Beskrivning och egenskaper hos druvsorten Korinka Russkaya, fördelar och nackdelar, odling

Rekommendationer för odling av druvor Korinka Russkaya hänvisar till områdena i regionen Central Black Earth. Det är i avsnittet för denna del av landet som det finns i det statliga registret för fruktträd. Sorten kännetecknas av höga indikatorer på vinterhårdhet, sjukdomsresistens, tidig fruktning. Ett team av professionella uppfödare arbetade med uppfödningen.

Avelshistoria

Korinka ryska, stenospermocarp sort - grodd. Det uppföddes av Lena Timofeevna Shtin och Ivan Maksimovich Fillipenko. Detta gifta par som arbetade på TsGL im. IV Michurin (i Tambov-regionen), författare av 8 druvsorter tillhör, men endast fyra av dem är anpassade för Central Black Earth Region. Druvsorten Korinka Russkaya var baserad på vinrankan i Dawn of the North och Kishmish Cherny.

Fördelar och nackdelar med vyn

Sorten tog sådana fördelar från föräldraskott som:

 • hög koefficient för mognad av grödor;
 • söt smak, inte överbelastad med ytterligare anteckningar;
 • genomgående högt utbyte ≈ 80 c / ha;
 • transporterbarhet;
 • konsumentens mångsidighet;
 • bär krymper inte under några väderförhållanden;
 • frostbeständighet.

De negativa sidorna av vingården inkluderar buskens höjd, vilket gör skörden något svår.

druva ryska korinka

Externa data

Beskrivningen av druvor består av flera faktorer - skottens höjd, bärens storlek, smaklighet, tidpunkten för mognad, grödans transportabilitet, växtens motstånd mot frost och sjukdom.

Bush och blad

Korinka Russkayas buskar är inte standard för druvor, de når 3 m. Buskens nedre nivå består av skott som är 2,1 m lång. Vinrankan är ljusbrun. Rotsystemet är grenat, kraftfullt.

Du kan känna igen den här sorten genom de stora rynkiga bladen som inte har en djup dissektion, pubeskansen på dem ser mer ut som en sällsynt spindelnät.

Färgen är grön, men venerna är gulaktiga. Busken är stark, stark, spridande och självfruktbar; under blomstringsperioden blommar bisexuella blommor på sina skott.

druva ryska korinka

Produktivitet och smak på bär

Avkastningen av den ryska sorten Korinka är stabil, årlig. I genomsnitt kan upp till 800 kg söta bär skördas från varje hektar.Medelvikten för ett gäng är 250 g, dess form är konisk, strukturen är medelstekt, vilket bidrar till bättre mognad - över 80%. Sockerinnehållet i den totala massfraktionen av juice är 20-22%, syra - 5 g / l.

Tasters erkände denna andel som den bästa. Konsumenter gillar den här variationen av bär med en tunn hud, saftig, söt massa.

Tekniska egenskaper hos sorten

Korinka Russkaya tillhör bordssorter, men de rundade bären är inte stora - från 8 till 10 mm i längd, färgen är gul, bärens sidor, smekade av solens strålar, får en rosa färg.

druva ryska korinka

Immunitet mot sjukdomar

När den odlas i regionen Central Black Earth har sorten en hög immunitet mot vanliga druvsjukdomar. Med korrekt skötsel, ingen urvattning av marken och i andra regioner, kan denna sort skyddas från alla typer av sjukdomar genom förebyggande behandlingar av buskar och mark. När Korinka Russkaya odlas i kalla regioner, dör de viktigaste patogenerna av druvsjukdomar i svår frost.

Frostmotstånd

I regioner där lufttemperaturen inte överstiger 26-28 ° C övervintrar Korinka Russkaya bekvämt. I områden med hårdare klimat odlas denna druvsort som täckningsgrödor.

druva ryska korinka

I vilka områden kan du växa

Centrala Ryssland, de baltiska staterna och andra regioner i det tempererade kontinentala klimatet är lämpliga för odling av Korinka Russkaya druvor på det öppna fältet. Den enda funktionen är den ytterligare uppvärmningen av växter som förberedelse för vinterperioden. I nordvästregionen kommer skörden att ske i början av september, vilket är nästan en och en halv månad senare än denna period börjar i Krasnodar-territoriet.

Att växa i centrala Ryssland har en fördel - de bär som är kvar tills de är helt mogna på buskarna får en honungsmak och arom.

Funktioner i jordbruksteknik

Vinrankan liknar en bind, som behöver stöd för att sträva uppåt och inte krypa längs marken. Det rekommenderas att plantera druvor Korinka ryska i en spaljé. Detta kommer inte bara att dekorera webbplatsen utan också ge tillgång till solens strålar till fler bär. Skördens kvalitet och vikt blir bara bättre.

druva ryska korinka

Fuktar jorden

Jorden fuktas fyra gånger per säsong:

 1. innan blommande blad;
 2. i början av blomningen;
 3. under bildning och svullnad av bär;
 4. innan frosten börjar fuktas jorden för sista gången.

Uppmärksamhet! Vattning av vingårdarna stannar 4-5 veckor innan skörden.

Kompostering

Värmning av marken med sågspån, halm, hö, torv utförs efter bevattning med vattenladdning, vilket förenklar växternas övervintring. Först är det nödvändigt att ta bort fallna löv från platsen, där det orsakande medlet för sjukdomar kan övervintra, och att täcka området intill busken med ett 10 centimeter isolerande skikt. Det kommer att skapa en växthuseffekt. I torra områden utförs även mulch på sommaren för att förhindra fuktindunstning och skydda platsen från ogräs.

druva ryska korinka

beskärning

Planerad höstbeskärning handlar om att planera nästa års skörd. Varje vinstock bör inte ha mer än 10 ögon. Busken kan ge 40 knoppar näringsämnen. Justeringar görs på våren, vilket bara lämnar en massa druvor på varje vinstock.

Toppdressing

Organiker för druvbuskar introduceras under hösten under en period av 2-3 år. Mineraliska ämnen införs i jorden på våren innan blomningen, vid tidpunkten för äggstocksbildning, i skedet av intensiv tillväxt av klaser. För att få ett större gäng utförs behandlingar med "Gibberellin".

Gibberellin läkemedel

Skydd mot sjukdomar och skadedjur

Förebyggande, snabb borttagning och förbränning av drabbade löv och skott, besprutning med Bordeaux-blandning, skörd av fallna löv, mullning och dränering av platsen, införande av mineralrot och bladförband är det bästa skyddet för växten mot skadedjur, svampinfektioner.

Frukt- och skördeperiod

Från knopparnas öppning till bärens mogning passerar 110-115 dagar. I de södra regionerna, på de östra sluttningarna som är öppna för solen, är bären redo att användas under det sista decenniet av juli. I den öppna marken i Moskva-regionen och Leningrad-regionen kan du smaka mogna bär först i slutet av augusti - början av september.

Var du ska använda druvor

När det gäller kvalitet och smak, liknar bären från Korinka Russkaya respektive russin, de är bra för färsk och torkad konsumtion. Kompott kan tillverkas av druvor och färska bär.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa