På vilket år efter planteringen planterar druvor frukt när den första skörden börjar

Att installera en välmående vingård på din webbplats kräver en viss mängd kunskap från trädgårdsmästaren om detta ämne. Det är viktigt att inte bara studera de viktigaste agrotekniska åtgärderna, utan också information om året efter att druvorna har planterat frukt. Detta gör att du kan undvika många misstag i strävan efter att få en tidig skörd och prova de första saftiga bär redan på 2-3: e året.

Tid för början av frukt

Vid odling av icke-bevattnade druvor i industriell skala får buskarna inte bära frukt förrän fyra års ålder. Det antas att endast vid denna tidpunkt växten kan ge en skörd utan att det påverkar dess hälsa och kvaliteten på bären. Busken måste ha tid att bygga upp en tillräcklig volym rotmassa innan den går in i frukt. Efter beskärning får växten en form som är lämplig för de givna klimat- och jordförhållandena.

De första fyra åren av kompetent bildning av buskarna möjliggör därefter en minsta tid på att ta hand om vingården. Detta är särskilt viktigt för icke-bevattnade planteringar på stora gårdar När druvorna börjar bära frukt har buskarna redan kraftiga rötter upp till 2-3 meters djup och en utvecklad del av busken ovan jord.

På din webbplats kan de första grupperna erhållas 1-2 år tidigare. Regelbunden vattning och utfodring tar bort det mesta av belastningen på produktionen av fukt och näringsämnen från växten. Den viktigaste uppgiften för trädgårdsmästaren efter plantering är att få tid att odla en stark mogen vinstock under säsongen. Det beror på vilket år druvorna kommer att vara redo att ge de första blommor och frukt.

Med hjälp av vissa jordbruksmetoder kan du stimulera tillväxten och utvecklingen av busken.

Faktorer som påverkar frukt

Med korrekt skötsel kan du smaka på de första druvorna redan 2-3 år efter plantering. Men ibland kan trädgårdsmästaren inte uppnå skörden även på 5-6: e året. Buskarnas förmåga att bära frukt beror på många förhållanden.

Tid

Vegetativa sticklingar med en bara torkad rot, planterade på sen vår, kommer att skada under lång tid, vinstocken kommer troligen inte att ha tid att mogna och kommer inte att överleva vintern. Även med perfekt vård bör du inte förvänta dig frukt från sådana druvor under de kommande åren.

mognad av druvor

Köpta plantor måste tas med en stängd rot. Om detta är en höstplantning, rekommenderas det att uppmärksamma vinets skick, tillväxten av sommaren bör vara mogen (inte grön), minst 6-7 mm tjock. En sådan plantan, kvalitativt skyddad från kylan, tål vintern väl och kan blomstra nästa säsong.

På våren planteras druvor på flera sätt:

  • sova sticklingar tidigt på våren före början av sapflödet;
  • av redan väckte vegetativa sticklingar (plantor) i slutet av maj - början av juni;
  • 2-3-åriga plantor före sapflödet.

När man planterar på det första sättet, rotar växten lättare, blir mindre sjuk, men har troligen inte tid att ge en tillräcklig ökning för fruktning nästa år.

Den andra metoden omfattar plantering av sticklingar i slutet av februari i plastflaskor i värmen. I början av maj kommer sticklingarna att öka upp till 50 cm. Vid plantering gör de försiktiga omlastningar utan att störa jordkoman. Med god vård kommer en sådan plantan troligen att ge ut de första blommorna nästa år. I det här fallet kan du lämna en liten blomsterstånd på den starkaste skjutningen och prova de första bären.

mognad av druvor

2-3-åriga sticklingar rotar inte alltid bra, men med korrekt skötsel bär de frukt nästa år. Under planteringsåret måste blomställningarna tas bort för att inte försvaga växten.

En plats

Druvorna är väldigt picky när det gäller solljus, de tolererar inte svala låglandet och foten. På en skuggig, fuktig plats kommer druvorna snabbt att växa grön massa, vinstocken kommer inte att mogna förrän i slutet av säsongen, kommer att vara ömtålig och tunn, och sannolikt frysa på vintern. En sådan vingård får inte bära frukt även på 5-6: e året. En plats öppen på södra sidan, skyddad på norra sidan av byggnader eller träd, är lämplig.

mognad av druvor

beskärning

När man bildar unga buskar, bör man komma ihåg att blommor bildas från de mittersta knopparna i förra årets tillväxt. Att beskära för kort kan förhindra att druvorna bär frukt de första åren. Men avsaknaden av beskärning kan försena fruktningen på obestämd tid. Anläggningen spenderar för mycket energi på "kompromisslösa" svaga skott.

Toppdressing

Mognad av vinrankan beror till stor del på mängden näringsämnen som tillförs under växtsäsongen. Överskott av kväve stimulerar en stor ökning, men vinrankan "fetnar", blir ömtålig och grön, blomknopparna är dåligt bildade.

druvvård

Brist på kalium stoppar utvecklingen av skott, växten släpar efter i tillväxt, blommorna krossas. Avsaknaden av organiska komponenter i marken påverkar direkt smak och kvalitet på den framtida grödan. På dålig jord utan införande av humus och kompost växer druvbuskar rotmassa under lång tid och får inte bära frukt förrän 5-6 år.

Regler för vård

Innan plantera druvor det är nödvändigt att förbereda jorden till ett djup av 100 cm. Hela lagret avlägsnas, en stor mängd humus och kompost införs, blandas och lossas. Tunga lerjordar utspädes dessutom med sand. Varje buske tilldelas minst 2 m i rad. När man väljer plats bör man tänka på att det är oönskat att plantera druvor bredvid stora träd. De absorberar aktivt fukt och näringsämnen runt dem. Runt vingårdens omkrets på ett avstånd av 4-5 m kan du plantera en flerårig buske (vinbär, krusbär), det kommer att skydda växterna från vinden och hålla snön.

mycket druvor

Unga buskar vattnas 4-5 gånger per säsong innan de fruktas, vilket hjälper växterna att överleva den torraste tiden. I slutet av sommaren kan riklig vattning stimulera den aktiva tillväxten av skott som inte längre har tid att mogna före säsongens slut.Det är nödvändigt att se till att jordlagret är blött i minst 1 meter. Ytfuktighet stimulerar utvecklingen av rötter i det övre lagret av jorden, som torkar i första hand, växten blir beroende av ofta vattning.

För att skydda vingårdsjorden från att torka ut och spricka, är den böjd med ett tjockt lager torrt gräs eller halm.

På senhösten eller tidigt på våren introduceras humus i stora mängder för grävning. Under den första halvan av sommaren, istället för mineralgödsel, kan du vattna druvorna med en mulleinlösning.Under andra hälften är det bättre att byta till utfodring med fågeluttag. Bladöverdelning med potashgödselmedel enligt anvisningarna är användbar. Det är oönskat att helt ersätta organiska gödningsmedel med mineralgödsel, smaken och kvaliteten på bär beror mycket på den "humiska" komponenten i jorden.

mogna druvor

Beskärning av unga buskar för att påskynda frukt är minimal. Extra och svaga skott tas bort så att anläggningen inte slösar bort energi på dem. En av de största skotten är lätt beskuren och lämnar den mittersta delen av vinrankan med blommorna. Det andra skottet skärs till ärmen. Under gynnsamma förhållanden kan sådana druvor blomma under det andra året efter plantering.

Under den första säsongen av fruktgöring återstår endast en liten blomsterstånd för att ta prov på bären. Om du inte tar bort den extra äggstocken kommer växten att spendera all sin energi på att mogna frukterna, årets vinstock kommer inte att mogna och busken fryser på vintern. På hösten täcks buskarna noggrant, de första och andra vintrarna efter plantering är de mest ansvariga. Unga vinstockar fryser ofta, vilket kan försena fruktningen i minst en säsong.

Metoder för tidig skörd

Om du planterar treåriga plantor med korrekt skötsel kan du få en tidig skörd nästa år. Att odla plantor i en flaska från februari påskyndar bildandet och mogningen av en fullfjädrad vinstock som kan bära frukt under det andra året.

Till skillnad från att odla druvor i industriell skala, på din webbplats, kan du inte utsätta unga växter för mycket kort beskärning och låta dem blomstra under 2-3: e året. Regelbunden vattning och utfodring stimulerar den snabba tillväxten av rotsystemet och mogningen av vinrankan, i motsats till de icke bevattnade vingårdar på stora gårdar. Detta gör att du kan få skörden 1-2 år tidigare.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa