Instruktioner för användning av kolloidalt svavel för bearbetning och sprutning av druvor

Många trädgårdsmästare odlar druvor för färska drycker och frukträtter. När man odlar druvbuskar möter de ofta det faktum att de lider av vissa svamppatologier. För att skydda plantorna måste du behandla dem med kolloidalt svavel för druvor. Men innan detta måste du bekanta dig med funktionerna i användningen av denna blandning.

Kolloidal svaveladministration

Innan du fortsätter med bearbetningen av druvplantor måste du bekanta dig med kemikaliens beskrivning och syfte. Trädgårdsmästare använder den för att behandla växter för sjukdomar som orsakas av svampar. Blandningar tillverkade av kolloidalt svavel används också för att förhindra skadedjursattacker. Regelbunden användning av svavelblandningen hjälper till att eliminera svampar i vingårdar och förhindra dess vidare utveckling.

användning av svavel

Erfaren odlare skiljer flera syften för att behandla buskar med ett sådant ämne:

 • Förebyggande och eliminering av sjukdomar som antrakos, oidium, mjölk.
 • Skydda planterade plantor från plantmittattacker och förhindra utvecklingen av skadedjur.

Effektiviteten av fungiciden är baserad på ångorna som frisätts av svavellösningen. Efter sprutning börjar de behandlade buskarna omsluts parvis. De är helt säkra för växter, eftersom de inte tränger in i växtvävnaderna. Komponenterna i svavelämnet kommer in i skadedjur och svampar, varefter de gradvis förstörs på cellnivå.

läkemedelspaket

Administreringssätt och dosering

Det rekommenderas att på förhand ta reda på hur man behandlar druvbuskar med en fungicid. Detta hjälper instruktionerna för användning av läkemedlet, som kommer att beskriva alla nyanser av sprutning.

Först måste du förbereda en fungerande lösning, som kommer att användas för bearbetning. För att framställa en sprayvätska tillsätts 50-60 gram svavelpulver gradvis till tio liter vatten. För att göra lösningen mer koncentrerad ökas doseringen till 70-80 gram. Pulvret måste spädas i vatten så att blandningen blir homogen.

sprutprocess

När du skapar en arbetsvätska blandas blandningen noggrant så att det inte finns några klumpar och olöst svavelpulver i den. Trädgårdsmästare med många års erfarenhet av användning av fungicider rekommenderas att förbereda en lösning från uppvärmt vatten, eftersom pulvret löser sig bättre i det.

Spraya druvor hölls samma dag som vätskan bereddes.

Samtidigt är det bättre att hantera bearbetning av druvor i lugnt väder, så att fungiciden inte kommer på de växter som finns i närheten.Mängden strö i vingården beror på hur påverkade buskarna är. I genomsnitt bearbetas de minst sex gånger per säsong. Med en allvarlig infektion av växter med svampsjukdomar ökas antalet behandlingar upp till tio gånger per säsong.

arbeta på webbplatsen

Försiktighetsåtgärder

Många tror att kolloidalt svavel endast är fördelaktigt och absolut säkert för människor, men detta är inte fallet. Om du använder en fungicid slarvigt kan du skada din hälsa. Det har förekommit fall då människor på grund av felaktig användning av svavellösningen utvecklade förgiftning och allergiska reaktioner.

För att undvika sådana problem måste du bekanta dig med de grundläggande försiktighetsåtgärderna för att använda svampdödande blandning.

Innan du sprayar druvor måste du ta hand om personlig skyddsutrustning, vilket är nödvändigt för att förhindra att vätska kommer på hudytan. Det bästa valet är en jumpsuit tillverkad av slitstarkt gummi. En andningsskydd med skyddsglasögon är lämplig för ögon- och andningsskydd. Se också till att det inte finns några djur eller människor i närheten när du sprayar växterna.

försiktighetsåtgärder

När du bearbetar druvplantor med svavel ska du inte dricka, äta eller röka. När sprutningen är över, sköljs munnen, näsan och händerna ordentligt. Tvätt tvål används för att tvätta bort partiklarna av svampdödande vätskor som kan ha fått på huden.

För-och nackdelar

Liksom de flesta fungicider har kolloidalt svavel fördelar och nackdelar. Bland fördelarna är följande:

bearbetningssäkerhet

 • Åtgärdens varaktighet. Svavel tillhör sådana ämnen, vars effektiva effekt är ganska intensiv och långvarig. Därför räcker en sprutning i 2-3 veckor.
 • Bra kompatibilitet med andra läkemedel. Erfaren trädgårdsmästare använder ofta kolloidalt svavel tillsammans med andra insekticidala och fungicidala preparat.
 • Säkerhet. Ångorna som frigörs vid bearbetning av druvor kan inte tränga in i bladen eller bären.
 • Släpp formulär. På grund av det faktum att läkemedlet säljs som ett löst pulver är det ganska enkelt att kontrollera dosen.
 • Mångsidighet. En blandning gjord av svavel är mångsidig eftersom den används för behandling och förebyggande.

Nackdelarna med en svavellösning är mycket mindre än fördelarna. Bland de största nackdelarna är svavelns osäkerhet för människor, liksom svårigheten att spruta höga druvbuskar.

man på jobbet

Behandlingstid

Innan du använder kolloidalt svavel måste du förstå tidpunkten för dess användning.

Det rekommenderas att följa följande behandlingstider:

 • Den första sprutningen kan utföras i början av mars, när det ännu inte finns några blad på buskarna. I detta fall används icke-koncentrerade blandningar.
 • Erfarna odlare rekommenderar omarbetning när de första öppna knopparna visas på grenarna. Oftast öppnar de i mitten av april.
 • Tredje gången sprutas druvorna under de första veckorna i maj, när buskarna är täckta med unga löv.
 • Den fjärde behandlingen görs bäst i juli eller juni, före pollinering.

första sprutning

Förvaringsförhållanden

Den beredda svavelvätskan kan inte lagras under lång tid, eftersom den snabbt försämras. Därför måste du använda det inom 5-7 timmar efter beredningen. Emellertid kan kolloidalt svavel i pulverform lagras under lång tid hemma. Rum med måttlig luftfuktighet och rumstemperatur är lämpliga för detta. Vid hög luftfuktighet kommer pulvret att börja klumpa och försämras.

För lagring av fungicider väljs platser som är tillförlitligt skyddade från barn. Bättre att lägga dem i lådor som är låsta med en nyckel. Under optimala förhållanden lagras kolloidalt svavel under 1-2 år.

riklig sprutning

Slutsats

Druvor, som andra växter, attackeras ofta av skadedjur och lider av farliga patologier. Kolloidalt svavel kan användas för att bota det och skydda det mot insekter. Innan det måste du dock bekanta dig med beskrivningen av detta verktyg och nyanserna för det skydd av druvor.

beredd vätska

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa