Beskrivning av Graf Monte Cristo druvor och odlingsteknik

Räkna av Monte Cristo-druvor är populära bland trädgårdsmästare. Den har stora borststorlekar och kräver inte särskild skötsel. Lämplig för juice och vinframställning. Kan användas i matlagning eller för färsk konsumtion.

Hybridhistoria

Montecristo-druvan utvecklades i Rostov-regionen. Talisman och Rizamat användes som bas för denna sort. Hybriden skapades i slutet av 90-talet. Det fick popularitet mycket snabbt tack vare sina saftiga bär och lätta skötsel.

Beskrivning och egenskaper för druvor Räkna av Monte Cristo

Druvsorten har utmärkande egenskaper som beaktas vid plantering.

buske

Busken är stor. Vinrankan är flexibel och används ofta som trädgårdsdekoration. Vinrankan är tät, kan användas för att skapa bågar och arbors. Bladen är stora, fem-lobade.

Frukt

Grupper kan väga upp till 1,5 kg. Raceme är långsträckt, bären är stora med en rosa hud. Bären är långsträckta, massan är saftig med ett högt sockerinnehåll.

Räkna av Monte Cristo

Avkastning

Med korrekt skötsel har den en hög avkastning. Avkastningen ökar på 7-8: e året efter plantering.

Mognande

Mognadstiden beror på regionen där sorten planteras. Oftast faller insamlingsperioden i mitten av augusti, början av september.

Frostmotstånd

Växten tolererar sjukdomar väl, därför kan den odlas för vinterregioner. Under de första åren efter plantering är det nödvändigt att täcka buskarna.

För en vuxen växt behövs inte skydd.

stora bär

Fördelar och nackdelar med sorten

Vid plantering av en växt måste följande fördelar beaktas:

 • mognar snabbt;
 • smakegenskaper;
 • lämplig för lagring;
 • fruktens täta hud förhindrar insektskador.

Nackdelarna inkluderar sprickbildning av skalet under långvariga våta förhållanden.

Nyanserna av att odla en växt

Vid odling av en sort är det nödvändigt att ta hänsyn till vissa funktioner som kan påverka avkastningen.

Landningsdatum

Det är nödvändigt att plantera plantor tidigt på våren innan början av sapflödet. Dessutom kan plantor planteras i mitten av september. Denna period räcker för att anläggningen ska förbereda sig för vintern.

hål förberedda

Valet av plantmaterial

När du väljer plantor måste följande funktioner beaktas:

 • planteringsmaterial måste ha minst fyra knoppar;
 • rötterna ska vara ljusa och fria från råtta och skador.

Det är nödvändigt att köpa plantmaterial på specialiserade platser som upprepade gånger har bevisat kvaliteten på sina varor.

Välja och förbereda en landningsplats

Vinplantningsplatsen bör vara belägen på ett soligt läge. Grundvattennivån måste vara neutral. Druvor föredrar kvävrik jord. På en jord av lera typ kräver det regelbunden befruktning.

Platsen för att plantera druvor måste rensas för stenar och gräs. Gräva upp och förbered landningshålet. Hålets djup måste vara minst 60 cm.

Viktig. För att plantan snabbt ska slå rot är det nödvändigt att förbereda följande typ av näringsjord: 1 del jord, 1 del humus och 0,5 del sand.

platsförberedelse

Landningsteknik

Plantering av druvor utförs enligt följande algoritm:

 • dränering måste läggas i botten av gropen;
 • plantornas rötter beskärs;
 • en ¼ grop fylls med beredd jordblandning;
 • installera en planta och sprida rötter;
 • strö över jord och tamp;
 • Häll över varmt vatten.

Under vattning kan du lösa upp mineralgödsel i vatten, 100 gram per hink vatten.

plantera en planta

Regler för grödomsorg

Efter plantering är det viktigt att sköta skörden ordentligt.

Vattning och utfodring

Bevattning utförs var tredje dag. Upp till 1 hink med varmt vatten måste läggas till en buske. Den första toppförbandet appliceras ett år efter plantering. Kvävegödselmedel används på våren, komplexa mineralgödselmedel på sommaren. På hösten introduceras humus, som mättar rötter med alla nödvändiga näringsämnen.

Beskärning och inflytande från styvbarn

Busken skärs på våren. Laterala skott avlägsnas, vilket påverkar bildandet av en buske. Du måste också vara försiktig så att du inte bildar styvbarn. Stebarnas utseende kan leda till lägre avkastning. På våren och mitt på sommaren tas därför unga skott bort.

steg för att radera

Förbereder för vintern

För att kulturen ska uthärda vintern är det nödvändigt att hälla humus och ett lager av sågspån en vecka före frost, som fungerar som ett skydd för rötter. För unga vinstockar är det nödvändigt att använda säckväv, vilket skyddar skotten från låga temperaturer. För växter över 5 år är det bara rotdelen som är isolerad.

Sjukdomar och skadedjur

Sorten är resistent mot sjukdomar, ruttar sällan och attack av bladlöss. I regnigt väder spricker dock bären och ruttnar.

manifestation av sjukdomen

Skörd- och lagringsteknologi

Fördelen med denna sort är att borstarna kvarstår på buskarna efter mognad. Druvorna skördas i början av september. Borstarna ska klippas försiktigt med sax och fällas in i lådan.

För att förenkla insamlingen av bär används specialpåsar som efter att ha klippt borsten håller alla bär.

Slutsats

Med odling av Monte Cristo-druvor kan du samla stora skördar av bär. Druvorna används både för färsk konsumtion och för att tillverka vin. Med korrekt vård tolererar kulturen vintern och är inte mottaglig för sjukdom.

recensioner
 1. Katia
  6.06.2020 21:10

  På bilderna är alla sorter fantastiska, men vem kan faktiskt veta? Jag bor i västra Ukraina, jag tittade på den här sorten. Mogen den under kalla förhållanden eller inte? Tack på förhand.

  Att svara
  • administration
   6.06.2020 15:31

   Denna sort är tidigt mognad. Bär mognar på 130-135 dagar. Detta är det viktigaste villkoret. Temperaturen på den omgivande luften är också viktig: under druvmognadens period behöver den särskilt värme och sol. När det gäller klimatförhållanden kan din region vara lämplig för Monte Cristo. Se bara till att täcka det för vintern, låt inte vinrankan frysa.

   Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa