Beskrivning och egenskaper för druvsorten Cabernet Sauvignon, regioner för odling och planteringsregler

Cabernet Sauvignon druvor odlas i de flesta fall för vinframställning. Trädgårdsmästare noterar många positiva aspekter av alla sorter av denna sort. Mörkblå bär är små, runda i form. För att få en stor och högkvalitativ gröda är det nödvändigt att plocka upp plantor och plantera dem korrekt. Vård i varje säsong har sina egna egenskaper.

Avelshistoria

Sorten först blev känd i Frankrike för mer än 300 år sedan på grund av kombinationen av två druvsorter med frukt i olika färger - vit Sauvignon och röd och svart Cabernet Franc. Resultatet är en Cabernet Sauvignon-hybrid som har de bästa egenskaperna.

Beskrivning av sorten

Den vita och mörkblå Cabernet Sauvignon mognar sent i mitten av oktober. Om bären är avsedda att göra bordsvin räcker 145 dagar för att mogna. För att göra dessertvin skördas skörden senare, efter 165 dagar. Växten bildar en mycket spridande buske, som oftast bildas med en stark huvudstam och hängande skott. Efter plantering börjar fruktan efter 4 år.

Beskrivningen indikerar att bladen är runda med rödaktiga, grovt snidade kanter. Långa, koniska buntar med bär upp till 16 cm långa former på grenarna.

Bären är små, högst 16 mm i diameter, vikt 3 g. Färgen på den täta huden är mörkgrå, toppen av bären är täckt med ett vaxartat skikt. Det finns 2-3 ben inuti. Bären smakar saftiga, syrligt söta.

Vad är fördelarna

Enligt den erfarna trädgårdsmästaren är den största fördelen med sorten minimalt underhåll.

Cabernet Sauvignon druvor

Andra fördelar med druvor inkluderar:

 • sorten tolererar torka och låga temperaturer väl;
 • växten är motståndskraftig mot jäsning av marken;
 • motstår väl infektioner och skadedjur;
 • bildar ett genomgående högt utbyte;
 • juice och vin tillverkas på basis av söta bär;
 • bär spricker inte, även om de är övermogna;
 • anpassar sig snabbt till förändringar från den yttre miljön.

Om druvorna är ordentligt omhändertagna kommer det inte att finnas några brister. Det stora antalet bär i ett gäng leder till att några av dem börjar smulas. För att förhindra att detta inträffar är det nödvändigt att snabbt beskära skott och löv, samt binda vinrankan till ett stöd.

Cabernet Sauvignon druvor

Olika arter

Cabernet-druvor, förutom Sauvignon-sorten, innehåller många andra sorter:

 • Den svarta Fran druvan är född till sorten Cabernet Sauvignon. Mognas tidigt, medelavkastning. Den täta huden på mörkblå bär är täckt med ett vaxartat skikt.
 • Norra Cabernet-druvan börjar mogna tidigt på hösten och bildar kompakta kluster som väger upp till 90 g. Buskarna själva är kompakta, låga. Bären är små med ett litet blommeskikt. Sorten kännetecknas av frostbeständighet (upp till -28 grader).
 • Cortis erhålls i Tyskland genom att kombinera Cabernet Sauvignon och Merzling. Särdrag anses vara tidigt mogna antal, bildandet av ett högt utbyte årligen och resistens mot sjukdomar. De grå bären är täckta med ett vaxartat lager.
 • Sorten Jura uppföddes i Schweiz, har medelhög tidig mognad, god immunitet. Bären är mörkblå med en lila blom.
 • Variation Cabernet Carbon kännetecknas av mognad med mogen sen mognad av bär, gäng är liten, väger 95 g. Små bär har en rundad form.
 • Cabernet Michurinsky-druvor börjar mogna tidigt, små kluster. Det kännetecknas av bildandet av ett stort utbyte, frostbeständighet och god sjukdomsresistens. Tål frost mot -29 grader.
 • Dorsadruvor börjar mogna i september, avkastningen är i genomsnitt, klasarna bildas varje år.
 • Karol-sorten kännetecknas av medelstora mogna gränser för söta bär och högt utbyte. Blommningen börjar mycket senare än andra Cabernet-sorter, så blommorna fångas inte av vårens frost.

Cabernet Sauvignon druvor

Innan du gör ett val till förmån för den här eller den sorten måste du bekanta dig med egenskaperna. Det är viktigt att ta hänsyn till klimatfunktionerna i regionen i vilken det är tänkt att odla druvor.

Utmärkande egenskaper

Karakteristiken för sorten gör att du kan bestämma de särdragen:

 • Plantor växer snabbt.
 • Bladen har en röd kant.
 • Bären känns igen av sin runda form och mörkblå färg.
 • En massa druvor väger cirka 75 g.
 • Mogna bär luktar som vinbär.

Cabernet Sauvignon druvor

Dessa funktioner hjälper till att identifiera Cabernet Sauvignon-druvsorten.

Tips för att välja plantor

Du bör köpa plantor från betrodda säljare. När du väljer är det viktigt att beakta flera funktioner:

 • Om rötterna till en plantor är för torra, kommer de inte att rota bra på en ny plats.
 • Det är bättre att köpa plantor omedelbart före plantering i marken, eftersom de förvaras dåligt.
 • En planta som köpts på hösten bör ha ett minimumantal löv. Om det finns många av dem, är det mycket troligt att plantan har förlorat mycket fukt.

Följande tecken indikerar en hälsosam och högkvalitativ planta:

 • rotgrenar har ett ljust och fuktigt utseende;
 • när man försöker böja vinrankan, bör sprickor och spår av sprödhet inte dyka upp;
 • knopparna är starka, passar tätt på grenarna och smälter inte vid den minsta beröringen;
 • vaccinationsstället är tydligt synligt.

druvtaglingar

För tillförlitlighet uppmanas säljaren att skära av en liten del av barken. Om juice visas och gröna insidor visas, är växten frisk och frisk. Om säljaren inte samtycker till att utföra sådan testning, kan du tvivla på kvaliteten på den köpta produkten.

Planteringsrekommendationer

Plantor planteras antingen på hösten eller på våren. Varje säsong kännetecknas av positiva aspekter och nackdelar. Om du planterar druvor på våren kan du vara säker på att frost inte kommer att störa utvecklingen av plantan. Men det är svårt att hålla växten hela vintern. Därför föredrar trädgårdsmästare att plantera fruktbuskar på hösten.

På hösten börjar de plantera arbetet långt före den förväntade vinterfrosten, så att rötterna kan anpassa sig och få styrka. Det är bättre att plantera druvor i rader, var 3: e meter. Det måste finnas en tillräcklig mängd näringsämnen i jorden.

plantera druvor

Landningsplatsen ska vara väl upplyst och ventilerad. Det är bättre att plantera på södra sidan av byggnaderna som finns på platsen. Detta hjälper till att skydda anläggningen från kalla nordliga vindar.

Cabernet Sauvignon druvvård

Att ta hand om Cabernet Sauvignon är enkelt. Det är opretentiös och utsätts sällan för skadedjur eller infektioner. Standardvård inkluderar följande punkter.

Vattning

Unga druvplantor i början av växtsäsongen på våren kräver ofta och riklig vattning. Jorden ska inte vara torr eller för fuktig. För bevattning, använd varmt, sedimenterat vatten. Nästa vattning utförs före blomningen. Vattnades sedan omedelbart efter slutet av blomningen. Fukta för sista gången före vintern. Vuxna buskar vattnas ännu mindre ofta.

olivdruva

Toppdressing

Befruktning utförs korrekt med hänsyn till de rekommenderade doserna. Överskott och brist på näringsämnen leder till en långsammare utveckling och minskad avkastning.

Redan före plantering rekommenderas att organiskt gödselmedel eller mineralgödsel införs i jorden (kycklinggödsel, gödsel, torv, ammoniumnitrat, träaska). Lagret av dessa komponenter kommer att vara tillräckligt under de närmaste åren. I mitten av våren är det nödvändigt att berika jorden med potash, kväve och fosforkomponenter tillsammans med vattning. Gödselmedel införs i ett speciellt spår som grävs runt bagagerummet.

Bildning

Cabernet Sauvignon-druvsorten behöver beskäras, vilket kommer att lindra vinrankan och öka antalet grödor. Det är bäst att beskära grenar på hösten, när sapflödet stannar. I det här fallet skärs skärplatsen snabbare och risken för infektion minskas. Om våren beskärs felaktigt, visas en tår på den skurna platsen, som rinner ner till knopparna. Som ett resultat slutar njurutvecklingen.

buskbildning

I det fall det inte var möjligt att utföra höstskärningen är det bättre att skjuta upp proceduren till tidig vår, när snön just börjat smälta. Samtidigt måste torra och skadade grenar tas bort. Under sommarmånaderna utförs klämma för att ta bort skadade eller överflödiga grenar och löv. Detta gör att värme och solljus kan tränga igenom alla delar av växten.

Avelsmetoder av sorten

Cabernet Sauvignon-druvsorten förökas av sticklingar. Regler som ska följas:

 • processerna skärs med en längd av 48 cm;
 • minst fyra utvecklade knoppar bör finnas kvar på varje skärning;
 • varje skott rengörs från blad;
 • placeras i en hink med vatten i 20 timmar;
 • behandlas sedan med desinficeringslösningar (lämplig, till exempel, kopparsulfat).

druvtaglingar

Skurna sticklingar avsedda för plantering bör förvaras på ett mörkt ställe, det är tillåtet att släppa dem i marken.

Sjukdomar och skadedjur

Cabernet Sauvignon-druvor blir sällan sjuka och attackeras av skadedjur. Men det skadar inte att genomföra förebyggande åtgärder:

 • Bland de frekventa druvskadedjur spindelkvalster, druvkvalster och klasar hittas.
 • Av sjukdomarna påverkas druvor ofta av råtta, antraknos, mögel, bakterios, kloros.

Behandlingsförfarandet rekommenderas att utföras omedelbart efter vinterns slut, vilket föredrar formuleringar på naturlig basis.

Växande regioner

Cabernet Sauvignon druvsorten älskar värme, så de odlas i Australien, Argentina, Italien, Kazakstan, Rumänien, Ukraina, Frankrike. Eftersom bären börjar sjunga sent (efter 155 dagar) är denna sort inte lämplig för odling i några regioner i Ryssland.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa