte utföra mer än två behandlingar med Quadris under en säsong, utan att växla med andra svampmedel.

läkemedelskvadris

Fördelar och nackdelar med läkemedlet

Den moderna fungiciden "Quadris" bekämpar framgångsrikt patogenerna av dimmig mögel och pulveraktig mögel av druvor i de tidiga stadierna av sjukdomen. Men det har ett antal nackdelar som bör beaktas när du väljer detta läkemedel.

Fördelar:

 1. De aktiva ingredienserna i preparatet "Quadris" förbättrar fotosyntesen och förlänger därmed växtsäsongens växtsäsong och ökar produktiviteten.
 2. Ett mycket brett spektrum av handling.
 3. Det sönderdelas snabbt till ofarliga ämnen efter reaktion med patogena svampar.
 4. Om de rekommenderade doserna observeras är det säkert för människor och miljön.

minuses:

spruta druvor

 1. Relativt höga kostnader för läkemedlet.
 2. Kräver ofta omrörning av arbetsvätskan under bearbetning.
 3. Det öppnade injektionsflaskan med suspensionen kan inte förvaras.
 4. Kan inte användas mer än två gånger per säsong.
 5. Var noga med att växla med fungicider med en annan handlingsprincip.
 6. Kan inte användas i närheten av vattendrag.
 7. En skyddsdräkt måste användas vid hantering.
 8. Giftigt för äppelträd och andra fruktgrödor.

Med förbehåll för tillämpningsreglerna kommer fungiciden att hjälpa till att snabbt stoppa utvecklingen av svampsjukdomar i vinrankan.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa