Beskrivning och egenskaper hos druvsorten Dubovsky rosa, för- och nackdelar

Det ovanliga utseendet och den utmärkta smaken av den nya druvsorten Dubovskiy pink fick snabbt popularitet bland vinodlare. Detta hände till stor del på grund av att denna sort är opretentiös, och när man avlar den krävs inga speciella färdigheter. Odlingen är i kraft av till och med en nybörjare. Det lockar erfarna vinodlare med sin höga avkastning.

Historien om skapandet av sorten

En hybrid variation av bordsdruvor erhållna av en amatör av experiment inom området urval Gusev S.E. från byn Dubovka, regionen Volgograd. Den nya hybriden, som fick sitt namn från byns namn, var resultatet av att korsa två sorter som är allmänt kända på dessa platser - Delight Red och Yubiley Novocherkassk.

ekrosa

Funktioner i sorten

Borststorlekarna för Dubovsky rosa druvor är gigantiska. Dess vikt når 1,5 kg. Grupperna är koniska i formen, med ett vackert utseende. Vikten av ett bär är cirka 20 gram. Formen liknar en kon med en böjd spets. Mogna frukter är mörkrosa i färgen.

Massan, även om saftig, är fortfarande krispig. Det finns inte mer än två frön per frukt. Gruppen håller bäret ordentligt, och även efter lång transport ser det ut som om det just har separerats från vinrankan.

penselstorlekar

Beskrivningen av sorten kommer inte att vara fullständig utan att nämna det faktum att bäret, som växer till en betydande storlek, fortsätter att vara grönt under lång tid. Detta bör dock inte oroa trädgårdsmästaren. När tiden är rätt kommer den snabbt att ändras från grön till djup rosa. Detta händer under flera dagar.

Denna druvsort tål långa torka eller omvänt kraftigt regn. Anläggningen klarar vinterfrost ner till -23 grader.

beskrivning av druvor

Fördelar och nackdelar med sorten

Denna sort har inte studerats tillräckligt ännu, och att liten statistik över sjukdomar, reaktioner på väderomvikelser fortsätter att fyllas på med nya data. Men idag kan vi säkert säga att det är annorlunda:

  • bra smak;
  • stora klasar och bär;
  • anspråkslöshet;
  • högt utbyte.

Nackdelarna med denna sort kan endast hänföras till behovet av att skörda skörden.

Beskrivning och egenskaper hos druvsorten Dubovsky rosa, för- och nackdelar

Landningsregler

Processen med att plantera Dubovsky-druvor skiljer sig praktiskt taget inte från andra sorter. Det är bättre att plantera druvor på våren.

Den perfekta platsen för att plantera druvor skulle vara husets södra sida eller ett fast staket. Om detta utrymme redan har tagits kan du placera en skärm eller ett tätt staket i öst-västlig riktning.

Om det planteras i ett nyligen förberett hål bör djupet vara 35 centimeter, med hänsyn till sannolikheten för framtida markbundenhet.Erfaren odlare förbereder jorden för vårplantering på hösten. Vid denna tidpunkt begravs landningsgrovorna 40 centimeter. Det enklaste sättet att mäta det erforderliga djupet är med en vanlig pinne med ett märke på 35 eller 40 centimeter.

bildade gäng

För bordsdruvsorter måste avståndet mellan buskarna vara minst 1,5 meter. Mellan raderna - 2,5 meter.

Det rekommenderas att plantera druvor på en speciellt förberedd kulle, samtidigt som skärknopparna placeras längs det vertikala stödet. Denna metod räddar odlaren från att behöva binda fast vinrankan.

Ett lager fruktbar jord tillsätts runt den planterade växten och vattnas sedan rikligt. För att bibehålla fukt är jorden mulched.

skörd

Skötselfunktioner

De tre första åren kräver vingården särskild uppmärksamhet. Efter kraftigt regn eller kraftigt vatten, så snart jorden torkar uppifrån, måste den lossas. Denna agrotekniska teknik utför tre funktioner samtidigt:

  • ogräsbekämpning;
  • luftning av marken;
  • fuktretention.

fruktstorlekar

Från och med det fjärde året kräver vingården inte längre ofta vattning eftersom rotsystemet blir mer utvecklat. Från och med nu bör man inte glömma höstskärningen. Det förhindrar förtjockning av busken och säkerställer en korrekt utveckling av vinstockar. Beskärning, som en sista utväg, kan göras på våren, men då bör detta göras innan aktivt sapflöde påbörjas.

vinrankan har vuxit

Föder upp

Det enklaste sättet att odla druvor är med sticklingar. Dessutom är denna metod den billigaste jämfört med andra.

Stiklingar skördas under höstskärningen av vingården. För detta används den mellersta delen av sommarskott, bland de som redan har bär frukt. Metoden för vegetativ förökning (med sticklingar) behåller alla bärkvalitetens smakegenskaper.

stor frukt

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa