Beskrivning och egenskaper för den efterlängtade druvsorten, avkastning och odling

Den användbara sammansättningen och de höga smakegenskaperna på efterlängtade druvor skiljer det från andra sorter. Frukten har en harmonisk, söt smak och mognar tidigt. Bordsdruvor ger en stor skörd och kräver inte särskild vård.

Avelshistorik för sorten

Den efterlängtade hybriddruvsorten uppföddes av en amatörförädlare VN Krainov från Ryssland. Arten Talisman och Radiant Kishmish fungerade som ett förälderpar.

Fördelar och nackdelar

Den efterlängtade druvan är uppskattad för sina många fördelar. Dessa inkluderar:

 1. Tidig frukt. Mognadens varaktighet är från 105 till 120 dagar.
 2. Resistent mot låga temperaturer. Växter klarar kallt väder utan ytterligare isolering.
 3. Hög produktivitet. Varje säsong mognar stora kluster på upp till 1,5 kg på buskarna, vars antal överstiger genomsnittet.
 4. Enkel vård. För en stabil uppnåelse av en stor skörd krävs det inte att använda speciella agronomiska tekniker - det räcker för att följa standardvårdsreglerna.

efterlängtade druvor

Yttre egenskaper

En bra presentation är ett tveksamt plus av den efterlängtade sorten. Vinrankor används ofta för designändamål - för att dekorera hus på landet och lusthus.

Bush och skott

Druvbusken sprider sig och är lång, kännetecknad av intensiv tillväxt och snabb tillväxt. Den gröna massan växer snabbt på buskarna, oavsett hur druvorna planteras - genom ympning eller användning av en planta.

Varje buske bildar 20-25 skott, och den totala ytan för en anläggning är 5-6 kvadratmeter. m.

Skördemängd och fruktbeskrivning

En buske kan växa upp till 10 kg druvor. Täta kluster som väger från 0,6 till 1,5 kg har en konisk form och behåller sitt försäljningsbara utseende långt efter skörden.

efterlängtade druvor

Frukter som väger 7-12 g skiljer sig från andra sorter i stor storlek och smal form. Bärarnas färg är gulgrön och förvandlas till bärnsten vid full mognad. Smaken är harmonisk, söt och sur. Fruktens hud är mycket tunn och knappt märkbar. Massan är av medium densitet, saftig och ganska köttig.

Som regel finns det inga frön i frukterna, eller det finns bara ett tätt mjukt frö.

Druvornas motstånd mot sjukdomar och frost

Den efterlängtade sorten är resistent mot många vanliga sjukdomar och kallt väder. Den genomsnittliga graden av mottaglighet tycks vara dunkig mögel. Risken för skada täcker hela markdelen av buskarna. För att skydda växter från infektion är det nödvändigt att spruta med svampdödande preparat regelbundet och ge ventilationen av buskarna.

efterlängtade druvor

I vilka områden rekommenderas att plantera

Egenskaperna för den långväntade sorten gör den lämplig för odling i de avlägsna nordliga regionerna, där det inte finns tillräckligt med soliga dagar för att andra sorter ska mogna. Druvorna kräver konstant naturligt ljus och minimal nederbörd.

Funktioner av plantering och odling

Långväntade druvor utvecklas bättre och bär frukt när de odlas i lös jord. För en fröplanta grävs ett hål med en diameter på 80 till 100 cm och ett djup på upp till 65 cm. Vid betydande frysning av jorden läggs plantorna till ett djup på 80 cm. Lerjordet späds ut med sand, krossad tegel eller krossad gips, och den sandiga jorden smaksätts med ruttad gödsel. En grop för vårplantning förbereds på hösten, och efter att ha planerat en plantering i oktober - 2-3 månader innan du planterar plantorna i marken.

efterlängtade druvor

Landstegsplan och timing

Du kan plantera druvor tidigt på våren eller hösten. Valet av period beror på regionen, klimatförhållandena och utvecklingsstadiet för plantan. På våren rekommenderas att plantera sticklingar eller bräckliga plantor som kommer att få tid att slå roten under en varm period.

På hösten är det bättre att plantera buskar med utvecklade rötter och woody vinstockar, eftersom de kan motstå den kalla vintern utan risk för dödsfall.

När du planterar den efterlängtade sorten kan du följa standardplantningsplanen. Det är nödvändigt att lämna ett avstånd på cirka 1,5 m mellan varje buske för fri tillväxt av rötter och markdelen. Optimala radavstånd varierar mellan 1,5-1,8 m.

plantera druvor

Vattning och gödsling

När man planterar växter införs den första toppdressingen i gropen. Gödningsdosen beror på graden av jordfertilitet på platsen och är 5-10 kg. Organiska ingredienser blandade med superfosfat används som toppförband. Toppförband hälls till botten av gropen och bidrar till korrekt och aktiv utveckling av buskarna. Under den ytterligare tillväxten av druvor rekommenderas det att gödsla växterna med träaska och fosfor-kaliumämnen.

Vattning av buskarna utförs när jorden torkar. För första gången är det nödvändigt att vattna plantorna omedelbart efter plantering för att kompaktera jorden. Med genomsnittlig nederbörd överstiger inte antalet bevattningar under säsongen tre. Det är viktigt att undvika vattendrag eftersom överflödigt närvaro av vätska kommer att provocera rötterna och efterföljande dödsfall av grönområden.

vattna druvor

Skärteknik

Beskärning och formning av vinstockar utförs för att ta bort gamla och ruttna grenar, minska bladets förtjockning, ge ett dekorativt utseende och ge åtkomst till solen och luften till frukten. Om du planerar att täcka buskarna för vintern, utförs beskärning 2-3 veckor efter att bladen faller för att förenkla arbetet.

I avsaknad av vinterskydd är det bättre att beskära buskarna på våren så att växten anpassar sig under den varma säsongen.

Kompostering

För att druvorna ska utvecklas intensivt och få en skörd, är det nödvändigt att binda marken runt buskarna årligen. För detta ändamål används växtmaterial som läggs i ett skikt 5-10 cm tjockt. Sågspån, halm, löv och torv är lämpliga som ett mulmaterial för den efterlängtade sorten.Malkningsprocessen behåller fukt vid druvorna, mättar marken med luft och förhindrar skorpbildning. Förhållandena som skapats med hjälp av mulch är gynnsamma för den vitala aktiviteten hos gynnsamma mikroorganismer i jorden.

gult halm

Förbereda vinrankan för vintern

I mitten av landet rekommenderas druvor att täckas för vintern. En tät förstärkt film eller säckväv används som täckmaterial. För att täcka växter ordentligt måste följande funktioner beaktas:

 1. Druvorna täcks efter den första frosten. Det räcker med att buskarna är oskyddade i ett par dagar vid en temperatur på cirka -8 grader. Härdade vinstockar på grund av den utvecklade immuniteten bevaras bättre fram till våren.
 2. Tidig skydd leder till utvecklingen av råtta och efterföljande död av växter.
 3. Buskar bör vara försedda med frisk luft för att de ska kunna utvecklas fullständigt.
 4. Innan de täcker vinstockarna behandlas de mot skadedjur och sjukdomar. Utvecklingen av infektion eller insektsinfektion av en skyddad växt tillåter inte att problemet upptäcks i tid.

skydd för druvor

Förebyggande av sjukdomar och skadedjur

Trots den höga motståndskraften mot ett antal infektioner och angrepp av skadedjur rekommenderas det att förebygga spray med skyddsmedel flera gånger under säsongen. För förebyggande räcker det att utföra 3 behandlingar per säsong.

När man väntar på den första skörden

Med förbehåll för att våren planteras i rätt tid mognar de första frukterna under andra halvan av augusti.

Den specifika tidpunkten för mogningen av grödan beror direkt på de omgivande klimatförhållandena, odlingsområdet, typen av jord, gödselmedel som används och vårdens specifika egenskaper.

Mogna frukter kan visuellt särskiljas med sin uttalade bärnstensfärg. Vi rekommenderar att du bara plockar de buntar som alla bär är mogna på. Utbytet från ett gäng kan nå 1,5 kg.

efterlängtade druvor

Fruktmognadstid och skörd

Tillväxtsäsongen för den efterlängtade sorten är 105-120 dagar. Andra sorter har en längre växtsäsong, varför sorten klassificeras som tidig mognad. Vid skörd av en mogen gröda rekommenderas det att följa ett antal regler så att bären inte tappar sina höga smakegenskaper. Särskilt:

 • du måste samla in frukterna omedelbart efter mognad, eftersom tidig skörd kommer att utesluta möjligheten att mogna, och övermogna bär kommer att börja försämras;
 • mogna buntar rekommenderas att klippas försiktigt med beskärningsax för att inte skada vinstockarna;
 • den optimala tiden för att skörda frukt är den första halvan av dagen, när daggen kommer från borstarna;
 • torkade och skadade bär tas bort från hela buntar med sax, utan att dela upp bunten i flera delar.

Efter att ha plockat bären undersöks de noggrant för att välja ruttna och omogna prover. Om det är nödvändigt att lämna en del av druvorna för lagring är det viktigt att endast välja högkvalitativa frukter för att utesluta förstörelse av resten av skörden.

I vilka områden används bär

Smakskvaliteten hos den efterlängtade variationen av frukter tillåter användning av druvor för färsk konsumtion, frysning, bearbetning. Bär används också ofta i produktion av juice och vin. Denna sort har en god hållkvalitet och kan förvaras för vidare användning utan smakförlust.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa