Beskrivning och historia för urval av gourmetdruvor, odling och vård

Gourmetdruvor med en oöverträffad arom och muskotnötsmak slår lätt rot i dachas och hushållsplott i de södra och norra regionerna i Ryssland. Det är därför denna rosa-röda druva, som tillhör bordssorter av klättrande buskar från en tidig sort, har blivit så förtjust i många och fått popularitet bland trädgårdsmästare.

Uppfödningshistorik och tillväxtregion

Tack vare lämpligt urval och korsning av två druvsorter - Kishmish och Talisman, den inhemska uppfödaren V.N. Krainov och lyckades få fram en hybrid variation av fruktbusk som heter Gourmet.

Linjen för denna hybridform betecknas av följande druvsorter - tidig, graciös, regnbåge, gourmet, lykta, med de särdragen hos var och en i form av en viss mognadstid och färg... Bären i denna sortsgrupp anses av många trädgårdsmästare vara de mest utsökta och saftiga.

Externa indikatorer för sorten

Beskrivningen av denna druvsort inkluderar dess yttre egenskaper i form av:

  • sorts motstånd mot frost upp till -23;
  • uttalad muskotbärsmak;
  • formen på massan av druvor i sig - cylindrisk eller konisk;
  • massan av klasar, som sträcker sig från ett halvt kilogram till en och en halv;
  • bär, kännetecknas av en avlång form;
  • rosa färg färg;
  • vikten av varje bär och når 7-8 gram eller mer.

gourmet druvor

Vinrankan hos denna hybrid mognar 2/3 av sin längd, och de blommor som indikeras av den kvinnliga principen pollineras lätt. Gourmeten är en lång och tidig mogen druvsort som mognar 110-125 dagar från början av knoppbildningen.

Skörda kvantitet och frukt smak

Bär av denna sort är markerade med tätt och något krispigt kött. Den saftiga och aromatiska frukten av Gourmet-druvan är täckt med en tunn, ätbar hud. Söta och köttiga druvor, tätt arrangerade i klasar, har inga frön.

Gourmet-sorten börjar blomstra i de södra regionerna i augusti, medan i de nordliga regionerna rekommenderas växthusodling eller skyddande buskar för vinterperioden.

Vinrankorna i denna kultur är bokstavligen strödda med druvbuntar, så den beskrivna hybriden ger trädgårdsmästare stabila och rika avkastningar årligen.

gourmet druvor

Plantera och ta hand om unga och vuxna plantor

Med en uppfattning om de specifika egenskaperna för att odla denna hybrid kan du uppnå en god skörd från varje buske i vingården.

Urval av plantor

På våren börjar de skörda sticklingarna kvar efter att ha klippt buskarna. Skotten med liten tjocklek är uppdelade i skott som är ungefär 30 centimeter långa, med fem knoppar på var och en. Änden på plantorna behandlas med paraffin, sedan appliceras en fuktad trasa över den och avlägsnas till en mörkare och sval plats under ungefär en månad.

Efter en viss tidsperiod tas det primära materialet, nästan klart för plantering, ut, spetsarna avskäras från sticklingar och under tre dagar placeras de i en honungblandning beredd på vatten och honung (2 liter vätska / 2 matskedar nektar).

druvplantor

timing

Unga skott planteras i en speciell behållare med trädgårdsjord. Planteringsmaterialet placeras på ett tillräckligt upplyst ställe vid en temperatur av cirka 18. Efter 30 dagar, med systematisk vattning, kommer knoppar att visas på sticklingar och sedan kommer löv att visas. I öppna områden planteras plantor i slutet av våren i redan varm jord.

Krävande mark och planteringsmönster

Ett viktigt kriterium för en framgångsrik plantering av en vingård är valet av bördigt mark någonstans i bergen och kullarna. Innan plantering måste marken matas med komplex gödselmedel, helst efter solnedgången eller i molnigt väder, för att undvika brännskador.

mogna druvor

Stickar som är beredda på ovanstående sätt planteras i halvmeters gropar och bibehåller ett avstånd på tre meter. Ett stöd installeras parallellt med plantan, och jorden är böjd för att generera ytterligare värme. Därefter täcks marken själv ovanpå med ett filmmaterial för bättre uppvärmning av jorden.

Viktig! Unga sticklingar av denna hybrid rekommenderas inte att planteras på platser där vingårdar tidigare växte på grund av mekanismen för att utvinna näringsämnen och mikroelement från jorden som ligger i dessa buskar.

Belysning

Eftersom druvor är en lättälskande växt, rekommenderas inte plantering av dem i skuggade områden, till exempel där fruktträd växer. Det är bäst att plantera vingårdar på södra eller östra sidan. Gourmetplantor måste placeras på ett avstånd av 7 meter från alla andra grödor och minst 2 meter från alla typer av byggnader.

planterade druvor

Vattningsläge

Under de första 60 dagarna är denna hybridvariant försedd med konstant vattning, tillsammans med att lossa det övre jordlagret, för normal fuktabsorption. På sommaren, i torrt väder, är jorden under vingården mulched för att bevara ett visst mikroklimat. I mitten av sommaren stannar vattningen för att mätta frukterna med socker.

Fertilizer

Efter plantering av sticklingar gödslas jorden utan misslyckande. Fram till blommande ögonblick matas busken med potash och fosforgödsel. Under borsternas äggstocksperiod matas den grenade busken med lösningar baserade på mangan, zink och järn. På hösten behöver denna sort också utfodring med kungödsel eller kycklinggödsel.

gödningsmedel för druvor

Behandling

På våren sprutas vinodlingarna med Bordeaux-vätska eller en svag lösning av kopparsulfat.

Bildande av en fruktig vinstock, beskärning

Vingårdar ska beskäras under de första månaderna på våren tills sap flyter. Busken befrias från skotten som dog under vintersäsongen, vilket helst lämnar endast fem knoppar.

övervintring

Gourmeten är inte en frostbeständig hybrid, även om den tål frost fram till -23. Därför är det i de norra territorierna bättre att odla denna druvsort i växthus eller täcka den med ett täckmaterial för vintern.

skydd för druvor

Pollinering och början av fruktande sorter

Denna sort pollineras på bekostnad av närliggande druvbuskar med bisexuella eller manliga blommor. I avsaknad av sådant behöver den särskild extra pollinering. Det första steget för fruktning av denna hybrid är den sista månaden på sommaren. Och eftersom bär av sorten Gourmet tenderar att mogna uteslutande på busken, genomförs skörden endast när frukterna redan är helt mogna.

Skördeperiod

Med en hög avkastning kännetecknas gourmet-druvor av tidig mogning. I början av augusti börjar amatörsträdgårdsmästare glädja kilobaserna av de redan mogna bär av denna druvsort.

gourmet druvor

Det genomsnittliga utbytet av denna sort från en hektar når 20 ton, och upp till 8 kilo saftiga bär kan skördas från varje buske i en grenad buske.

Villkor och lagringsvillkor för druvor

Druvgrupper tolererar perfekt transport, lagring vid temperaturer upp till +5. Dessutom spricker frukterna av den beskrivna hybriden inte själva under lagring och utsätts inte för några skador från insekter.

Reproduktionsmetoder

Denna hybrid förökar sig med sticklingar med en ganska bra förankring av plantmaterialet med hjälp av den djupa och horisontella metoden.

gourmet druvor

Sjukdomar och skadedjur - metoder för att hantera dem

Den här sortens hybrid är relativt resistent mot mögel och grå mögel. Men unga och svaga buskar infekterar ofta infektioner i form av mjölk och mjöl. I detta fall börjar bladen och druvfrukterna täckas med en gråaktig blom.

För att förhindra sådan infektion och symptomatologi av sjukdomar utförs vårförebyggande arbete med hjälp av fungicider.

Med felaktig skärning och skada på själva vinodlingen kan vingården genomgå anthracnose - en sjukdom där grenarna och fruktarna torkar, och bladen blir bruna fläckar och dör av.För att bekämpa sjukdomen bränns infekterade områden i vingården och bladverk och växten behandlas med kopparsulfat.

gourmet druvor

Varianter av sorter och nyanser när de växer

Bland de tidigt mogna varianterna av den beskrivna hybriden utmärks Lakomka och Gurman Early.

Gourmet

Avrundade frukter av denna sort har en ljus rödaktig färg och muskotsmak. Massor av druvor mognar ungefär 4 månader från början av utseendet på bladen. Den högavkastande sorten är resistent mot infektioner och olika typer av skador. Den grenade busken tolererar kallt väder bra, medan den motstår 26-graders frost.

Tidigt

Till skillnad från Gourmet är denna sort av den beskrivna hybriden en medelstor sort med en senare mognadstid för bär. De rosa färgade bären är runda och har en behaglig smak. Vingården är praktiskt taget inte mottaglig för sjukdomar, och tack vare sin höga avkastning och andra positiva egenskaper har den fått en förtjänad popularitet.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa