Beskrivning av Krasnostop-druvor och artegenskaper, planterings- och vårdregler

Odling av Krasnostop Zolotovsky druvor är mycket vanligt i södra Ryssland. Det var där denna tekniska klass föddes. Men de senaste åren har också invånare i andra regioner i Chernozem-regionen uppskattat dess meriter. Utvidgningen drivs av både höga avkastningar och imponerande motståndskraft. Så vad bestick han faktiskt inhemska trädgårdsmästare med?

Hur sorten odlades

Krasnostop Zolotovsky föddes i Ryssland och beskrevs först 1980 på Zolotovsky gården i Krasnodar territorium. Det är här det fick sitt namn. Experter anser att hans förfäder är gamla Dagestan-sorter som tas ut under kampanjerna av kosackerna.

Yttre egenskaper

Som alla andra sorter har Krasnostop-druvor sina egna särdrag. Individuella nyanser av utseende gör det möjligt att skilja denna kultivar från någon annan.

Vinodlare fokuserar på:

 • allmänna utseende på buskarna;
 • löv;
 • skott;
 • form och färg på bär;
 • storleken på klasarna;
 • deras form.

årgång

Även om fruktens smak, perioden för deras mognad och växtens motståndskraft mot frost inte tillskrivs utseendet, betraktas de fortfarande som de viktigaste särdragen hos sorten.

Bush och skott

Denna busks busk har en genomsnittlig tillväxttakt. Samtidigt är mognarna av skotten mycket tidigt. Den blomstrar med bifiliga blommor, som anses vara en viktig särdrag - faktum är att liknande kultivarer, som Gimra, bara blommar med kvinnliga blommor.

En viktig egenskap hos sorten är utseendet på bladen. Deras färg på utsidan är alltid blank och glansig, på insidan - med pubescence. Venerna är inte gröna, men röda, med en rik nyans. Antalet blad är lika med tre, var och en har en utvidgad mittdel.

Pollinering

Denna sort är självpollinerande, vilket skiljer den positivt från andra kultivarer av liknande ursprung.

pollinering av druvor

Mognadstid och mängd skörd

Denna sort uppträdde i förhållanden nära klimatet i de flesta regioner i den europeiska delen av Ryssland, söder om Moskva. Därför kännetecknas det av snabb tillväxt och mognad. Det släpper bladknoppar i slutet av april. Innan kronans utseende observeras frigörandet av signalskott. Tja, själva kronan är i maj. Under de flesta år observeras blomningen redan i början av juni. Och under det första decenniet av september skördas mogna frukter redan.

Produktiviteten hos Krasnostop är sådan att den alltid kallas högavkastande sorter. På grund av dess ökade hållbarhet, även i en hård stäpp, ger den minst 60 centner per hektar. Naturligtvis, med god vård och lämpligt väder, kommer avkastningen bara att öka.

Under särskilt torra år kan skörden falla och nå 20 centner per hektar.

Gruppstorlek och bärsmak

Formen på klasarna på Krasnostop är ganska klassisk - konisk. Dessutom är dess dimensioner inte särskilt stora men inte heller små. Tätheten för bärtäckning är också genomsnittlig. Lösa kluster med små frukter observeras ofta.

rödstoppade druvor

De viktigaste egenskaperna för druvor:

 • storlek - liten till medel;
 • form - rundad, förvandlad till en oval;
 • färg - mörk, blå, med en lila nyans;
 • en vaxblom ses ofta på bärens yta;
 • huden är något tät, lätt lossad;
 • sockerinnehåll - från 22 till 30% i genomsnitt;
 • surhet - på den nivå som är typisk för industriella sorter.

Sorts popularitet har medfört ett högt utbyte, lika under goda år, till 80 centner per hektar och en hög mognadshastighet - bären blir mogna senast 137 dagar (under normala förhållanden).

Sjukdom och insektsimmunitet

Trots de goda indikatorerna på resistens mot sjukdomar påverkas denna kultivar av typiska svampsjukdomar hos druvor - mögel och mjölk (pulveraktig mögel). Faran växer under ogynnsamma år eller med dålig vård. De viktigaste tecknen på dessa sjukdomar är:

druvsjukdom

 • fläckar på löv, skott, sticklingar och bär;
 • sprickbildning i huden;
 • ruttnande massa;
 • torkning av frukt.

Med ett särskilt allvarligt nederlag avger busken en obehaglig lukt.

För att undvika sådana problem sprayas växten, i förebyggande syfte, med beredningar som innehåller koppar.

När det gäller skadedjur anses filtmiten vara den farligaste för Krasnostop. Bladvalsar och druvmottor påverkar också buskarna av denna sort, men i mindre skala.

Frostbeständig

Krasnostop Zolotovsky kan överleva vintern i de flesta regioner i Chernozem-regionen. Därför klassificeras det som medelkallt beständigt. Samtidigt, när temperaturen sjunker under den uppskattade indikatorn på -23 grader, krävs det skydd.

druvsortering

Om trädgårdsmästaren inte lyckades täcka busken - inte en katastrof. En av de största fördelarna med sorten är dess förmåga att växa på våren även från frysta skott. Det enda är att tidpunkten för mognad och början av fruktens utseende flyttas.

Växande område

Krasnostop Zolotovsky känns så bra som möjligt i Svartahavsområdet. Samtidigt kan den växa och bära frukt i hela den ryska svarta jordregionen.

Landningsteknik

Krasnostop Zolotovsky är en spritsort. Detta innebär att innan plantering, ta hänsyn till behovet av att installera spalter upp till två meter höga. Ett tillräckligt upplyst område väljs, inte utsatt för starka vindeffekter och företrädesvis beläget på södra eller östra sidan. Grundvatten i ett sådant område bör inte placeras för djupt, men det bör inte heller finnas någon risk för översvämningar.

jord för druvor

Beredningen av marken i form av grävning utförs ett par veckor före plantering. Om vi ​​talar om dålig jord, appliceras humus, superfosfater och andra lämpliga gödselmedel. Plantor planteras när det inte finns någon fara för ens frost.

Minsta avståndet mellan plantor är en meter. Och mellan åsarna - en och en halv. För att få det optimala avståndet ökas dessa indikatorer i genomsnitt med 20-30 centimeter. En halv meter dra sig tillbaka från staketet.

Regler för vård

För all den opretentiöshet som denna druvsort ger, ger den verkliga rikliga skördar endast med korrekt skötsel. Och korrekt vård inkluderar:

 • snabb vattning;
 • sjukdomsprevention;
 • ogräs och skadedjursbekämpning;
 • gödsling med gödselmedel;
 • beskärning.

druvor på gatan

Först när allt detta beaktas kommer odlaren att kunna njuta av frukterna i hans arbete.

Bevattning

Tidsvattning är ett obligatoriskt förfarande för Krasnostop. Den kan växa i torr stäpp men föredrar regelbunden fukt.

Den mest rikliga vattningen är den första. Omedelbart efter plantering hälls plantorna minst tre hinkar med vatten under dem. Efter det vattnar de upp varje gång jorden torkar märkbart. Det är lämpligt att lossa jorden innan bevattning. Förekomsten av dränering är också viktigt.

Under torra år vattnas druvorna oftare och lossas mer intensivt.

Toppdressing

Topdressing av druvbuskar utförs inte så ofta som för vissa andra grödor, men det försummas inte. Mycket beror på vilken typ av jord växten lever i. Om det är svart jord, används mindre gödningsmedel.

odling av en sort

Den första utfodringen sker före plantering. Kompost eller humus läggs till sängarna. I framtiden används speciella näringsämnen mindre ofta - en gång om året eller två år. Samtidigt är de begränsade till kvävegödselmedel, vilket bidrar till en ökning av sockerinnehållet i bär.

Klippning och nypning

Beskärning är ett måste för alla vinrankor. Det används av följande skäl:

 • för att förbättra frostbeständigheten;
 • att skapa en stark kompakt buske;
 • för att öka produktiviteten.

Beskärning görs med några veckor med början från det första året av kulturen.

Skydd mot frost

Som nämnts ovan är Krasnostop Zolotovsky måttligt hård. Detta innebär att det under vissa år kräver skydd. För att göra detta, använd konventionella täckmaterial som agrofiber.

druvor i jorden

Förebyggande behandling

För att förebygga druvsjukdomar används preparat som innehåller koppar. Till exempel vitriol-lösning. Sprutas flera gånger per säsong under ogynnsamma förhållanden.

Sjukdomar och skadedjur - sätt att hantera dem

Den viktigaste skadegöraren för denna sort är filt kvalster. En lösning med tvål eller speciella preparat används mot den.

Slutsats

Krasnostop Zolotovsky är en av de bästa inhemska sorterna. Dess utbredda användning underlättas av dess förmåga att motstå låga temperaturer på vintern och en mognad på 135 dagar. Sjukdomsresistens kan inte heller glömmas.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa