Beskrivning av Heliodor-druvor, plantering och vårdregler

Druvsorten Heliodor är mycket populär bland sommarinvånare och bönder. Denna växt kännetecknas av höga avkastningsparametrar och har välsmakande frukter. Druvor är resistenta mot sjukdomar, de tål frost och anses vara ganska opretentiösa växter. Men människor som vill uppnå god avkastning är fortfarande bättre på att ge grödan omfattande vård.

Beskrivning och sorts egenskaper

Innan du planterar en växt på din webbplats bör du bekanta dig med dess viktigaste egenskaper.

buskar

Heliodor är snabbt utvecklande och stor i storlek. Kulturen kännetecknas av blad med fem lobar. De har medium dissektion.

Blommorna i denna kultur anses vara bisexuella. Därför krävs inga ytterligare pollinatorer på webbplatsen. 3 blomställningar bildas på 1 skott.

Frukt

Växten kännetecknas av stora kluster, vars bär tillhör den tredje klassen frölöshet. Vissa frukter innehåller några rudiment.

Frukten är vitgul i färg och ovala i form. Varje bär väger 6-7 gram. Inuti är tät massa. Druvorna har en muskotsmak. Skörden hänger på grenarna fram till slutet av augusti. Detta leder inte till förlust av försäljningsbarhet eller smakförsämring.

Heliodor druvor

För- och nackdelar med Heliodor russin

Fördelarna med anläggningen inkluderar följande:

  • utmärkt produktivitet;
  • frostbeständighet;
  • utmärkt smak.

Nackdelen med växten är risken att drabbas av vissa sjukdomar. Detta leder till problem och tvingar sommaren att använda fungicider.

gröna bär

Funktioner av växande grödor

För att en kultur ska utvecklas fullt ut måste den förses med kvalitetsomfattande vård.

Landningsdatum

Det är tillåtet att plantera en anläggning i öppen mark under våren - efter frostens slut. Det är också tillåtet att göra detta på hösten.

Att välja en landningsplats

Druvor av denna sort planteras i öppna områden där växten får tillräckligt med sol. Kultur rekommenderas inte att placeras nära hus och andra strukturer, eftersom det finns risk för att skugga vinrankan.

Plantera inte Heliodor nära träd.

De kommer att leda till undertryckande av druvrotssystemet. Som ett resultat kan busken dö.

gropförberedelse

Beredning av plantmaterial

För plantering rekommenderas det att använda årliga plantor. Det är dessa buskar som rotar bäst.I områden där det är stor sannolikhet för infektion med phylloxera är det värt att använda plantor som har ympats på rotstockar som är resistenta mot detta skadedjur.

Vid plantering på våren är det viktigt att se till att plantorna inte torkar ut. För att återställa fysiologisk fuktighet måste de blötläggas i 1-2 dagar före plantering.

Att växa växten hjälper till att uppnå utmärkta resultat. Denna procedur ökar överlevnaden, säkerställer en snabb utveckling av kulturen. Manipuleringen utförs efter trimning och blötläggning av kulturen. Paraffin bör ha en temperatur på 80-85 grader. En planta kräver 2-3 gram av ämnet.

unga plantor

Hur planterar jag rätt?

Innan plantering är det viktigt att förbereda underlaget korrekt. Den bör innehålla bördig jord, sand och humus. Denna blandning bör appliceras ovanpå dräneringsskiktet. Sedan installeras en druvplantor, strö med jord, pressas ner och vattnas rikligt.

Hur du tar hand om din kultur

Anläggningen kräver adekvat och kvalitetsvård. Tack vare att jordbrukstekniska åtgärder följs kommer det att vara möjligt att få en stark växt som ger en god skörd. Druvvård bör omfatta vattning, gödsling, beskärning.

Vattning

Växten behöver rikligt med vattning. Varje buske behöver 5-6 hinkar vatten per vecka. 2 veckor före skörden bör vattning ersättas med lätt bevattning av jorden. Om Heliodor växer i sandjord behöver den mer fukt. I detta fall ökas volymen med vatten 1,5 gånger.

vattna växter

Toppdressing

Användningen av gödningsmedel hjälper till att stärka vinrankan och fylla på bristen på viktiga ämnen. Det är viktigt att komma ihåg en känsla av proportioner. En överbelastad vinstock kommer att utvecklas mycket långsammare, vilket kommer att påverka kvantiteten och kvaliteten på grödan negativt.

Det är värt att mata druvorna med sulfater. Magnesiumsulfat och kaliummonofosfat används också aktivt. Efter plantering av växten i marken kan du inte mata den förrän början av frukt.

typer av förband

beskärning

Denna procedur hjälper till att förhindra överbelastning av grödor. Annars kommer det att utvecklas sämre och snabbare spendera tillgången på mineral och andra användbara element.

Under beskärningen är det värt att bli av med alla svaga vinstockar. Med den klassiska långa beskärningen bör skott tas bort så att maximalt 10-12 vinstockar finns kvar per 1 meter av busken. Denna trimningsmetod innebär att ta bort 8-12 ögon.

ta bort grenar

Sjukdomar av sorten och kampen mot dem

Växten är resistent mot svampinfektioner. Men i ogynnsamma väderförhållanden eller brott mot vårdreglerna finns det risk för sådana problem:

  1. Oidium. Denna svampinfektion orsakar skador på bladverk och bär. I detta fall täcks växten med en vit blom. Innan blomningen och under uppkomsten av gröna frukter är det värt att spruta med Topaz- eller Thanos-preparat.
  2. Mögel. Detta är en allvarlig sjukdom som skadar bär och resten av växten. I detta fall täcks bladen med rundade oljiga fläckar. Ofta bildas en vit blom på baksidan. Rätt befruktning hjälper till att undvika utvecklingen av sjukdomen. Dessutom är det värt att spruta växten med fungicider för att förebygga. Skadade fragment bör tas bort och brännas.

oidium på frukt

Skörd och lagring

Skördeperioden bestäms av bärens tillstånd. Mogna kluster rekommenderas att skäras försiktigt med beskärningsax och läggas i en ren och torr behållare. Förvara grödor på en sval plats.

Heliodor-druvan anses vara en populär gröda som producerar läckra och aromatiska frukter. Med korrekt vård kan du få en rik skörd och undvika utvecklingen av farliga patologier.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa