Beskrivning och egenskaper för druvsorten Helios, frukt och vård

En av de mest forntida kulturerna, som har en tusenårig historia, är druvor. Bären i denna växt innehåller mycket kalorier, juicen från frukterna ökar hemoglobin och aromatiskt naturligt vin hjälper till vid behandling av sjukdomar i mag-tarmkanalen. Tack vare uppfödarnas ansträngningar visas nya sorter och hybrider nästan varje år, kännetecknade av ökad resistens mot sjukdomar och gör det möjligt att odla vinstockar även i regioner med kalla klimat. Druvsorten Helios dök upp på marknaden nyligen, men har redan lyckats vinna fans både bland sommarboende och bland bönder som bedriver industriell odling av bär.

Hybridens historia

Tack vare uppfödaren Krainovs arbete har en ny hybrid, Helios, dykt upp på marknaden. Ett annat namn för sorten är Arcadia Pink. En hybrid erhölls genom att korsa Arcadia och Nakhodka russinsorten.

Druvarnas biologiska egenskaper

Den tidiga mogna hybriden Helios tillhör bordsdruvsorten. Buskar växer stark, medelhöjd. Skott är väl utvecklade. Helios har både manliga och kvinnliga blommor, vilket bidrar till pollinering trots väderförhållandena.

Beskrivning av externa parametrar

Koniska klasar med helios-druvor når en massa av 700-800 gram, och med god vård och efterlevnad av agrotekniska åtgärder kan de väga upp till 1,5 kg. Bären i hybriden är rosa i färg, vikten på en når 15 gram. Druvornas smak är söt, med en bestående muskotnötsmak.

Helios druvor

Frostmotstånd

Hybridformen kännetecknas av en hög grad av frostbeständighet (upp till - 25 grader). Med en mer signifikant sänkning av temperaturen behöver den ytterligare skydd. Detta gäller särskilt för unga druvplantor som ännu inte har fått styrka.

Skadedjurs- och sjukdomsresistens

Helios-hybrid har god immunitet mot de vanligaste sjukdomarna i vinrankan och påverkas sällan av mögel och mjölk med noggrann skötsel. Växten kan infektera fylloxera, så regelbundna förebyggande behandlingar krävs.

Helios druvor

Pollinering

Eftersom hybriden har blommor av män och kvinnor, behöver den inte ytterligare pollinatorer. Emellertid rekommenderar erfarna trädgårdsmästare att plantera ett antal sorter som blommar samtidigt som Helios för att öka avkastningen.Det är också värt att ta hand om att locka pollinerande insekter till trädgården.

Början av frukt och smaken av bär

Eftersom Helios-sorten tillhör de tidiga mogna sorteren, kan de första frukterna smakas redan i början av augusti. Utbytet av hybriden är genomgående högt, bären måste, om de är helt mogna, omedelbart tas bort från grenarna.

När den är knäckt lockar deras söta lukt getingar, vilket förstör frukten.

När det gäller transportabilitet, noterar alla trädgårdsmästare här att druvor inte förlorar sina egenskaper och arom när de transporteras över långa avstånd. Detta ögonblick är mycket attraktivt för jordbrukare som odlar druvor för kommersiella ändamål.

Helios druvor

Fördelar och nackdelar med Helios

När trädgårdsmästare väljer en sort för plantering på en plats, uppmärksamma odlingsfunktionerna, fördelarna och nackdelarna med den sort som de gillar. Det är värt att notera att Helios hybrid har mycket fler fördelar än nackdelar.

De obestridliga fördelarna med sorten inkluderar:

  1. Tidig mognad av bär, vilket är särskilt viktigt för regioner med en kort sommartid.
  2. Smakegenskaper hos druvor: sötma, grov hud, få frön (1-2).
  3. Immunitet mot sjukdomar och hög frostbeständighet hos hybriden.
  4. Snabb överlevnad av plantor.
  5. Sällsynta skador på frukter av getingar vid snabb skörd.
  6. Stabil avkastning och nästan fullständig frånvaro av ärtor.
  7. Förmåga att bibehålla attraktiva produktegenskaper under långvarig transport.
  8. Mångsidigheten med att använda Helios bär.

Helios druvor

Men det är värt att komma ihåg att hybriden är picky när det gäller jordens sammansättning och vård. Endast om alla regler för odling följs uppnås dess fördelar fullt ut.

Odlings- och vårdstadier

När de börjar växa Helios-hybrid, studerar de först alla stadier av plantering och vård, och först efter teori går de vidare till träning. Det är inget komplicerat i denna process, även en nybörjare kan hantera den.

Urval av plantor

Erfaren jordbrukare kallar valet av plantor en av faktorerna för framgångsrik odling av vinstockar. Graden av överlevnad och den fortsatta utvecklingen av kulturen beror på hans hälsa.

Helios druvor

Det rekommenderas att endast köpa plantmaterial i plantskolor som är specialiserade på druvodlingar. I det här fallet är det mycket mer troligt att få högkvalitativt material som kommer att slå rot och inte kommer att dö under den allra första vintern.

Köp en plantor med ett fullt utvecklat rotsystem utan skador. Längden på fotograferingen måste vara minst 20 cm, färgen är grön.

Det är möjligt att plantera Helios-druvor i beredd jord både på hösten och på våren. För de södra regionerna anses höstplantningen vara att föredra, och för nordliga, kallare regioner, vårplantning. I alla fall är unga buskar isolerade för vintern, vilket gör det möjligt för buskarna att överleva den kalla perioden utan problem.

Planteringsschema och djup

Helios-hybriden gillar inte närheten till andra grödor. Minsta avstånd till en annan anläggning bör vara minst 2,5-3 meter. Endast i detta fall är det värt att räkna med en rik druvskörd.

plantera druvor

Före plantering blöts druvorna i en tillväxtfrämjare för bättre förankring. Gräv ett hål, vars storlek ska vara minst 80 * 80 * 80 cm. Det nedre jordlagret blandas med kaliumsalt och superfosfat, humus tillsättes och sättes tillbaka i hålet. En planta placeras på denna näringsrika kudde och täcks med jordrester. Fukt rikligt med varmt vatten och mulch med sågspån.

Vattnets regelbundenhet

Det efterföljande utbytet beror på rätt vattning. Helios-sorten tolererar inte överflödigt fukt och minskar avkastningsindikatorerna.Den första markfuktningen utförs tidigt på våren, men det är nödvändigt att se till att temperaturen inte sjunker under 0 grader på natten. Annars kommer frysning av rötter att leda till att kulturen dör.

Den andra bevattningen av hybrid sker efter vårens beskärning, den tredje under spirande perioden. Det är viktigt att ge växten rikligt med vattning vid fruktens häll. Vatten vinstockarna för sista gången innan du förbereder dig för vintern. Ungefärlig vattenförbrukning per 1 kvm. meter ca 25-30 liter.

vattna druvor

Fertilizer

Under det första året kommer vinrankan att ha tillräckligt med näringsämnen i hålet när de planteras. I framtiden används mineralgödselmedel en gång per år och organiska gödningsmedel en gång vart tredje år.

På våren är det lämpligt att lägga till ammoniumnitrat i jorden, det bidrar till tillväxten av grön massa. Vid tidpunkten för blomningen är den rekommenderade toppdressingen superfosfat. I fruktningsstadiet appliceras inte gödningsmedel. Humus läggs till innan övervintringen.

Kompostering

Mulching anses vara ett obligatoriskt steg för att ta hand om Helios-sorten. Denna procedur gör att du kan behålla fukt i jorden under en torr period, minska utvecklingen av ogräs och innan övervintring hjälper det att värma rotsystemet. Sågspån, grönsakstoppar, halm och blad är lämpliga som mulch. Minsta lagret bör vara cirka 5 cm.

beskärning av druvor

Beskärning och nypning

Helios ger en riklig skörd, under vilken vikten kan bryta. På våren måste du beskära upp till 7 ögon för att minska belastningen på busken. Det optimala antalet ögon per 1 Helios buske är högst 35.

Skydd för vintern

I de södra regionerna kan druvbuskar inte täckas med en film, men endast mulch kan användas. I kallare klimat, trots hybridens frostbeständighet, isoleras vinstocken dessutom. Ögonfransarna tas bort från bärarna, delas upp i 2 delar och placeras på jorden, tidigare fodrad med agrofiber. Bågar installeras ovanpå, på vilka en plastfilm dras.

Viktig! Filmen ska inte röra druvbuskarna för att inte provocera brännskador.

skydd för druvor

Skydd mot insekter och infektioner

Trots immuniteten mot svampsjukdomar i vinrankan är förebyggande fortfarande nödvändigt. För sprayning av hybriden används folkrättsmedel, kopparinnehållande preparat och fungicider.

För att skydda mot getingar och fåglar dras ett speciellt nät.

Uppfödningsteknik av sorten

Sorten Helios får positiva recensioner från trädgårdsmästare för dess enkla reproduktion. Den mest populära metoden är ympning, denna process ger god förankring och överlevnad. Det är också möjligt att sprida hybriden med hjälp av sticklingar. Alla väljer den mest praktiska metoden för sin styrka.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa