Beskrivning och egenskaper hos Carmenere druvsort, historia, odling och vård

Många sommarinvånare odlar druvbuskar för att göra hemlagat vin efter skörden. Men inte alla sorter är lämpliga för vin. En av de populära sorterna är Carmenere-druvan.

Beskrivning av druvsorten Carmenere

Innan du köper en Carmenere-vinstock bör du studera alla sorts egenskaper för att inte göra ett misstag när du väljer. Först och främst uppmärksamma de busens särdrag, vinrankorna och klossarna.

Historisk referens

För första gången på 1800-talet började franska vinproducenter växa Carmenere. Men druvor påverkades ofta av mjölk och mjölloxera. På grund av detta ersattes det av mer resistenta sorter. Och efter några decennier började de chilenska vinproducenterna växa hybriden. I Chile har växten rotat väl och är fortfarande mycket populär.

Funktioner i busken

Ett utmärkande kännetecken för busken är vinets snabba tillväxt. Några år efter plantering, om du inte klipper vinrankan, kommer växten att fylla hela området. Växtens blad är ljusgröna. Formen är vanlig, kännetecknande för de flesta varianter, de är inte klyvande, täta hela vinrankan.

carmenere druvor

Vin

Som nämnts tidigare växer vinrankan snabbt. Buskar i höjden kan nå 2 m. Växtens form sprider sig. Denna sort kräver regelbunden beskärning för att förhindra att planteringarna förtjockas. Vinrankan är mörkbrun i färg och kan skapa kraftfulla häckar. Blomställningarna av sorten är bisexuella och behöver inte ytterligare pollination.

Knippa

Borstarna är små eller små i storlek. Formen är konisk. Det finns många klasar på vinrankan. Vikten på ett gäng når 200 g.

Druvorna kännetecknas av en rundad form, skalen med en rik blåsvart färg.

Huden har en sammetaktig struktur. Druvorna är saftiga. Ett bärs medelvikt är 7-12 g. Druvans längd växer upp till 4 cm. Massan är tunn och köttig med en behaglig smak. I slutet finns en örtdoft.

carmenere druvor

Specifikationer

En annan viktig punkt som man uppmärksammar innan man köper en druvplantor är att studera egenskaperna hos den valda sorten. Först och främst är det värt att uppmärksamma sortens utbyte, pollinering och mognadstid.

Avkastning

Carmenere-hybridens utbyte är alltid stabilt. Upp till 21 kg skördas årligen från busken. Borstar har olika vikter. Minsta vikt för ett gäng är från 700 g. Den maximala vikten är cirka 2 kg.

carmenere druvor

Mognande termer

Carmenere tillhör de tidiga mogna sorterna. Den första skörden skördas 110-130 dagar efter att äggstockarna förekommer på vinrankan. Skörden börjar mogna från det andra decenniet av augusti till de sista dagarna av oktober. I början av mognadperioden är klasarna röda vinröd. När de mognar blir de svarta och blåa.

Bäregenskaper

Studiet av smak är mycket viktigt innan du köper en planta plant. Uppmärksamhet ägnas åt smaken av druvor, kaloriinnehållet och surheten i frukten. Det är också viktigt att studera hälsofördelar och skador på bär.

carmenere druvor

Smak kvaliteter

Druvor med en behaglig söt smak. Massan har en trevlig nattskuggsmak med ett högt juiceinnehåll. Ibland finns det en lätt surhet.

Kaloriinnehåll och surhet

Sockerindexet i frukt är högt och uppgår till 17-25%. Aciditetsnivån är 6-8 g / l. Kalorihalten på 100 g av produkten är 75 kcal. På grund av det höga sockerinnehållet i bär är druvor högkalorifoder.

carmenere druvor

Fördelarna och skadorna vid användning

Användbara egenskaper hos druvor:

 • Det har en positiv effekt på lungorna.
 • Normaliserar ämnesomsättningen på grund av dess höga fiberinnehåll.
 • Mättar blod med kväve.
 • Eliminerar förstoppning.
 • Hjälper till att sänka blodtrycket.
 • Det tar bort gifter och skadliga ämnen från kroppen.
 • Främjar en ökning av bildandet av röda blodkroppar i blodet.
 • Skyddar kroppen från radikaler.
 • Ökar libido.

carmenere druvor

Användning av druvor kan skada kroppen om en person har en intolerans mot produkten. Det är oönskat att inkludera bär i mat för de människor som lider av hög surhet och diabetes. Barn rekommenderas inte att ge röda sorter.

Plantera en planta

Under proceduren ägnas särskild uppmärksamhet åt beredningen av platsen, tidpunkten för plantering och tekniken för att planta plantan i marken.

Förbereda landningsplatsen

Carmenere-sorten bör planteras i öppna, soliga områden. Ju mer tid plantan tillbringar i solen, desto bättre kommer det att påverka avkastningen:

 • Hålet grävs till ett djup på minst 80 cm. Dränering hälls i botten av hålet (småsten, tegelskrot eller liten grus).
 • Sedan täcks gropen med en blandning av grus, grus och bördig jord.
 • För att avoxidera jorden, tillsätt 1 msk. l. dolomitmjöl eller äggskal.
 • Det sista lagret är täckt med svart jord.
 • Du måste fylla upp hålet gradvis, varje lager vattnas rikligt med vatten.

plantering i staden

I slutet av beredningen av gropen drivs två metallrör bredvid dem, sedan knyts en stark tråd till dem.

När man ska plantera

Du kan plantera druvplantor när som helst när det är varmt. Vinrankan planteras både tidigt på våren och hösten. Men bland trädgårdsmästare finns det en åsikt att våren anses vara den mest gynnsamma tiden för plantering. De plantor som planterats på våren har tid att slå rot före hösten och kommer att kunna övervintra.

Landstigning: vad för vad

När gropen är klar börjar du plantera en planta. Stadier av planteringssorter Carmenere:

 • Gräv ett litet hål i marken.
 • Placera plantan och räta ut rötterna.
 • Täck med jord.
 • Kompakter jorden lätt nära stammen.

druvsediment

Häll rikligt med varmt vatten på vinrankan i slutet av planteringen. Efterföljande vattning utförs en gång varannan vecka.

Jordbruksteknik och vård

Det är omöjligt att få en bra skörd utan vård. Druvvård inkluderar vattning, gödsling och beskärning av vinstockar.

Beskär buskar

Formativ beskärning utförs på våren. Två centrala skott är kvar på vinrankan. När busken växer lämnas upp till 3 stjälkar på varje skott. Resten är avskuren.På grund av att Carmenere-sorten växer snabbt måste den ofta beskäras så att inte plantningen förtjockas. Stammarna avlägsnas med vassa trädgårdsaxar så att inga veck kvarstår.

beskärning av druvor

Vattning och gödsling

Bevattning och gödsling utförs samtidigt. Under första halvan av säsongen behöver buskarna kväve. Under andra halvan av säsongen efter fruktning - i fosfor och kalium. De gör också gödsel, ask, mullein. Den första vattningen utförs under spirande perioden, den andra - under blomningen. Den tredje - efter skörden och sista gången - före början av kallt väder.

Förebyggande åtgärder för att förebygga sjukdomar

Buskarna undersöks regelbundet för att märka sjukdomen i tid och vidta åtgärder. Som ett förebyggande förfarande sprayas växter med fungicider, Bordeaux-vätska, "Karbofos" eller en tvättlösningslösning.

Skörd och lagring

Klipporna skärs med en skarp beskärare för att inte skada vinstockar. Den skördade grödan förvaras vid en temperatur av 0 ... + 2 grader. Rumfuktighet bör vara minst 80%. Buntarna förvaras i ett mörkt rum, starkt ljus bidrar till förlusten av sockerinnehållet.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa