Fyra enkla recept för att göra granatäpplevin hemma

Det klassiska receptet för hemlagat granatäpplevin kräver ett minimum av komponenter. Bland dem är mogna granatäpplen. Ursprungligen användes metoden i heta länder - Azerbajdzjan, Israel, Turkiet, där råvaran för drinken växer precis i tomterna, i trädgården. I Rysslands villkor måste du använda marknadens tjänster. Men vinet är värt det: välsmakande, aromatiska och hälsosamma. Ett riktigt skafferi av vitaminer.

Matlagningsfunktioner

För att göra granatäpplevin måste du uppfylla ett par villkor:

 1. Välj försiktigt mogna, inte ruttna frukter.
 2. Tillsätt socker och vatten för att neutralisera fruktens naturliga surhet.

Undantaget är vissa israeliska sorter där det finns tillräckligt med naturligt sockerinnehåll. Ju mer sötma i vörten, det ursprungliga vinmaterialet, desto smakligare blir produkten. Se till att ta bort de vita partitionerna i frukterna, vilket ger påtaglig bitterhet.

Produktfördelar

Mogna granatäpple och vin innehåller en stor mängd sällsynta aminosyror, vitaminer K, C, grupp B samt kalium, koppar och fosfor. Frukterna förbättrar hjärtans arbete, rensar blodet, hjälper till att förebygga karies och har en gynnsam effekt på benvävnadens och brosks tillstånd. För detta enbart är det värt att börja göra vin, en mirakulös nektar med många användbara egenskaper.

Hur man gör granatäpplevin hemma

För att tillverka vin från granatäpplen behöver du frukt, vatten, socker och en flaska med vattentätning. Den senare kan ersättas med en medicinsk gummihandske. Detta livshack används av många vinproducenter: mäskan vandrar - handsken är uppblåst. Produkten är klar - handsken är tömd.

Följande är de vanligaste recepten för att göra en granatäppeldrink.

granatäpplevin

Klassiskt recept

För klassiker i vinframställning använder de:

 • mogna frukter, noggrant utvalda - 5 kg;
 • granulerat socker - 350 gram för varje liter juice;
 • vatten - 50 ml per liter blandning.

Du behöver också vinjäst - färdiglagad eller hemgjord. De tillsätts eftersom granatäpplejuice kanske inte jäser naturligt. Hemgjord jäst är gjord av mogna små bär (hallon, russin) och lämnar dem på ett varmt ställe med socker i ett par dagar. Bröd är inte bra, så det blir mäsk.

matlagningsprocess

Först och främst rengör vi och tvättar granatäpplet. Skinn, partitioner tas bort, själva kornen kommer att behövas. Vi krossar juicen. Detta görs manuellt, på en pressare, i en skördetröskel - vad du än vill. Den färdiga blandningen, förbi filtrering, hälls i en skål med en bred hals.Socker och vatten sätts till det (deras mängd är bundet till blandningens volym). Socker behövs fortfarande 150 gram per liter. Surdeg eller vinjäst placeras också där.

Halsen är bunden med gasväv och själva behållaren placeras i ett mörkt rum med en konstant temperatur inom 18-25 grader. Varten blandas varje dag. Jäsningen börjar snart och en karakteristisk lukt kommer att utvecklas.

häll vätska

Nu kan du sila av vörten från sedimentet och kakan med 3-4 lager gasväv. Om du pressar ut återstående massa får du lite juice. Det hälls i vörten. Sedan tillsätts socker (100 gram per liter), blandningen blandas, hälls i en vinflaska med en smal nacke. Slutaren är installerad, behållaren placeras igen på en mörk plats med en stabil temperatur. Tillsätt ytterligare 50 gram socker till en liter wort efter ytterligare fyra dagar.

Hemlighet: för att det granulerade sockret ska lösas tappas ungefär en liter vätska försiktigt från flaskan, blandas och återförs sedan tillbaka.

Efter de kommande fyra dagarna upprepas sockertillsats. I genomsnitt tar jäsningen 35 till 50 dagar. Dess slut bevisas av upphörandet av gurgling i bulten eller handsken som faller av.

Ungt vin hälls i en ren flaska. Efter att ha smakat, tillsättes socker och alkohol, om allt passar dig, och produkten kan hällas i mindre behållare, vinflaskor.

 granatäpplevin

Kornvariant

Det moderniserade receptet är baserat på att förbättra smaken på vin med kornkorn. Du kommer behöva:

 • mogna granatäpplefrukter - ungefär ett dussin och ett halvt;
 • en citron;
 • granulerat socker - 1,5 kg;
 • krossad korn - 220 gram;
 • vinjäst;
 • vatten - 4 liter.

Hemligheten med receptet är att koka korngryn i 2 liter vatten. När blandningen svalnar lite filtreras den, förskalade granatäpplekorn, juice pressad från citron och socker tillsätts. Sedan återstår det att tillsätta vatten och lägga jäst (surdej).

Indikatorn för fermentationens slut är upphörandet av sedimentbildning.

skär granatäpple

Från granatäpplesaft

Närvaron av färdig juice förenklar vinprocessen. Det återstår att tillsätta socker, surdej och vatten. Ju högre koncentration granatäpplextrakt i den juice som köpts på marknaden, i butiken, desto bättre. Det ideala alternativet är att använda ett nypressat underlag (finns på marknaden), resten av ingredienserna tas som för ett klassiskt recept.

Jäst- och surdejfritt

Granatäpplevin kan jäsas utan katalysator, jäst, men då blir processen mer oförutsägbar. Du behöver 5 kg mogen frukt och cirka 1,2 kg socker. Vi gör allt annat som i det klassiska receptet.

jäsning i en flaska

Lagringsregler och perioder

Förslutna flaskor granatäpplevin lagras på ett mörkt ställe utan tillgång till solljus. Detta kan vara en källare, källare, förråd. Det har noterats att åldrande har en gynnsam effekt på drinkens smak, vilket gör den mjukare och mer balanserad. I detta fall filtreras fällningen bort en gång i månaden.

Hur och med vad de dricker granatäpplevin

Vin drickas i små läppar, som en låg alkoholhaltig dryck. Det är bättre att svalna något. Det kan användas som aperitif eller efterrätt, förutom frukt. De används också som bas för glögg, cocktails.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa