Beskrivning och subtilitet av växande Everest-druvor

Everest druvor är en hybrid från ryska uppfödare som gradvis blir populära. Skillnaden i stora söta bär, snabb tillväxt, frukt mognar under det tredje året. Uppvuxen från 2 sorter: Talisman och K-81. Kulturens frukter innehåller organiska syror, pektin och tanniner, vitaminer, mikroelement. De äter färska bär, förbereder kompott, sirap, juice, fruktdrycker, gelé, sylt.

Beskrivning och sorts egenskaper

Everest tog alla de bästa egenskaperna från de ursprungliga sorterna - stora bärstorlekar, vackert utseende, bra smak, immunitet mot svampsjukdomar och skadedjursattacker.

buskar

Druvsorten är medium tidigt, kännetecknad av hög överlevnad, kraft av tillväxt och mognad längs hela längden. Bladplattor är öppna, hjärtformade, stora, fem-lobade, dissekerade. Från det att knopparna visas tills frukten mognar tar det 110-120 dagar.

Blommor

Blommor är hermafrodite, kapabla att pollinera sig själva. Sorten deltar i pollinering av andra växter med unisexblommor. Äggstockarna rekommenderas att tunnas för att få stora bär.

Grupper och bär

Konformade eller cylindriska klasar av druvsorter har:

 • attraktiv presentation;
 • medel densitet;
 • stor storlek;
 • som väger 500-800 g

Saftiga och fasta bär är ovala, 4,5 cm långa, väger 18-20 g. Rosa i början av mognad, sedan rödfiolett med en tät vaxartad blom. Det finns två frön vardera, de kan lätt separeras när de pressas. Med otillräcklig vård mognar stora och små bär på en vinstock. Sorten har en söt smak, utan närvaro av surhet och muskot eftersmak.

Denna sort rekommenderas inte för vin.

blå druvor

Avkastning

Utbytet är högt; minst 25 kg buntar skördas från busken. Trädgårdsmästare avlar Everest-sorten för personligt bruk och till salu. Skörden börjar i mitten eller slutet av augusti, perioden beror på regionen.

transportera

Druvskinnet skyddar frukten från skador och yttre faktorer. Tack vare henne tolererar sorten utmärkt transport över långa avstånd och lagras under lång tid.

Frostmotstånd

Sorten tolererar frost i södra och mellersta regioner. Annars förstås inte frostbeständigheten helt. Buskarna måste täckas för vintern, särskilt om temperaturen når -20 C. Detta ger garantier för att få den framtida skörden av bär.

Everest klass

Sjukdom och skadedjursresistens

Sorten är resistent mot svampsjukdomar, skadedjur, är inte rädd för invasionen av getingar. Endast förebyggande behandlingar utförs.

För- och nackdelar med Everest-druvor

Den härledda tabellformen av sorten har många fördelar:

 1. Efter mognad kan borsten inte plockas i en annan månad.
 2. Samtidigt förbättras bärens smak.
 3. Transportabelt för en lång sträcka.
 4. Ingen sprickbildning, bortfall av bär, klasar lagras i upp till 3 månader.
 5. Trevlig presentation.
 6. Förmåga att anpassa sig till olika klimat.
 7. Stekarna rotar snabbt.

Nackdelarna är de höga kostnaderna för plantor och den obekräftade instabiliteten hos sorten till låga temperaturer.

bär på en tallrik

Specifikationerna för växande grödor

För att bilda stora och söta bär bör du känna till principerna för odling och vård.

Urval och förberedelse av landningsplatsen

Välj en solig, vindlös plats för plantering, med lätt, bördig jord. I ett skuggigt område växer buskarna långsamt, bären är salta. Den bästa platsen är en sluttning, en kulle. I områden med kallt klimat - en plats på södra sidan. Fruktträd måste växa mer än 3 m från varandra.

Beredning av plantmaterial

Everestplantor är fortfarande inte utbredda, det är lämpligt att ta dem i en plantskola. Stekarna ska vara friska, utan sprickor och fläckar, växer på rötter. 40 cm lång, 5-7 mm tjock, 2-3 knoppar. Innan plantering blöts de i humat, ändarna trimmas.

planteringsmaterial

Arbetsorder

Skörden planteras helst i oktober, tidigt på våren, efter att snön har smält. De gräver ett hål 60 x 60 brett och 60 cm djupt, dränering från spillror, expanderad lera hälls på botten. Jorden blandas med humus, träaska. Landningshålet fylls upp, täckt med en film. Kan planteras efter 3 veckor. På norrsidan placeras ett stöd för att stödja vinrankan. Planteringsmaterialet är placerat i mitten av hålet, täckt med jord, tampat, vattnat.

För att berika marken används följande metod - på våren såar de området med ärter, och på hösten tappar de det med 20 cm.

Regler för växtskötsel

Med förbehåll för jordbruksteknik är det möjligt att samla in en rik skörd från en ny sort.

växt i marken

Bushbildning och beskärning

På våren tas de frysta delarna av busken bort. Under hösten, vid beskärning, lämnas 5 starka skott på en separat buske, som avskärs årligen med 8-10 ögon. Sekundära styvbarn, svaga klippor, överflödiga blad avlägsnas. På sommaren kläms topparna.

Vattning

Unga buskar vattnas oftare än vuxna. Växter som har fyllt 3 år vattnas på våren, före knoppbrytning, sedan före blomning och när kluster bildas. Vattning rekommenderas inte under blomningen och innan du tar bort bär.

Vattnet ska hållas varmt. I detta fall bör fuktstagnation inte tillåtas. På senhösten, om det inte fanns regn, bör mogna buskar vattnas rikligt för att öka kallt motstånd.

Vattning kan utföras tillsammans med toppförband, det späds ut i vatten. Därefter bortskaffas jorden för att behålla fukt.

vattna busken

Befruktning och utfodring

På våren införs urea eller ammoniumnitrat - 40-50 g per buske. Efter bildandet av äggstockar krävs gödselmedel som innehåller fosfor och kalium. På hösten matas de med mineralkomplex. Gödsel används varje 2-3 år.

Skydd för vintern

I områden med låga vintertemperaturer bör buskarna isoleras. Lägg den vikta vinrankan på brädorna, täck den med speciellt material eller torr sågspån ovanpå. På toppen ska du skapa ett lager film för att skydda den mot fukt.

en hög med hö

Skydd mot sjukdomar och skadedjur

Under hela säsongen sprayas buskarna med fungicider 2-3 gånger för att förebygga. På våren sprutas mark och växter med en lösning av kopparsulfat.Svampdödande läkemedel behandlas tills det andra bladet visas. Och igen tillsammans med insektsmedel före blomningen. De använder Topaz, Aktellik, Tiovit Jet, Horus.

Om växten har utsatts för sjukdomar eller skadedjur behandlas den med lämpliga kemikalier.

Skörd och lagring

Samlingen av sorten genomförs när den mognar, i olika regioner från andra hälften av augusti till slutet av september. Du måste samla klasarna under dagen, i klart väder, omedelbart överföra bären till skuggan. Skadade, torra, omogna, ruttna frukter tas bort.

Förrådet måste vara väl ventilerat utan mögel. Om lufttemperaturen sjunker under noll, är grödan isolerad. Händerna bundna med garn placeras på en sträckt tråd, rep.

Beskrivning och subtilitet av växande Everest-druvor

Trälådor är ett annat lagringsalternativ. Sprid klasarna på ett lager sågspån som är 2-3 cm tjocka så att bären inte rör vid varandra. Sågspån från lind, poppel, men inte barrträd. Sedan täcker du ett nytt lager av druvor och sågspån. Så det kan lagras upp till 3 månader. Du kan också lägga halm i lådor, rent papper, sedan druvor i ett lager, bären ligger i 2 månader. Inspektera och ta bort bortskämda bär regelbundet.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa