Beskrivning och egenskaper hos druvsorten Furshetny, reproduktions- och odlingsegenskaper

Amatörförädlaren V.V. Zagorulko glädde återigen trädgårdsmästare genom att presentera en ny hybriddruvor av sorten Furshetny, främst avsedda för odling på personliga tomter. Erfaren odlare har redan uppskattat alla fördelar och nackdelar. Nyheten har blivit ett värdigt tillskott till samlingen av dina favoritvarianter.

Historien för hybridavel Furshetny

Furshetny druvan föds upp i den ukrainska staden Zaporozhye av en berömd lokal uppfödare. Sorterna Kuban och Gift to Zaporozhye, som han fick tidigare, togs som bas. Nyheten presenterades för konsumenterna 2008. Hon kombinerade alla de bästa egenskaperna hos modersorterna och var perfekt för sommarstugor och bakgårdar.

Funktioner i sorten

Buffébordet, tillsammans med många fördelar som skiljer det väl från andra liknande sorter, har också mindre nackdelar.

fördelar

Trädgårdsmästare har identifierat följande fördelar med denna druva:

  • ökad frostbeständighet;
  • grödan är lämplig för långvarig lagring;
  • lämplighet för transport över långa avstånd utan förlust av smak och försäljningsbarhet;
  • utmärkt smak av mogna frukter;
  • stark arom;
  • bisexuell blomning;
  • hög produktivitet;
  • vinrankan mognar på hela sin längd;
  • ökad resistens mot sjukdom.

buffédruvor

nackdelar

Det fanns inga signifikanta brister i druvorna i Furshetny, men vissa trädgårdsmästare noterade att om du inte ransonerar, är buskarna benägna att överbelasta grödan. I framtiden påverkar detta växtens tillstånd negativt.

Yttre egenskaper

Buffén har sina egna särdrag, tack vare vilken den kan identifieras bland liknande sorter.

Beskrivning av vinstockar och löv

Vinrankan är kraftfull och grenad, intensiteten hos skottbildningen är stark. Rursystemet till Furshetny är mycket utvecklat. Bladen av denna sort är målade i en ljusgrön färg, lockigt i form, ganska bred. Växten kräver inte plantering av en närliggande pollineringssort, eftersom blomningen är bisexuell.

buffédruvor

Smak och utseende av frukt

Massor av druvor bildas i konisk form och väger i genomsnitt 600-900 g.Frukten är stora, växer tätt, har en avlång form. I det tekniska mognadsstadiet får de en mörkblå eller lila färg. På grund av närvaron av en tunn men mycket tät hud med en lätt vaxartad blom ökar bärbarhetens bärbarhet. Massan är väldigt doftande och saftig. Smaken av Furshetny är rik, söt, mycket trevlig.

Aromen är stark. I eftersmaken jämförs ofta frukt med russin eller mullbär. Varje bär når en massa på 9-13 g.

Frostmotstånd

Furshetny druvor har ökat frostbeständighet och tål en sänkning av temperaturen på vintern till -22 ° C.

buffédruvor

Sjukdomsresistens

Druvsorten Furshetny har ökat motståndskraft mot vanliga sjukdomar, men behöver fortfarande obligatoriska förebyggande behandlingar mot mögel, antraknos, Alternaria och oidium.

Avelsmetoder för druvor

Sorten är en hybrid, därför kan den inte spridas av frön, förutom för användning som en rotstock. För spridning av buskar används sticklingar och skiktning.

Landningsplan

Furshetny-druvan är en kraftig sort, därför kan inte planteringen göras förtjockad. Det ideala alternativet skulle vara att plantera buskarna i ett 3 x 3 mönster.

druvsediment

Det bästa stället att släppa av

Det är bäst att plantera vinrankan i ett område fritt från andra växter. Det ska vara väl upplyst, ge god tillgång till solljus, värme och luftgenomtränglighet.

Krävande mark

Buffertdruvor för plantering föredrar svart jord eller lerig och sandig lerjord, men den kommer inte att växa på salt myrar och våtmarker. Med en hög placering av grundvattennivån kommer det att vara nödvändigt att utföra grundlig dränering, och i vissa fall höja vingårdarna något. Marken måste ha en tillräcklig mängd näringsämnen, om den är utarmad appliceras nödvändiga gödningsmedel.

plantera druvor

Djup och bredd på gropen

Djupet och bredden på hålet för plantering av druvor måste vara minst 80 cm, varav 10 cm upptas av dräneringsskiktet.

Toppdressing och vattning av en ung plantor

Efter plantering av Buffet-druvorna måste två hinkar vatten läggas till platsen för varje plantor. Gödsling av plantor utförs under hösten och våren, applicerar organiskt material och komplex mineralgödsel.

Sortsvård

Frågan är inte begränsad till att plantera vinstockar, det krävs ordentlig skötsel för att få stabila och rikliga utbyten.

buffédruvor

Bevattning

Under torra år behöver druvan Furshetny vanligtvis vattning, annars fungerar det inte för att få välsmakande och saftiga bär. Bevattningssystemet måste tänka på redan innan plantering, eftersom det är tillrådligt att göra detta inte vid roten, utan i ett spår som grävas i närheten. Ett installerat droppbevattningssystem är också lämpligt.

Mogna vinstockar bevattnas flera gånger per säsong. Första gången detta görs på våren, om det inte finns tillräckligt med smältvatten och jorden är torr. Sedan innan blomningen börjar, efter dess slut och före början av grödan.

Toppdressing

Topdressing av druvor produceras både av organiska ämnen och av kemiska mineralberedningar. Gödsel tas in före vintern, och på våren all humus och träaska. Bladförband används också tillsammans med vanliga medel. Sprutning med dem utförs tre gånger under växtsäsongen.

buffédruvor

Vinbildning

Bildande av druvsorter Furshetny utförs från andra livet. Arbetet utförs innan sapflödet påbörjas i växter eller efter att lövverk har fallit. Beskärning grenar görs för 8 ögon, och högst 30 skott finns kvar på en buske. Den beskära vinstocken kan användas för ytterligare förökning.

Behandling

Trots Furshetniy-druvs ökade resistens mot svampsjukdomar behöver de förebyggande fungicidbehandlingar. För att undvika utseendet på trädgårdsskadedjur i vingården besprutas det med insektsmedel. Använd dem enligt anvisningarna till den specifika produkten.

buffédruvor

Kompostering

För att förhindra överdrivet avdunstning av fukt är det tillrådligt att klöva vingårdarna. Skördat hö, skördat och torkat ogräs från platsen, sågspån, halm, nålar används för detta. Det är viktigt att det valda materialet inte själv blir en infektionskälla för växter med svampar och andra farliga sjukdomar.

Frukt

Furshetny druvor bär frukt rikligt, och om denna parameter inte normaliseras, kan en överbelastning av busken med borstar förekomma, vilket inte har någon särskilt god effekt på växtens ytterligare skick.

buffédruvor

Blommande tid

Furshetny druvor börjar blomma när en acceptabel temperatur fastställs utanför (minst + 25 ° C). Annars pollineras inte blommorna. Vanligtvis faller denna tid i mitten av maj - början av juni, men det kan variera beroende på region.

Fruktmognadstid

Buffertdruvor, beroende på odlingsregion, kan klassificeras som medelstora eller tidiga sorter. Dess frukter mognar inom 110-135 dagar efter blomningen. I mittfältet faller denna tid i mitten av augusti.

buffédruvor

Skördsregler

Det är att föredra att skörda druvor i bufféstil i torrt och klart väder. Kvistarna skärs försiktigt från busken och läggs i en korg, varefter de skickas för sortering. Torra, bortskämda och övermassa borstar läggs åt sidan separat.

Användningen av klasar bär

Furshetny druvor har en universell tillämpning. De används både för färsk konsumtion och för alla typer av bearbetning, framställning av hemlagat vin och frysning. Utmärkt juice erhålls från saftiga och söta frukter. De används i kost och medicinsk näring.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa