Beskrivning och egenskaper hos druvsorten Vänskap, växande regler och vård

För varje trädgårdsmästare som odlar druvor i trädgården är det viktigt att välja rätt sort som är bäst lämpad för regionen. Hårdhet, avkastning och motståndskraft mot klimatförhållanden är de egenskaper som vanligtvis uppmärksammas på. Du bör titta närmare på druvan Druzhba, som har de nödvändiga egenskaperna och kännetecknas av dess smak. Det kommer att vara användbart att bekanta dig med reglerna för odling - korrekt skötsel kommer att ha en positiv effekt på fruktningen av druvor.

Vänskap druvor: beskrivning

Vänskap är en mångsidig druvsort. Utåt skiljer kulturen sig lite från andra sorter, även om det finns funktioner som vid noggrann undersökning gör det möjligt att exakt bestämma denna speciella sort.

Externa parametrar

Vänskebuskar är inte för stora, även om skotten är kraftfulla och lätt kan stödja klasens vikt. Frukt når ofta 5 g. Massor av medelstor storlek, överstigande 400 g, enligt reglerna för vård.

Fruktens färg är gröngul och varierar ofta till en ljus bärnsten. Buntarna är cylindriska, täta.

Positiva och negativa sidor

Druzhba-druvor har många fördelar. Bland fördelarna jämfört med andra sorter noteras:

  • resistens mot infektioner;
  • utmärkt smak;
  • frostbeständighet;
  • ihållande muskotlukt;
  • tidig mognad;
  • användbarhet.

druva vänskap

Förutom fördelarna har sorten Druzhba flera nackdelar. Bland dem - behovet av att skörda skörden - kan vikarnas vikt skada fransarna. Det rekommenderas att ta bort omogna äggstockar och se till att inte vinstockarna skadas.

Specifikationer

Förkunskap med sorts egenskaper är en förutsättning för att odla en gröda. Mottaglighet för frost, mogna termer, användning av vänskapsdruvor - kunskap om dessa funktioner förenklar vård och förhindrar misstag.

Tabell universell kvalitet

Ett drag i Druzhba-sorten är dess mångsidighet. Det rekommenderas att använda druvor för att tillverka vin, konservera, använda vid beredningen av desserter.

druva vänskap

Mognadstid och skördemängd

Vänskapdruva är en av de tidigaste hybriderna. Den första vågen av skörden skördas i augusti.I svalare regioner sker mognad i början av september. Växthusförhållanden tillåter skörd i början av augusti.

Opretentiöshet, motståndskraft mot låga temperaturer

Det kommer inte att finnas några speciella svårigheter med att odla Druzhba-druvor - sorten är extremt krävande och känns bra med minimal uppmärksamhet från ägarna. Det skiljer sig i kultur och uthållighet - utan att täcka kan den övervintra vid 25 grader frost, men det är bättre att inte riskera det och använda ett skydd.

druva vänskap

Potentiella sjukdomar och skadedjur

Vänskap har stark immunitet och påverkas sällan av sjukdom. Av sjukdomen är det bara grårutt och mögel som kan infektera druvor, mot vilka det rekommenderas att använda kemiska preparat.Skadedjur sätter sig sällan på buskarna, men det är bättre att utföra förebyggande behandling med kemikalier.

Bäregenskaper

Druzhba druvor är en kombination av smak och en bestående muskotaroma. När det gäller innehållet av näringsämnen, bär bär bland den stora druvfamiljen.

Smakegenskaper

Smaken på Friendships frukter är en kombination av trevlig surhet och sötma. Druvor anses förtjänst vara en analog muskotnöt. Sockerinnehållet i mogna bär är mer än 20%.

druva vänskap

Vitamininnehåll

På grund av det ökade innehållet av vitaminer rankas vänskapet med djärvhet bland ledarna. Mättnaden med användbara element överstiger avsevärt användbara egenskaper hos andra bordsorter.

Plantera plantor

Mycket av den framgångsrika odlingen av en sort beror på strikt efterlevnad av planteringsregler. Innan trädgården dekoreras med en fruktgrop rekommenderas det att studera de grundläggande kraven för plantering av plantor.

Plantsäsong

Det rekommenderas att plantera unga druvbuskar Vänskap i början av hösten - växterna har tid att slå rot, lägga ner nya rötter och förbereda sig för vinter. Om det av någon anledning inte fungerade för att plantera sorten, håll plantorna i källaren tills våren och plantera dem på ett lämpligt ställe, kommer busken att växa lite senare än efter höstplantningen.

druva vänskap

I öppen mark

Plantor plantas vanligtvis på öppen mark under hösten - detta garanterar en hög överlevnadsgrad. Med en vårplantning tar det mycket tid att anpassa sig.

I växthus

Växthusodling används endast i regioner med hårda klimatförhållanden. Plantering rekommenderas på hösten eller våren, men ofta experter trädgårdsmästare och planterar även på sommaren eller vintern (särskilt om växthuset är uppvärmt).

druva vänskap

Växande och vård

Kraven för vård och odling av vänskap skiljer sig inte från rekommendationerna i samband med andra opretentiösa druvsorter. Korrekt, snabb vattning, applicering av näringsämnen, beskärning är en del av reglerna som måste följas.

Beskärning av en buske

Det rekommenderas att bilda en växt under det andra livet. Vanligtvis skärs huvudskottet, vilket lämnar en höjd på cirka en meter.

beskärning av druvor

En av nackdelarna med vänskap är bildandet av för många unga skott. För att undvika förtjockning måste överflödiga vinstockar tas bort varje år, annars kommer antalet buntar att minska avsevärt, frukterna blir små.

Vattning och gödsling

Det rekommenderas att bevattna marken från våren tills de första frukterna dyker upp. Under mognadstiden är vattningen knapp, med ett överskott av vätska kommer sockerinnehållet i druvorna att minska.Använd mineralisk eller komplex gödsling för befruktning. Använd endast ekologiskt på hösten som mulch.

humus i händerna

Förebyggande och skydd mot sjukdomar och skadedjur

Förebyggande behandlingar mot insekter och infektionssjukdomar är en förutsättning för en framgångsrik odlingsodling. Bevattning på blad från sjukdomar utförs upp till 2 gånger per säsong.Insektsmedel används mot skadedjur; för förebyggande syften utförs behandlingen upp till 3 gånger per sommar. Under mognadstiden för bär är användning av kemikalier förbjudet - använd skonsamma hemläkemedel.

Förberedande arbete före vinterkylan

Trots frostbeständigheten rekommenderas det att skydda buskarna mot frost. Ettåriga är förhöljda, varefter de använder geotekstiler eller helt enkelt täcker dem med ett tjockt lager grangrenar.

druva vänskap

Ta bort de vuxna druvorna från stödet, placera dem på en grengren. Skyddet är uppbyggt av halm, grangrenar och ett speciellt material.

Insamling och tillämpning av frukter

Druzhba-druvor skördas i slutet av augusti (i svala regioner - i september). Hållbarheten är ungefär en månad, men endast under svala förhållanden (upp till 8 grader). Frukter bearbetas till vin, konserveras, juice förbereds och skickas till frysen. Efterrätter, bakverk, bärmarmelad är också mycket populära bland hemmafruar.

Vänskap är en sort som har testats av många trädgårdsmästare och har fått utmärkta rekommendationer. Buskarnas opretentiöshet, höga utbyten, utmärkt smak har länge blivit kännetecken för druvor. Trots överflödet av sorter fortsätter denna art att föredras av nybörjare och erfarna trädgårdsmästare.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa