Beskrivning och egenskaper för den tidiga lila druvsorten, historien och odlingsreglerna

Violett tidig druva har varit ledande inom vinodling sedan mitten av förra seklet. Det kännetecknas av ökad motståndskraft mot kallt väder och orsakande agenser för större sjukdomar. Skörden används aktivt för att producera vin av högsta kvalitet, Steppe Rose Muscat. Att odla denna typ av vinstockar är extremt enkel, det kräver inte mycket uppmärksamhet åt sig själv.

Hybridavelshistoria

Kultivaren uppföddes genom åter pollinering av moderplantor. Det beslutades att ta Muskaten från Hamburg och Norden som grund. Forskare från VNII im. Ya I. Potapenko, beläget i Novocherkassk. Druvorna uppföddes 1947 och ansökan om upptagande i statsregistret lämnades in först 10 år senare. Efter nästan samma tidsperiod kom han till sortsförsök och rankades bland avelsorter. Rekommenderas för odling i regionerna Nedre Volga och Nordkaukasien. Kiev-klimatet liksom andra områden är lämpliga för odling, men hybriden kan inte längre skryta med tidig mognad och produktivitet.

Yttre egenskaper hos sorten

Beskrivningen av sorten indikerar att Violet Early har ursprungliga särdrag som den kan skilja sig från andra liknande arter.

Bär och löv

Bladen på denna druva är skuren, har en rundad form och en rik grön färg. Liten pubescens observeras på den undre delen.

Beroende på odlingsförhållandena kan bladen deformeras och ändras något.

Violett tidiga bär är små i storlek, vikten av en av dem varierar från 2 till 6 gram. I det tekniska mognadsstadiet får de en mörk lila, nästan svart färg med en lätt vaxartad blom av en blåaktig färg. Massan inuti frukten är färglös. Borstens massa når 200 gram och dess längd är cirka 17 cm. Varje bär innehåller 2-3 frön.

tidiga lila druvor

Fruktens surhets- och kaloriinnehåll

Smaken av den tidiga violetta frukten är söt, mycket trevlig. Syran i denna druva är låg och kaloriinnehållet är cirka 65 kcal per 100 gram produkt.

Smak kvaliteter

På grund av den goda balansen mellan socker och syror i denna sort bedömde smakarna sin smak högt och tilldelade ett betyg på 8,9 av 10 möjliga poäng.

Bush, vinstockar och löv

En gammal vinstock av violetta tidiga druvor är färgad brun. Den är ganska kraftfull och själva busken är hög. Bladen är små, fem-lobade, rundade. Det är ytterst sällsynt att hitta fasta ark, vars kanter är böjda något nedåt. Druvorna är bisexuella, så det finns inget behov av att plantera pollinerande sorter i närheten.

tidiga lila druvor

Teknologiska parametrar

Violets teknologiska egenskaper skiljer tidigt från mängden och ger en uppfattning om de viktigaste fördelarna och nackdelarna med sorten.

Motstånd mot låg temperatur

Tidigt lila kan motstå en minskning av temperaturen på vintern till -27 ° C, men erfarna odlare rekommenderar fortfarande att odla den i en täckande form för att förhindra isbildning av grenarna.

Immunitet mot svampinfektioner och sjukdomar

Denna sort visar ökad motståndskraft mot de viktigaste typerna av sjukdomar och de negativa effekterna av skadedjur, särskilt mot bladvalsen och mot grå råta. Skörden skadas inte heller av getingar, men fåglarna kan förstöra den, därför krävs obligatorisk installation av avskräckningsmekanismer.

tidiga lila druvor

I vilka områden kan den växa

De bästa indikatorerna på produktivitet och kvalitet på frukter erhålls vid odling av Violet Tidigt i regionerna i Nedre Volga och Nordkaukasien, men druvorna odlas framgångsrikt i hela landet och till och med långt utanför dess gränser. Det anpassar sig till det hårda klimatet i norr och värmen i söder.

Avelsmetoder

Denna sort kan förökas med alla kända och tillgängliga metoder, men erfarna odlare föredrar att göra detta genom skiktning eller genom att röda bladblommor. Samtidigt överförs egenskaperna hos moderplanten bäst till dotterbuskarna. En scion görs också ofta, som rotar snabbt och bra.

druvtaglingar

Funktioner av plantering och vård

Även en sådan opretentiös sort som Early Violet behöver vård och ordentlig vård. Annars är kvaliteten och kvantiteten på grödan markant minskad.

Villkor och regler för plantering av plantor

Planteringen av en ung vinstock av tidiga lila druvor utförs från maj till oktober. Tidpunkten kan variera beroende på region och klimatförhållanden. Avståndet mellan buskarna är minst 1,5 meter. Planteringshålets djup är cirka 35 cm. Det får inte finnas några höga träd, byggnader och andra strukturer nära vingårdar som avsevärt skuggar platsen.

hängande druvor

Vattningsläge

Vattna druvorna Lila tidigt utförs vid behov om vädret är varmt och torrt. Växten gillar inte överskottsfuktighet i jorden. Det rekommenderas att inte lägga till mer än 70 liter vatten under varje buske. Bevattning stoppas helt när frukterna börjar mogna och färga.

Vad och när man ska mata druvor

Under de första 2-3 åren efter plantering av vinstockar på platsen krävs det inte att mata den. Under den efterföljande perioden, på hösten, införs kompost eller humus under busken, samt 250 g träaska. I ögonblicket av äggstocksbildning hälls druvbuskar med jäsad mulleinlösning. Under växtsäsongen är det lämpligt att utföra flera bladförband genom att spruta vingården med flytande gödningsmedel.

humus som gödningsmedel

Bildning

Buskar av violet börjar börja bildas från det andra livet i livet. Först skärs vinrankan i 2 knoppar, nästa säsong redan med 4. Om plantan planeras täckas utförs formningen i fyra ärmar, och när den odlas på ett icke-täckande sätt - i två ärmar. Stammen är kvar 1,2 meter hög.Varje ärm bör inte innehålla mer än sju ögon, och inte mer än ett par klasar finns kvar på en fotografering.

Strumpeband till stolparna

Det första året efter plantering är det nödvändigt att knyta en ung vinstock till höga stolpar och i framtiden bygga den för strumpeband druvor spaljé eller installera T-formade stolpar, på vilka ärmar med skott som hänger ner kommer att fästas.

tidiga lila druvor

Säsongens förebyggande och behandling

Trots att Violet tidigt visar mycket bra motstånd mot vanliga sjukdomar, är förebyggande behandlingar nödvändiga. De tillverkas bara ett par gånger under hela växtsäsongen: på våren och hösten. För dessa ändamål, använd kopparinnehållande preparat eller Bordeaux-blandning.

Förbereder för vintern

Tidigt lila visar rekord frostbeständighet, men erfarna trädgårdsmästare rekommenderar att täcka det för vintern, särskilt när de odlas i ett sydligt klimat. Detta för att förhindra isbildning på vinrankan. I extrema fall måste den åtminstone tas bort från spalten, böja den till marken och strö på lös jord.

skydd för druvor

Bärmognadstid

Bären från den violetta tidiga druvan mognar i genomsnitt 130 dagar efter blomningen, men denna period är mycket beroende av väderförhållandena. Frukten mognar runt i början av september, men för produktion av vin får de stå på buskarna i ett par veckor.

Skörda och använda grödan

För att skörda druvor väljs torrt och soligt väder. Arbetet utförs under dagen då det inte finns dagg. Frukten ska mogna väl och laddas med socker. Bär används främst för vinframställning, men du kan äta dem färska, bearbeta dem och göra förberedelser.

Möjliga växande problem

Viola tidiga druvor är resistenta och immun mot effekterna av skadedjur, men trädgårdsmästare under mogningen av grödan irriteras ofta av fåglar som försöker njuta av utsökt frukt. Du måste ta hand om installation av ytterligare skyddsutrustning och skrämma bort fåglar i förväg.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa