Instruktioner för hur Horus fungicid används för bearbetning av druvor och väntetider

Druvgrödor har inte stark immunitet mot svampinfektioner. Särskilt ofta hotar denna attack vingårdar som växer i tempererade klimatgrader, områden med hög markfuktighet. Instruktioner för användning av Horus, en fungicid för druvor, lovar ett skonsamt skydd av växten mot sjukdomsspridningen efter den första behandlingen som genomfördes på våren, tills miljön är gynnsam för svampens spridning.

Vad det är?

Horus är en fungicidprodukt utformad för att bekämpa svampar som är farliga för vinrankan. Svampmedel översatt från latin betyder "döda svamp". Medel för samma ändamål inkluderar Bordeaux-blandning och svavelfärg, som används för att skydda de flesta fruktträd. Svampdödande medel hjälper inte bara till att skydda växten mot svampinfektioner, de används också för att behandla de lokaler där frukterna ska lagras, vilket hjälper till att bevara bären under lång tid.

Läkemedlet "Horus" används för druvsjukdomar:

 • Oidium.
 • Mögel.
 • Pulveraktig mögel.
 • Bladfläckar.
 • Frukt och grå råtta.

Läkemedlets aktiva substans är cyprodinil. Dess massfraktion i produktens totala sammansättning är 75%.

Cyprodinil är ett bekämpningsmedel som lika effektivt förstör parasitiska mikroorganismer som vilar i vinrankan - det förstör representanter för svampar:

 • ascomycetes - över 30 tusen arter av pungdjur svamp;
 • basidiomycetes - över 30 tusen arter av svampar;
 • Deuteromycetes är en heterogen grupp svampar, vars förfäder var Ascomycetes och Basidiomycetes.

fungicid Horus

Effekten av läkemedlet är att förstöra infektionen i ett tidigt utvecklingsstadium, att helt förstöra förmågan att regenerera och reproducera.

När används det?

Horus används tidigt på våren, tills växternas knoppar börjar svälla. Detta beror inte på faran för läkemedlet för växten eller dess ansamling i frukterna av den framtida skörden, vilket kan hota med förgiftning, utan med att svamparna fortfarande befinner sig i sömnstadiet. Det är lättare att ta itu med dem i detta skede.

Om svampen ändå började utvecklas och påverkar fler och fler områden med vinstockar och löv, kan behandlingen utföras i vilket skede som helst i växtutvecklingen:

 • under blomningen;
 • äggstock;
 • mognad av frukt.

fungicid Horus

Det speciella med läkemedlet som produceras av den schweiziska tillverkaren "Syngenta" är att "Horus" endast påverkar lesionerna, det tränger inte in djupt i vinstocken, det kommer därför inte in i juicen och sprider sig inte över växten.Sprutning av växter utförs i torrt väder, vilket påskyndar dess inträngning i unga skott och blad.

Regnet som började efter några timmar påverkar inte sprutans kvalitet.

Fördelar och nackdelar med läkemedlet

“Horus” tränger in djupt i ett ungt blad på 2-3 timmar vid låga och höga lufttemperaturer, upp till +25 ° C det fungerar lika effektivt. Vid extrem värme minskar läkemedlets effektivitet något. Produkten är inte giftig för växten. Konsumtionen är relativt låg. Komponenternas låga rörlighet hänvisar också till fungicidens positiva egenskaper, de kommer inte att föras bort från växten av grundvatten.

fungicid Horus

Verktyget används som:

 • förebyggande;
 • strukturering;
 • medicinsk.

Den största nackdelen med "Horus" är omöjligt att kvalitativt skydda vuxna växter från svamp. Det kan inte ens tränga igenom nagelbandet i ett gammalt blad. På grund av denna funktion rekommenderas det att applicera fungiciden på våren tills druvorna har fått styrka.

Användningsinstruktioner

Druvor bör bearbetas med en lösning av "Horus" med låg koncentration. Bearbetningen av hundra kvadratmeter vingård kräver 2 liter vatten och 6 g torr produkt. Först hälls vatten i sprutan, granulärt medel hälls i det. Väntetiden för behandlingsresultatet överskrider inte 2-3 timmar.

fungicid Horus

Kompatibilitet med andra läkemedel

Läkemedlets verkan varar i 1-2 veckor. Efter det krävs ombehandling med "Skor" -beredningen. Komplexiteten hos "Horus" ligger inte bara i omväxling, det kan vid behov blandas med andra insektsmedel som ger skydd mot insektsskadegörare.

Vilka försiktighetsåtgärder ska du vidta?

Den specifika aggressiviteten hos fungiciden noteras inte, men försiktighetsåtgärder för att arbeta med kemiska kompositioner måste beaktas:

 • barn, gravida kvinnor, ammande mödrar ska inte tillåtas närmare än 15 meter under sprutning;
 • samma regel gäller för personer som är allergiska mot lukt;
 • rökning, dricka och äta är förbjudet under behandlingen.

Personlig skyddsutrustning när du arbetar med kemiska lösningar i trädgården är gummihandskar, en andningsskydd, glasögon.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa