Beskrivning och egenskaper hos Krassen-druvsorten, avelshistorik och odlingsegenskaper

Svårigheter med att odla druvgrödor på platsen har länge varit tidigare. Uppfödare utvecklar sorter som kräver lite eller inget underhåll. Röd är en druva som är bekant för sommarbor på grund av dess egenskaper: högt utbyte, brist på frön, hög immunitet.

Beskrivning av druvsorten Krassen

En sommarbor måste studera beskrivningen av arten innan han planterar en ny sort. Denna information hjälper dig att undvika misstag när du odlar växter. Dessutom förstå om sorten passar familjens preferenser och behov.

Avelshistoria

Uppförs vid Scientific Institute of Grape and Wine Magarach. Yalta-forskare har kombinerat kulturtyper med positiva egenskaper.

En hybrid av två sorter:

 • Superearly Magarach;
 • Magarachinsky Antey.

Sorten har antagit alla positiva egenskaper från sina föräldrar. De är också de röda druvanas dygder.

Utseende

Det finns många borstar på busken, bären ligger nära varandra. Klasernas utseende är attraktivt. Av denna anledning odlas sorten ofta för försäljning. Borstens medelvikt är 500-700 g. Bären själva är blå, huden är tunn men stark. Druvorna har en djup mörk färg. Smaken är komplex. Inuti finns förekomsten av framväxande ben, som inte alls märks under ätandet.

druvröd

Krassen-druvan kan producera två klasar på en vinstock.Skotten är kraftfulla, knopparna blommar bra. Fertiliteten är årlig. Produktiviteten beror på bildandet av busken.

För- och nackdelar med sorten

Genom att ha ett stort antal positiva egenskaper gör det möjligt för sorten att bli en favorit på webbplatsen. De som redan har fått den första skörden kommer definitivt att rekommendera sorten till sina vänner.

fördelar:

 • hög produktivitet;
 • torkmotstånd;
 • krävande för jordens sammansättning;
 • anspråkslöshet;
 • stabil, årlig skörd;
 • universalitet av användning;
 • brist på ben;
 • lämplig för odling i industriell skala;
 • lagras under lång tid och överför transport.

druvröd

nackdelar:

 • precisering av tät bildning;
 • sorten är benägen att pulveraktig mögel.

De listade egenskaperna beror på tekniken för plantering och odling.Växter korrekt planterade ger mer avkastning.

Karakteriserar sorten

Sommarbeboaren väljer en sort som passar alla krav. Varje trädgårdsmästare har sin egen. Därför är det nödvändigt att studera artens egenskaper innan man planterar växter på platsen.

druvröd

Ökat avkastning

Kraftfulla druvskott Krasen tål borsternas maximala vikt. När den är korrekt formad får odlaren en utmärkt skörd.Polaritet påverkar avkastningen avsevärt. Därför är kraftfulla skott bundna i den lägsta nivån.

Fröfritt bär

Röden jämförs med russin. Det har nästan samma egenskaper. I vissa bär av gäng observeras utsädesrödiment som inte är större än 1 mm i storlek. Men de känns absolut inte när de äter. Tack vare detta har sorten blivit universal i användning.

druvröd

Hög frostbeständighet

Ett viktigt tecken för invånare i regioner med svåra vintrar. Röda druvor tål temperaturer så låga som -26 ⁰С. Även frostbitna knoppar kan producera en gröda, borsten formas som vanligt utan defekter.

Skadedjurs- och sjukdomsresistens

Den höga graden av sjukdomsresistens gör sorten särskilt populär. Fälthälsa ökar sannolikheten för en hög skörd.

Rödhet är resistent mot:

 • mögel;
 • oidium;
 • grå råtta;
 • rotfylloxera.

druvröd

För andra sjukdomar krävs förebyggande behandling. Frukten är inte mottagliga för attacker:

 • getingar;
 • bålgetingar;
 • och andra skadedjur.

Efterlevnad av reglerna för plantering och odling är förebyggande av sjukdomar.

Plantera plantor

Planteringen utförs på våren, eftersom druvor är en värmeförsörjande växt. Graven har förberedts sedan hösten. Dess djup beror på längden på plantorna rötter. Ett dräneringsskikt byggs i botten. Sedan hälls ett lager fruktbar jord, blandat med organiskt material och komplex mineralgödsel.

druvröd

Strö plantor med jord och vattnas rikligt. För att förbättra rotningen, några timmar före plantering, måste du sätta plantorna i en lösning som stimulerar rottillväxt.

Odlingsteknik

När plantorna är planterade är det nödvändigt att ta hand om dem ordentligt. Detta gör att du kan odla stabila växter som ger en årlig skörd.

Skär buskarna

Bildningen måste vara kompakt. Växter har en uttalad polaritet, därför rekommenderar trädgårdsmästare att odla röda druvor på en spaljé. Försök att sänka tillväxtpunkterna för kraftfulla skott till den nedre nivån.

beskärning av druvor

Bevattning

På grund av sin motståndskraft mot torka, är sorten praktiskt taget inte noga med att vattna. Unga plantor vattnas 2-3 gånger per säsong. Begränsa flödet av fukt endast under fruktperioden för att undvika sprickbildning av bär.

Sista vattning när du förbereder växter för vintern. Med tiden blir den den enda för en vuxen Krassen-druvväxt.

Vi gödslar och matar

Behovet av näringsämnen beror på jordens sammansättning. För första gången räcker det gödningsmedel som applicerades före plantering till för buskarna. När växterna börjar blomma matas de med organiska ämnen och mineralgödselmedel och växlar dem för att undvika missbruk.

mineralgödselmedel

Behandling

Det är bättre att förebygga i rätt tid än att bota växtsjukdomar. Hög immunitet mot druvor Krasin låter dig bearbeta växter 2 gånger per säsong: på våren och hösten.

Pestkontroll

Röd är en druva som inte är rädd för skadedjur. Därför är speciella behandlingar onödiga. För att vara säker, gör trädgårdsmästare vårförebyggande behandlingar.

Mognad och fruktning

Redo att äta druvor i slutet av augusti eller början av september. Termen beror på klimategenskaperna i regionen. Frukten är enhetlig, borstarna avlägsnas omedelbart.

druvröd

Förbereda vinrankan för vintern

I de södra regionerna odlas denna druvsort som en icke-skyddande.I kallare, norra områden rekommenderar trädgårdsmästare att täcka vinrankan för vintern. För detta ändamål används specialmaterial eller halmmattor.

Våren fungerar

Med ankomsten av den varma säsongen frigörs druvorna från skydd, vattnas. Sedan är de bundna på en spaljé och sprayade mot skadedjur och sjukdomar. Det sista steget är att mata buskarna. De använder organiskt material eller komplexa mineralgödselmedel. För att bibehålla fukt och minska ogräs, klarar odlare marken runt busken.

gödningsmedel för viograd

Skörd: samling, lagring, recept och vinframställning

Skörda omedelbart efter mognad. Mångsidigheten i användningen av frukt gör att du kan göra av det:

 • kompotter;
 • sylt;
 • juicer;
 • drycker;
 • sylt;
 • vin.

Krassens druvor var särskilt populära bland vinproducenter. Det resulterande vinet kännetecknas av utmärkt smak, lukt och färg.

Regioner som är lämpliga för odling

Sorts spridning är mycket bred. Krassen-druvan är lämplig för odling i hela Ryssland, Ukraina och i de närmaste grannländerna. Krassen-druvan respekteras och efterfrågas bland sommarinvånare.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa