Beskrivning av druvsorten Kishmish 342, dess fördelar och nackdelar, tips för odling och skötsel

Druvsorten Kishmish 342 har många fördelar som har bestämt kulturens höga popularitet bland trädgårdsmästare. Denna kultur lockar till sig en behaglig smak av bär som inte innehåller frön. Anläggningen har låga underhållskrav och en tidig skörd. Vinrankan kännetecknas av snabb tillväxt, så druvorna måste beskäras ständigt.

Lite historia

Denna sort framträdde tack vare ungerska uppfödares arbete. Växten erhölls genom att korsa de tekniska druvorna Save Villars och den tidiga mogna kulturen för Flight.

Från förfäderna fick Kishmish 342 förmågan att tåla undertemperaturer.

Växten producerar tidig frukt som är lämplig för konsumtion. Vinrankan kan odlas i områden med ett hårt klimat: de nordliga delarna av Ural, Vitryssland.

Beskrivning av sorten

Beskrivningen av sorten säger att ungerska druvor kännetecknas av snabb tillväxt. Därför odlas växten bort från andra grödor och beskärs regelbundet. För att uppnå god mognad rekommenderar trädgårdsmästare att ta bort 6-8 "ögon" på vinrankan. På grund av detta kommer upp till 85% av skotten att bära frukt på en växt.

druvsortering

Vinrankan ger en riklig skörd, vars totala vikt når 25 kilo. Massan för ett gäng är 600 gram. Men ibland når denna siffra 1,5 kg.

Kishmish 342 bildar praktiskt taget inte rudimentära formationer. Detta beror på att skott och buntar ger en tillräcklig belastning på vinrankan och därmed förhindrar utvecklingen av denna process.

I Centrala Ryssland ger Kishmish en skörd i september, i de södra regionerna - i mitten av augusti. Mognadens mogning tar i genomsnitt upp till 135 dagar från det ögonblick som vinrankan börjar blomstra.

Växt- och bäregenskaper

Kishmish 342 kännetecknas av stabil frukt. Sorten tål frost mot -26 grader, beroende på täckningstekniken för vintern. Denna process kompliceras av det faktum att växten växer snabbt och har en fjädrande vinstock.

Kulturens bär kännetecknas av följande egenskaper:

russin druvor

 • brist på frön, på grund av vilken bären används för att göra russin;
 • oval form;
 • vikten är 3-4 gram;
 • fast och söt massa;
 • sockernivån når 19-21% (beroende på klimatförhållanden).

Kishmish används främst för beredning av bordsviner på grund av muskotsmaken. Druvorna är täta och därför lämpliga för transport över långa avstånd.

Kishmish kan kylas upp till 5 veckor efter skörd.Denna sort är resistent mot de flesta svamppatologier som är karakteristiska för druvor. På grund av det höga sockerinnehållet attackeras plantan ofta av getingar. Det rekommenderas att organisera insektsfällor nära vinrankan.

Fördelar och nackdelar med Kishmish-druvor 342

Kishmish 342 växer under olika klimatförhållanden, vilket förklaras av sorts goda motstånd mot låga temperaturer. Kulturens fördelar inkluderar följande funktioner:

druvor i trädgården

 • brist på frön i bär;
 • trevlig frukt smak;
 • resistens mot vanliga svampar;
 • låga krav på vård;
 • hög produktivitet;
 • snabb tillväxt;
 • stark vinstock.

Grupper av Kishmish rekommenderas inte att förvaras på vinrankan under lång tid efter mognad. I detta fall förlorar frukterna sin presentation. Om man inte respekterar reglerna för vård och odling, blir busken snabbt växt med lövverk och extra skott, vilket påverkar avkastningen negativt.

Planteringstips

För plantering rekommenderas att välja väl upplysta områden belägna på den östra eller västra delen av platsen. Stödet bredvid busken ska installeras på ett avstånd av 80 centimeter. Avståndet mellan plantor bör vara mer än 3 meter. Plantering av Kishmish måste utföras i början av april eller i oktober innan frosten börjar.

utsäde druvor

Planteringsgropens längd är 80 centimeter, bredden 70 centimeter. Utvidgad lera eller krossad sten, som är nödvändig för att skapa ett dräneringsskikt, ska hällas på botten. På toppen är gropen halvt fylld med en blandning av torv, humus, träaska och sand. Därefter grävs en pinne och en plantor. Växten vattnas rikligt med vatten, och jorden nära den framtida vinrankan är mulched.

I slutet skärs plantan i 2 "ögon". Platsen för scion måste förbli över marken.

Växande och vård

Druvbuskarna skärs varje år i 6-10 "ögon". Varje säsong vattnas växten rikligt, mullas och behandlas mot svampar. Tre månader efter plantering klämmas de övre delarna av plantorna.

I mitten av sommaren införs kaliumgödselgödselmedel i jorden. Under säsongen är det också nödvändigt att ta bort överskott och skott.

Sjukdomar och skadedjur

För att undvika förorening av kulturen rekommenderas att behandla växten med Bordeaux-blandning eller andra biologiska produkter varje vår. Kishmish 342 är sällan sjuk. Den viktigaste faran för växten bärs av insekter: getingar, skalbaggar, spindelkvalster och bladmask. Utan ordentlig vård kan druvor förlora upp till 90% av skott och löv.

strålande druvor

Var är det bästa stället att växa på?

Kishmish 342 druvor kan odlas både i de södra regionerna i landet och i områden där på vintern temperaturen ofta sjunker till -26, -30 grader.

En gröda kan trivas i olika klimat, under förutsättning att ordentlig skötsel tas. Den bästa marken för odling är svart jord.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa