Beskrivning och egenskaper hos Harold fruktdruvor och skapelseshistoria

Människor använder saftiga, mogna druvor för att dekorera bordet. Tack vare uppfödarnas arbete kan trädgårdsmästare odla växten i de norra regionerna i landet, där sommarsäsongens längd är kort. Harold-druvan anses vara en av de bästa hybridplantorna. Låt oss överväga en detaljerad beskrivning.

Historien om skapandet av sorten

Specialisterna fick det tack vare korsningen av hybridsorterna Arcadia och Vostorg med Muscat-sommarsorten. Uppnådd i staden Novocherkassk. Det är mest populärt i varma regioner med ett milt klimat, eftersom det inte krävs för att täcka plantan.Naturligtvis är Sibirien och Uralarna lämpliga för Harold, men växtens frostbeständighet förstås inte helt. Det är inte känt hur plantan kommer att bete sig efter en frostig vinter.

Beskrivning

Det främsta positiva inslaget i Harold-druvor är den snabba mogningen av bären. Frukter mognar helt på 95-100 dagar från det ögonblick de första knopparna dyker upp. Skörden utförs från slutet av juli till början av augusti. Vi föreslår att man överväger en mer detaljerad beskrivning av sorten:

 1. Det rotar väl efter landstigning, opretentiös i vård.
 2. Ganska fruktig. På grund av detta finns det risk för att utveckla ett stort antal knoppar, som måste tas bort för att inte överbelasta busken med frukt. Det är av detta skäl som det krävs att man trimmar ögonen regelbundet och i rätt tid.
 3. Avser högavkastande sorter. Från en buske kan du samla cirka 15 kilo läckra, saftiga druvor.
 4. Blommorna är bisexuella, därför finns det inga svårigheter att pollinera. Kan användas som en extra pollinator för växter med endast kvinnliga blommor.
 5. Buntarna kan vara i form av en kon eller en cylinder. Vikt - från 0,5 till 0,7 kg. Bären är tätt packade i dem. Utan smak- och kvalitetsförlust kan klasser ligga i buskarna i upp till 60 dagar.

druvor harold

Jag vill särskilt uppmärksamma beskrivningen av bär:

 • oval form, med en spetsig spets;
 • vikt - 5-7 gram;
 • skuggan är gul, när den når mognad blir färgen bärnsten;
 • det finns upp till 3 frön i varje bär;
 • huden är tät, vilket gör det möjligt att skydda frukten från insekter;
 • smak - söt och sur, med noter av muskot.

Grödan transporteras väl och behåller sin smak och utseende. Bärna spricker inte, vilket har en positiv effekt på slutprodukten och ökar försäljningen av bär.

Harolddruvor anses vara en av de frostbeständiga druvorna, tål frost mot -25 grader.

Detta fenomen gör att växten kan användas i de norra regionerna.Vid låga lufttemperaturer rekommenderas det att täcka buskarna för vintern så att inte betydande skador på de fruktbärande knopparna görs. Druvor tolererar inte bara frost utan också torka och ökad fukt. Fruktkrackning observeras inte.

druvor harold

Fördelar och nackdelar med sorten

Experter belyser de negativa och positiva aspekterna av denna druvsort. Låt oss börja med proffsen:

 1. Snabb mognad.
 2. Få en stabil skörd.
 3. Motstånd mot frost.
 4. Bra transporterad.
 5. Utmärkt utseende, bevarande av ovanlig smak.
 6. Används för att förbereda vin drycker.

Nackdelarna inkluderar:

 • förekomsten av ben;
 • ytterligare spray krävs för att skydda mot svampmikroorganismer, insekter.

druvor harold

Landningsfunktioner

För att plantera en buske ordentligt måste du känna till flera viktiga regler:

 1. De två tillåtna perioderna för landstigning är våren eller hösten. Det senare alternativet är mindre att föredra, eftersom lufttemperaturen vid denna tid på året sjunker avsevärt, vilket negativt påverkar överlevnaden för en ung plantor.
 2. Lufttemperaturen för plantering av en omogen växt bör vara konstant, över 15 grader.
 3. Landningsplatsen förbereds på hösten. Det krävs att gräva ett hål på botten för att lägga ut dränering, gödselmedel, och sedan - jorden.
 4. Storleken på gropen är 80 x 80 centimeter och avståndet mellan dem är minst 2,5 meter. I detta fall utvecklas växten fritt, växer och bär frukt.
 5. När jorden har sänkt sig, bör en trästav försiktigt sättas in i mitten av hålet. Det är för honom att vinrankan binds, när den växer.
 6. Före plantering måste plantan ha ett format rotsystem. För att göra detta blöts det i rent vatten tills de första rötterna dyker upp.
 7. Doppa i det förberedda hålet.
 8. Täck med jord, vatten.

plantera druvor

Du kan skydda busken från frost om du försiktigt täcker den först. Druvor är opretentiösa för jorden. Det rotar väl på valfri jord, men det rekommenderas att välja solsidan.

Vård

Växten kommer att bära frukt och växa om den sköts korrekt. Tänk på de grundläggande principerna för vård.

Vattning

Det krävs att applicera vätska på jorden enligt standardmetoden. Första gången - efter buskens öppning, den andra - före uppkomsten av den första färgen och efterföljande tider - under fruktbildningsperioden. Den slutliga vattningen utförs innan du isolerar druvorna för vintern.

vattna druvor

Mulching sorter

Denna process gör det möjligt att hålla fukt kvar i jorden under en längre tid. För dessa ändamål är det tillåtet att använda blad, halm, torv eller köpa ett specialiserat medel som förhindrar att jorden torkar ut och uppträder av ogräsväxter.

Skydd

Harold-sorten kräver ytterligare täckning. För dessa ändamål, ta plastfolie. Bind busken. Placera sedan snyggt på marken och fäst ordentligt. Placera järnbågar över druvorna och sträck filmen över toppen.

Filmmaterialet tas i ett lager. Många trädgårdsmästare täcker buskar med jord.

Råd! Det är möjligt att förhindra uppkomsten av en förbränningsprocess om du lägger torrt material innan plantan fästs på marken.

skydd för druvor

beskärning

Beskärning möjliggör ökad fruktning och korrekt växtsättning. En skott skärs i 6 ögon.

Fertilizer

Experter rekommenderar att gödsling av druvor på våren. För detta används mineralförband. För första gången introduceras gödselmedel efter 3 år från det att det planterades i marken. Gödselmedel av organiskt ursprung används en gång vartannat år. Innan det kalla vädret börjar måste druvor befruktas med preparat som innehåller en betydande mängd kalium.

Skydd mot skadedjur och sjukdomar

Skillnad i hög resistens mot infektion av mikroorganismer.Trots detta, med hög luftfuktighet, kan pulverformig mögel och grå råta attackera grödan. För förebyggande syften används sprutkemikalier. Av skadegörarna är det farligaste druvkorgar.

Fortplantning

Förökade druvor med sticklingar eller ympningar. För den första typen används den klassiska metoden. Kober-sorten är lämplig som lager. Ympningen placeras på gamla buskar med ett tjockt träskikt.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa