Hur kan en druvsort identifieras med utseende på bladen och fruktens smak?

Ibland stöter du på druvor när du går runt i utkanten av dacha, och du försöker förstå vilken typ av variation det var. Därefter uppstår frågan hur man kan bestämma druvsorten endast utifrån växtens utseende. Det finns flera sätt att bestämma vinstockarnas sorters tillhörighet.

Hur man känner igen druvsorten

När det är omöjligt att känna igen druvan, men det är mycket nödvändigt att göra detta, försöker sommarinvånarna att få reda på variantens tillhörighet genom buskens utseende. Alla växter är indelade i två kategorier - tabell och teknisk.

För att bestämma en växts mångfald uppmärksammas följande aspekter:

druvsortering

 • frostbeständighet;
 • skugga av druvkorgar;
 • druvornas syfte;
 • grödans mognadstid;
 • immunitet mot sjukdomar och skadedjur.

Metoder för att bestämma olika druvbuskar:

 • på en plåt;
 • gängets utseende;
 • massa av druvor.

Kombinationen av dessa egenskaper ger en uppfattning om variationen och hjälper till att definiera den.

druvkorgar

Metod för bestämning per ark

Det vanligaste sättet att bestämma druvbuskornas variation av druvor är av bladets utseende. Det kan vara svårt för en oerfaren sommarinvånare att förstå hur bladen av olika sorter skiljer sig åt. Men en erfaren odlare skiljer omedelbart buskarna med bladplattan.

Funktioner i druvbladets struktur

Druva bladet är oftast fem-lobed eller fyra-lobed. Vissa hybrider har hela blad. Lite taggade kanter. Bladet är runt form, med uttalade vener. Unga blad är mindre än gamla.

Hybrider har olika bladnyanser. Det sträcker sig från ljusgrön till rikgrön. Druva löv är tunna, inte saftiga. På grund av den här egenskapen behöver bladen inte mycket vatten. Unga blad är saftigare än gamla. Vissa hybrider har saftigare bladplattor; sådana sorter används också för att göra dolma.

druvornas syfte

Huvudsorter

Det finns flera typer av druvblad - fyra-lobade, fem-lobade och hela. Bladets utseende beror på växtens variation. Innan du fortsätter med definitionen på bladet, ta reda på vilken av de tre typerna den tillhör.

mognad av grödan

Efter platta

Många odlare och uppfödare funderar på att skapa en enda bas med fotografier av bladen på olika druvhybrider, så att varje sommarinvånare snabbt kan avgöra vilken variation växten tillhör.

Det är det enklaste sättet att bestämma variationen på arkplattan. Till exempel i Agadai-hybriden är bladet stort, rundat, med uttalade vener, tillhör den fem-lobade typen.

Aligote-hybrid har också fem blad per blad. Men bladet ser ut som ett solidt på grund av det lilla avståndet mellan segmenten. I storlek är bladplattan stor eller medelstor.

Asma-sorten kännetecknas av ett blad med tre lobar, plattans form är rund. Grape Delight kännetecknad av en medelstor platta, med fem medelstora lober.

på arkplattan

Efter form

Den andra egenskapen som man uppmärksammar på när bestämningen av sorten är formen. Bladplattan är liten till stor.

Druva lämnar ovala, kilformade och äggformiga. För att bestämma hybriden väljs och viks ett stort friskt blad. Vissa sorter har djupa sidosnitt och andra inte. Var också uppmärksam på tänderna i arkplattans kanter. De är stora, små, vassa och tråkiga. Denna egenskap är också mycket viktig.

ovala löv

Av blad

En annan karaktäristisk del av anläggningen, genom vilken sorten bestäms, är antalet blad. Bladen kan vara sju, fem, tre, de kan också vara solida eller med uttalad dissektion av bladen.

Sjukdomen i vissa växter är så stark, särskilt i unga grödor, att det är omöjligt att förvirra sorten. I Pinot-hybrid är till exempel tätheten tät, vilket förändrar bladens skugga. Madeleine Anjivines pubescens ser ut som en spindelnät. Det är helt frånvarande från Karaburno.

antal blad

Efter färg

I olika hybrider förändras bladens skugga från ljusgrön till rikgrön. Till exempel har Clerette-druvorna mörka blad. På Summer Muscat är toppen av bladet i samma färg som toppen. Pinot Noir får en vinröd färg efter hösten.

lövskugga

Hur man känner igen bäret

Förutom utseendet på bladplattan är det andra du måste vara uppmärksam på när du bestämmer sorten karakteristiska för bär. Det är lättare att bestämma sorten med bär än med blad.

lära av bär

Det som gör frukter speciella

Massor av druvor varierar på flera sätt:

 • hudton;
 • druvans storlek;
 • gängform;
 • mognad av frukt.

Alla druvsorter är vanligtvis indelade i mager, högavkastande och högavkastande. Gruppens utseende och utbyte beror på väderförhållanden, jordens näringsämnen och växande region. Grupper är små, medelstora och stora i storlek. Denna egenskap beror både på variationen och på yttre faktorer (busskötsel). Stora kluster växer upp till 26 cm, medium - upp till 18 cm och små - upp till 10 cm.

Karaburnu, Preobrazhensky, Viking kännetecknas av stora kluster. Zest, Elegant är medelstora klasar. Muscat Ottonel, Bianca tillhör sorter med små klaser.

speciella frukter

Specifikationer

Det finns flera typer av druvor som skiljer sig i hudfärg:

 • rosa;
 • vit;
 • den svarta;
 • röd.

Bären är ovala, långsträckta, spetsiga och runda.

druvor

Det enklaste sättet är att ta reda på vilken typ av druva som tillhör, genom smak av mogna frukter. Men den här metoden är endast lämplig för erfarna vinodlare. Hudens tjocklek, massans saftighet och antalet frön kan också hjälpa till att bestämma variationen.

Trots att varje druvsort har många utmärkande egenskaper, är det bara en professionell vinodlare som kan bestämma sorten exakt. Enligt sådana egenskaper som bärens hårdhet, eftersmak, saftighet, surhet, är det bara en person som har odlat druvor i mer än ett år kan säga säkert.

mogna frukter

Med hjälp av klasar

Utseendet på ett gäng är av flera typer:

 • grenad;
 • cylindrisk;
 • bladig;
 • konisk.

Vid bestämning av sorten uppmärksammas druvornas densitet. Gruppen är lös, tät, mycket lös och med medel densitet. Det bör noteras att storleken på gänget också beror på yttre faktorer, till exempel klimat och befruktning. Men fruktens storlek bör i alla fall inte vara radikalt olika i storlek.

typ av klasar

På våren är upplösningen av busken med blommatyp

Av blommatyp är det omöjligt att bestämma vilken art druvbusken tillhör. Det enda sättet att ta reda på genom upplösningen av blomställningen är när busken blommande period började. Olika hybrider blommar vid olika tidpunkter. Växten kan vara tidig mognad, med en mogen mognadstid och sen. Men denna egenskap är bara ett tillägg till studien av bladplattans och bärens utseende.

upplösning av busken

andra metoder

Det är möjligt att bestämma variantens tillhörighet hos druvbuskar endast genom bladplattans utseende, formen och storleken på gäng, bär och växtens blomningstid. Det finns inga andra exakta sätt att bestämma. Speciellt för nybörjare som växer druvor det första året.

Det är möjligt att bestämma sorten genom frostbeständighet, sjukdomsresistens och buskstorlek endast om det redan finns några antaganden om sorten. Och dessa tecken kan bara rikta valet av rätt.

klasstillhörighet

Vilket av skyltarna är det mest exakta?

Det är omöjligt att säga entydigt vilket av tecken på definitionen av en hybrid som är korrekt. För vissa är det lättare att bestämma utifrån lövets utseende, medan andra lätt kan identifiera sorten genom bärens egenskaper.

Det är värt att notera att det bästa sättet att ta reda på vilken art en druvbusk tillhör är att studera alla delar av växten och dess tillväxtegenskaper. Faktum är att många sorter har samma bladstruktur, men olika färg på bär eller densitet hos ett gäng. Och vice versa.

Sist men inte minst uppmärksammas mognadstiden, blomningsperioden och frostbeständigheten. Ibland kan sorten bestämmas av odlingsområdet. Vissa växter växer endast under specifika klimatförhållanden och slår inte rot i andra regioner.

definition av hybrid

recensioner
 1. Segrare
  7.07.2019 20:18

  min gud .. vilken typ av moral kan du få 5000 sorter .. vad är bladen vad fan frukt

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa