Beskrivning och egenskaper hos Kesha druvsorter (Talisman), dess plantering och skötsel

Inhemska uppfödare bidrog till framväxten av druvsorten Kesha. Denna kultur kännetecknas av god resistens mot effekterna av både patogena mikroorganismer och miljön. Druvorna ger en god och stor skörd, överstiger volymen på flera kilogram från en vinstock. Bären har en behaglig smak och rynker inte under transporten.

Avelshistorik för sorten

Denna druvsort skapades av Kuban-uppfödare. Denna kultur är en hybrid. Den senare erhölls genom att korsa de moldaviska sorterna White Beauty and Delight. Det senare drogs också tillbaka vid Kuban Institute.

avelsorter

Namnet Kesha används inte bara för den här sorten. Det finns flera kulturer med ett liknande namn som har liknande egenskaper.

Sorten har behållit de funktioner som ligger i föräldrarnas former. I synnerhet har druvorna fått förmågan att motstå effekterna av många sjukdomar och ger ett högt utbyte av varje vinstock.

Beskrivning av Kesha-druvor

Det finns två sorter av denna druvsort: Kesha-1 (Talisman) och Kesha-2. Den senare är också en hybrid. För att få andra klass korsade de den första kulturen och Kishmish Strålning.

Kesha-sorter

Beskrivningen av denna sort säger att druvorna är bland de tidigt mogna grödorna. Bären är redo att tillverka vin ungefär 140 dagar efter blomningen. Frukterna kan skördas i slutet av augusti.

En 5-meters vinstock växer från skottet i denna kultur. Anläggningen är självbestöad. Det vill säga blommor av båda könen finns på vinrankan.

Klipporna kännetecknas av stor storlek och frånvaron av ärter (växttillväxt åtföljs inte av bildandet av små bär). Varje frukt har en fast och fast konsistens. Den totala längden för varje grupp når 24 centimeter.

skott av kultur

Borstarna, när de växer, får formen av en cylinder eller en kon. I mogna växter når gruppens vikt 1 kilo. På grund av så höga hastigheter bör mer än två borstar inte tillåtas att visas på en fotografering.

Under mognadperioden bildas gröna bär på vinrankan, som efter att ha nått teknisk mognad får en ljusgul färg. Frukterna kännetecknas av en homogen struktur och en söt smak.

Druvornas hud är fast men lätt att tugga under måltiderna. Tack vare ett sådant skal skadas inte klipporna under transporten. Därför odlas Kesha-druvor ofta för försäljning.

cylinderform

Fruktarna i denna kultur kännetecknas av följande egenskaper:

 • sockerkoncentrationen är 20-25%;
 • syrahalten är 4,8-8 gram per liter;
 • vikten når 14 gram.

Bärens form är rund, och det finns inte mer än tre frön i frukten.

sockerkoncentration

Arternas mångfald

Kesha-1 kännetecknas av hög (mer än besläktade former) motstånd mot undertemperaturer. Samtidigt, om druvor odlas i landets mellersta zon, rekommenderas det att plantera vinrankan i växthus.

Talisman har god immunitet mot de flesta patogena svampar. Farliga patogener för sorten inkluderar mögel och grå råtta. En viktig egenskap hos Talisman är att endast kvinnliga blommor finns på vinrankan. Därför rekommenderas det, tillsammans med Kesha-1, att plantera andra sorter på platsen som kan pollinera växten.

stora bär

Talisman växer snabbt, därför krävs ständig beskärning. Det tar upp till 135 dagar för druvor att mogna. Den totala vikten av ett gäng på en vuxen växt når 1 kg. Borstarna får, när de växer, en konisk eller lös form. Mogna bär har en ljusröd nyans.

Kesha-2 (Kesha Muscat, Tamerlane, Zlatogor) ger en skörd 130 dagar efter att de första blommorna dyker upp. Bärarna i denna hybrid har följande egenskaper:

konstant beskärning

 • dimensioner - 30 * 35 millimeter;
 • vikt - 16 gram;
 • sockernivå - 23%;
 • surhet - 8 gram per liter.

Denna hybrid är självpollinerad. Växtens borstar kan hänga på vinrankan i flera veckor utan att förlora sina ursprungliga egenskaper.

sockernivå

Vad är fördelarna?

Druvan har många fördelar, inklusive följande:

 • hög produktivitet;
 • relativt låga vårdkrav;
 • regelbundet utseende av frukter;
 • enhetlig mognad av bär;
 • snabb acklimatisering till en ny växande region;
 • trevlig smak;
 • bra presentation;
 • lång hållbarhet;
 • bra immunitet mot svampar.

Bland nackdelarna med sorten är den genomsnittliga resistensen mot sjukdomar som är karakteristiska för de flesta druvsorter. Denna hybrid tål inte frosten väl, förutsatt att vinrankan lämnas upptäckt för vintern. På grund av den snabba tillväxten måste växten också beskäras i tid. De återstående skotten och styvbarnen bildar en krona under flera månader, vilket påverkar fruktens mogning.

högt utbyte

Viktigaste egenskaperna

Druvorna tål i genomsnitt frost ner till -23 grader. Därför planteras kulturen i Centrala Ryssland, under förutsättning att ordentligt skydd ges. Bären kan ligga i kylen under lång tid och behålla sina ursprungliga egenskaper.

Kesha-sorten används för odling i industriell skala. Druvornas popularitet beror på deras höga transportabilitet och goda försäljningsbara bärslag.

Växtstickar rotar snabbt. Med korrekt skötsel börjar vinstocken producera grödor 2 år efter plantering. Trots att druvor kan motstå effekterna av svampmikroorganismer, kräver växten regelbunden behandling med brodsky vätska och fungicider, vilket kommer att skydda kulturen från skadliga effekter av bakterier och mjölk.

smakegenskaper

Kesha-sorten är en ständig variation. Med förbehåll för reglerna för odling ger vinrankan en skörd i mer än 10 år.

Sorts mognadstid

Kesha druvor ger en skörd 125-135 dagar efter de första blommorna dyker upp. Skörden börjar i mitten eller i slutet av augusti. Grupper kan hänga på vinrankan fram till september utan att förlora sin presentation och smak.

mogna sorter

Landningsfunktioner

Vinrankor av Kesha-sorten rekommenderas att odlas i svart jord, eftersom växten ställer höga krav på jordens sammansättning. Kulturen har en lång rot, vilket måste beaktas när man väljer en växande plats. Om grundvattnet ligger nära jordytan rekommenderas att gräva ett hål i en annan del av platsen.

Plantering av druvor utförs under förutsättning att omgivningstemperaturen överstiger +15 grader, jord - +10 grader. För Centrala Ryssland anses tidigt på våren vara en lämplig period för odling av plantor i södra landet - våren och hösten.

Avståndet mellan växter bör vara mer än 1,5 meter. Detta intervall bör tas med i beräkningen när druvorna växer.

landningsfunktioner

Växten planteras i jord blandad med fosfor-kaliumgödsel och humus. I botten av gropen bildas nödvändigtvis ett dräneringsskikt, vilket förhindrar stagnation av vätska och utvecklingen av sjukdomar i rotsystemet.

Efter täckning med mark bör plantan på halsen förbli över marken på en nivå av 5 centimeter. Efter plantering avslutas skärens luftdel i två knoppar. Samtidigt rekommenderas det att installera ett stöd som säkerställer bildandet av en busk med rätt form. Efter att ha genomfört alla manipulationer måste plantan vattnas med tre hinkar vatten.

Ett dräneringssystem bör bildas nära druvorna, vilket kommer att avlägsna överflödigt fukt.

gödningsmedel och humus

Skötsel och odling

Det första året efter plantera druvor kräver konstant vattning och 2-3 gånger behandling av vinrankan med fungicider. Senare är det nödvändigt under säsongen att ta bort överskott av skott och därigenom ge busken rätt form.

Två gånger om året kräver vinstocken rikligt med vattning (13-14 liter vatten): första gången - innan knopparna sväller, andra gången - efter att druvorna har blommat. För normal grödetillväxt räcker det att applicera fosfor-kaliumgödselmedel en gång.

Under säsongen måste du regelbundet bära marken med gödsel. Torkade stjälkar och defekta grenar bör avlägsnas, annars ökar växthastigheten för växten. Beskärning utförs tidigt på våren eller hösten.

vård och odling

Alla grenar, inklusive de som är fixerade på stödet, måste tas bort och läggas till marken innan frosten börjar. För säker fixering rekommenderas det att använda en tråd. Därefter måste vinrankan täckas med bladverk eller torra grenar, och en plastfolie måste läggas på toppen.

För att påskynda frukten används en träig stjälk som hålls i 30 sekunder i en 1-3% -ig lösning av kopparsulfat och sedan ympas på växten.

styv stjälk

Om sjukdomar och skadedjur

Kesha-sorten är mottaglig för följande skadedjur:

 1. Pulveraktig mögel. Denna svamp attackerar bladen. Pulveraktig mögel kännetecknas av snabb utveckling och visas som en gulaktig blom på grönska. För att bekämpa detta skadedjur används fungicider och en lösning av järn sulfat.
 2. Grå råtta. Infektion uppstår på grund av hög luftfuktighet. Grå mögel får bruna fläckar att bildas på bladytan. Vid infektion tas de drabbade delarna bort.
 3. Fästingar. De provocerar utseendet på bruna, ljusa eller gula fläckar på bladens yta. Fästingburen infektion är farligt för människor.

Keshadruvor påverkas sällan av dessa skadedjur. Om tecken på infektion visas måste du omedelbart bearbeta växten.

många bär

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa