Beskrivning av Kokur-druvor, regler för plantering och odling

Kokur-druvor anses vara högavkastande. Buskarna utvecklas snabbt och ger stora frukter med utmärkt smak. För att uppnå framgång med att odla en gröda är det värt att ge den fullständig vård av hög kvalitet. Det bör innehålla snabb beskärning och befruktning. Ogräs, förberedelse för vintern, skydd mot sjukdomar och skadedjur är inte av liten betydelse.

Beskrivning och egenskaper hos Kokur-druvor

Denna sort anses vara högavkastande. Dess buskar kännetecknas av snabb utveckling och snabb mognad av vinrankan. Växten är prydd med stora lockiga blad med 5, 7 eller 9 lober. De kännetecknas av en stor dissektion. Nedan är bladen täckta med tätt fluff med små borst.

Blommorna är bisexuella. Därför kännetecknas sorten av utmärkt produktivitet och utan ytterligare pollinatorer. Grupperna är koniska och stora i storlek. De kännetecknas av en genomsnittlig densitet.

Borsternas vikt når 160-200 gram. Med snabb vattning kan de växa upp till 350 gram. Bären är stora och gulgröna i färgen. De kännetecknas av en oval form. Inuti är saftig massa. Varje bär innehåller 2-3 frön.

Kokur druvor

Kulturens fördelar och nackdelar

De viktigaste fördelarna med anläggningen inkluderar följande:

  • utmärkt smak;
  • hög produktivitet;
  • frostbeständighet;
  • mångsidighet av frukter.

Nackdelarna med växten inkluderar mottaglighet för sjukdomar och skadedjursattacker. Busken kan störa utvecklingen av mögel och oidium.

Odlingsregler för sorten

För att lyckas med odlingen av Kokur-druvor är det värt att överväga många viktiga funktioner.

gröna bär

Att välja en landningsplats

Det rekommenderas att plantera druvor från den södra eller västra sidan av byggnader. För normal utveckling behöver kulturen tillräckligt med ljus och värme.

Det är bäst att plantera busken mitt i sluttningen.

Beredning av plantmaterial

För att välja planteringsmaterial bör du fokusera på följande tecken på en kvalitetsväxt:

  • rotsnittet ska vara vitt, inte brunt;
  • med full mognad av ett årligt skott är snittet rikt grönt;
  • om du rör vid kikhålet måste den förbli på plats.
  • det är viktigt att busken inte torkas över.

För att växten snabbt ska anpassa sig till nya förhållanden, bör den placeras i rent vatten i 12-24 timmar före plantering.En årlig skjutning rekommenderas att skäras med 3-4 ögon. På de övre noderna avlägsnas alla rötter, och på de nedre är de något förkortade.

växande buske

Landningsteknik

För att plantera en växt är det värt att göra ett hål 80x80x80 centimeter stort. Det rekommenderas att göra en kulle i mitten och placera en buske på den. Strö på jord och komprimera den. Därefter rekommenderas att vattna busken rikligt.

Rekommendationer för växtskötsel

För att växten ska bära frukt rikligt måste den tas väl om. Detta säkerställer en snabb utveckling av busken.

vårdrekommendationer

Vattning och utfodring

För första gången vattnas växten efter att skydd har tagits bort för vintern. En buske kräver 40 liter vatten. Den andra vattningen utförs en vecka före blomningen, den tredje - efter att den har slutförts. När frukterna börjar mogna måste vattningen överges. Den sista gången jorden fuktas 7 dagar före skydd för vintern.

Torra gödningsmedel appliceras omedelbart efter rengöring av isoleringsskiktet efter vintern. För att göra detta används 45 gram kvävehaltigt ämne, 30 gram kalium, 40 gram superfosfat för en buske. Runt växten är det värt att göra ett spår i vilket näringssammansättningen införs. Sedan ströks det med ett lager jord.

För andra gången matas busken 7-10 dagar före blomningen. För detta används en lösning av gödsel eller gödsel. Det är också värt att lägga till 15 gram kaliumklorid och 25 gram superfosfat till det. För 1 buske är det värt att ta 10 liter användbar sammansättning.

gödselutsläpp

När frukten mognar rekommenderas det att lägga 50 gram superfosfat och 20 gram kaliumämne under varje buske.

Druvor behöver också bladförband. De kombineras med sprutning av buskar från mögel. Näringsblandningens sammansättning kan inkludera ämnen såsom kalium, kväve, fosfor. Du kan också använda ytterligare element som busken behöver. Dessa inkluderar zink, molybden, mangan, koppar.

Det är bäst att använda färdiga preparat för detta ändamål, som innehåller en uppsättning nödvändiga element. Dessa inkluderar Aquarin, Kemira, Novofert.

Produkter med kväveinnehåll kan endast användas till mitten av sommaren. Om denna regel bryts, finns det risk för försenad fostrets utveckling.

toppdressing

beskärning

För denna sort är en 2-3-hylsformation lämplig. Det utförs på en hög bagageutrymme. Samtidigt rekommenderar experter att genomföra lång beskärning. Det bör vara mer än 6-9 ögon på fruktodlingen.

Förbereder för vinterperioden

Kulturen saknar frostbeständighet. I stappen Krim finns det risk för att frysa hälften av ögonen på öppna buskar. Samtidigt, i öster om den södra Krimkusten, tolereras buskarna vinter normalt.

För att undvika frysning av växten är det nödvändigt att förbereda den ordentligt för vintern. För att göra detta utförs beskärning och skott läggs i diken, täckta med grangrenar eller speciellt material. När snö faller på buskens yta kan du bilda en snödriva.

snö

Sjukdom och skadedjur

Druvsorten är mottaglig för mjölk och mögel. Först och främst lider de övre delarna av skott, blommor och klaser av sjukdomar. Bordeaux vätska och fungicider hjälper till att hantera problem. Växten kan också drabbas av den massa bladmask. Insekticidpreparat hjälper till att förstöra parasiter.

inga bär

Skörd och lagring

Sorten har en genomsnittlig mognadstid. Det rekommenderas att klippa bort buntarna med en vass sekatör och lägga dem i små lådor.

Frukterna är mångsidiga. De används aktivt för färsk konsumtion. Kokur används också för att tillverka juicer, cognac, champagne. På Krim produceras bord- och dessertviner.

Kokur-druvan är mycket populär eftersom den producerar läckra och aromatiska frukter. Bär är universella. För att få en riklig skörd är det viktigt att ge buskarna tillräcklig skötsel.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa