Instruktioner för användning av fungicid "Cabrio Top" för behandling av druvor och dess toxicitet, termer

Trädgårdsmästare och trädgårdsmästare som odlar grönsaker och frukt använder ofta fungicider. Bland de effektiva medlen för att skydda druvor från skadedjur och sjukdomar är läkemedlet "Cabrio Top" utmärkt. Innan du använder fungiciden "Cabrio Top" för druvor, studera bruksanvisningen.

Funktioner av läkemedlet

Kabrio Top är ett effektivt botemedel som kan skydda druvplantor från många patologier och insekter. Vid tillverkningen används två aktiva ingredienser, som inkluderar metiram och pyraclostrobin. Det speciella med dessa mikroelement är att de kompletterar varandras handling. Det är tack vare dessa komponenter som medicinen effektivt bekämpar vanliga druvsjukdomar.

Produkten säljs i form av små granuler som väger cirka 5-7 gram. Före användning löses granulerna i vatten för att skapa en spraylösning.

Karakteristisk

Den som planerar att använda Cabrio Top bör bekanta sig med dess särdrag. Bland de viktigaste egenskaperna hos fungiciden är dess förmåga att gradvis ackumuleras i växtvävnader. Detta gör beredningen motståndskraftig mot kraftig nederbörd. Även om regndroppar träffar bladens yta, tvättas inte komponenterna i läkemedlet utan förblir i vävnaderna. Tack vare detta kvarstår effekten av sprutning med en fungicidlösning under lång tid.

Erfaren odlare rekommenderar att man använder en produkt för att skydda druvor från:

 • pulveraktig mögel;
 • oidium;
 • spotting;
 • förfall av rotsystemet;
 • bladlöss;
 • sårskorpa.

läkemedel cabrio top fungicid

Fördelar och nackdelar med "Cabrio Top"

Cabrio Top har, som alla fungicider, för- och nackdelar. Därför bör du studera dem mer detaljerat innan du sprayar druvor. Fördelarna med fungiciden inkluderar följande:

 • Det har medicinska och profylaktiska egenskaper som kan tillförlitligt skydda druvbuskar.
 • Det har en långvarig terapeutisk effekt som varar flera veckor.
 • Den innehåller hjälpkomponenter som effektivt bekämpar svampinfektioner och antraknos.
 • Det penetrerar snabbt bladens och stjälkar från växter och tvättas inte ens av långvariga regn.
 • Kompatibel med andra fungicider, vilket gör det möjligt att använda den i komplex behandling av druvor.

Bland nackdelarna med "Cabrio Top" är följande:

 • har ett begränsat antal effekter;
 • dyr.

förpackning av läkemedlet Cabrio top fungicid

Ansökan

Användningsanvisningar hjälper till att korrekt använda det fungicidpreparatet när du sprayar druvor.

Innan bearbetning bereds en speciell arbetsvätska som kommer att sprayas på buskarna. För detta omrörs fungiciden i mängden 20-25 gram i 10 liter varmt vatten. Därefter tillförs lösningen och kyls i två timmar. Den varma blandningen är farlig för druvorna och behandlas därför endast med den kylda vätskan.

För första gången används blandningen i början av april, när de första knopparna visas på stjälkarna. Nästa gång proceduren genomförs om två veckor. Om tecken på sjukdomen börjar dyka upp i buskarna utförs återbehandling tidigare. Du kan använda Cabrio Top inte mer än fyra gånger under en säsong.

process för bearbetning av druvor

Svampmedelstoxicitet

Om du följer de rekommenderade doserna kommer produkten inte att skada växten och insekter som är ansvariga för pollinering. Men för människor anses agensen vara farlig, och man måste därför vara försiktig när man använder den. Vinodlare rekommenderar att ha en skyddsdräkt och använda en andningsskydd före bearbetning för att förhindra att partiklar av läkemedlet kommer in i kroppen.

Du måste också se till att vätskan inte tränger in i ögonen. Därför måste du bära glasögon för ytterligare skydd.

Slutsats

Cabrio Top är ett vanligt fungicidpreparat som används för att skydda druvor. Innan du använder produkten, se till att du studerar dess egenskaper och bruksanvisningar.

en man bearbetar druvor i en grönsaksträdgård

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa