Beskrivning av Dixon-druvor, plantering och vårdregler

Dixon-druvan betraktas som en hybridgröda. Växten producerar grödor redan under den första säsongen och anses vara mycket opretentiös. Grödan odlas av många jordbrukare eftersom den ger attraktiva frukter. De kännetecknas av hög saftighet och behaglig fruktig smak. För att uppnå framgång med att odla en växt måste den sköts ordentligt.

Ursprung

Dixon-druvan är skyldig Burdak A.V. Växten uppföddes i Ryssland 2014. Atlant och Angelica betraktas som föräldrarsorter. Den första kulturen förmedlade smakegenskaper, och den andra - ett attraktivt utseende. Den första skörden av denna anläggning skördades redan 2015..

Beskrivning av sorten och dess egenskaper

Denna sort har en genomsnittlig mognadstid. Den har stora kluster som väger 0,6-1 kg. Borstarna kännetecknas av en lös struktur som gör att de kan ventileras.

Frukterna är stora i storlek och väger 15-20 gram. Bär kännetecknas av en intressant långsträckt form. De färgas ojämnt. Tack vare detta visas en vacker färgövergång.

Fruktmassan har en krispig konsistens och en lätt syrlig smak. De kännetecknas av en balanserad kombination av socker och surhet. Det finns också en trevlig fruktig not i bären.

sorter av druvor

Buskarna kännetecknas av snabb tillväxt och utmärkt skötmognad. Ett snitt med 7-8 ögon är lämpligt för dem. I detta fall bör den totala belastningen på busken vara 35-45. Växten kännetecknas av god motståndskraft mot svampinfektioner.

För- och nackdelar med Dixon-druvor

Druvorna av denna sort kännetecknas av följande fördelar:

 • snabb utveckling;
 • starkt rotsystem;
 • tidig och högkvalitativ mognad av skott;
 • utmärkt motstånd mot frost;
 • stabil fruktning;
 • opretentiös vård;
 • attraktivt utseende;
 • utmärkt saftighet;
 • harmonisk smak;
 • lång lagringsperiod för frukt;
 • utmärkt transportabilitet;
 • hög produktivitet - 10-15 kg bär kan erhållas från 1 buske.

Dixon anses vara en relativt ny sort, därför har den inte studerats tillräckligt. För närvarande har inga allvarliga nackdelar identifierats.

Dixon druvor

Finesserna för att odla en kultur

För att kulturen ska utvecklas normalt och bära frukt rikligt rekommenderas det att alla nödvändiga agrotekniska åtgärder vidtas korrekt.

När ska jag plantera?

Planteringsarbete rekommenderas under höstsäsongen. Detta görs före ankomsten av frost. Det är bäst att plantera en buske i oktober.

stora bär

Webbplatsval och förberedelse

Det rekommenderas att plantera växten på ett väl upplyst ställe som är tillförlitligt skyddat från drag. Aciditetsparametrar bör inte vara mer än 4%. Annars kommer rotsystemet inte att kunna utvecklas fullt ut.

Detta kommer att bromsa utvecklingen av busken och minska antalet äggstockar. En vecka före plantering lossnar jorden.

Efter det rekommenderas att gräva ett urtag på 60x80 centimeter.

platsförberedelse

Planteringsprocess

När du väljer en planta bör du föredra hälsosamma prover. Det rekommenderas att köpa ympade buskar som är resistenta mot frost och frost.

För plantering rekommenderas det att hälla 4 kilo humus på botten av urtaget. Efter 5-7 dagar är det värt att börja plantera arbetet.

När du planterar druvor av denna sort är det viktigt att säkerställa att rotkragen ligger ovanför markytan. Detta hjälper till att förhindra rotrotutveckling. Rötterna bör spridas över fördjupningen och väl strö av jord.

Sammanfattningsvis rekommenderas att hälla 10-15 liter varmt vatten under busken. Det är värt att installera ett stöd nära anläggningen och knyta anläggningen till den. När du utför planteringsarbete är det viktigt att hålla ett avstånd mellan buskarna. Den ska vara 4-6 meter.

grop landning

Rekommendationer för växtskötsel

För att kulturen ska utvecklas normalt och ge en rik skörd är det värt att ge den full omsorg.

Bevattningsregler

Det rekommenderas att fukta jorden var 10-15 dagar. Häll minst 25 liter varmt vatten under en buske. Efter varje vattning är det värt att ogräsa marken. För de första åren utförs proceduren så noggrant som möjligt för att inte skada den unga växten.

Toppförband och gödselmedel

För matning av druvor kan du använda organiska ämnen eller mineralgödselgödsel. Det rekommenderas att binda marken med organiska medel före vintern. För att göra detta, i slutet av oktober är det värt att blanda kompost, humus och halm i ett förhållande 1: 2: 2. Täck stammcirkeln med den resulterande kompositionen.

gödningsspray

Kaliumnitrat bör tillsättas före blomningen. För 10 liter vatten måste du ta 30 gram av ämnet. Efter slutet av blomningen används en superfosfatlösning. För 10 liter vatten är det värt att ta 40 gram av produkten. För en buske används 25-30 liter lösning.

Beskärning och formning av busken

Det rekommenderas att beskära druvorna på våren. I detta fall är det nödvändigt att ta bort sjuka och torkade grenar. Det rekommenderas att maximalt 6-8 ögon lämnas på skotten. Tack vare detta kommer frukt att dyka upp. Resten av skotten avlägsnas, eftersom de kommer att växa en whisker som absorberar många näringsämnen.

övervintring

Anläggningen tål temperaturer så låga som -23 grader. När man odlar druvor i de södra regionerna behöver det inte täckas. I mitten och i norra Ryssland behöver busken isolering.

skydd för vintern

Bekämpa sjukdomar och skadedjur av druvor

Druvor av denna sort är mottagliga för bakterios och monilios. Det är omöjligt att hantera bakterios. Med utvecklingen av sjukdomen måste du ta bort busken helt. För att eliminera monilios kan du använda Bordeaux-vätskelösning. För att förbereda det måste du ta 10 gram av ämnet per 10 liter vatten.

Dixon är resistent mot skadedjur. Som en förebyggande åtgärd rekommenderas att man systematiskt tar bort ogräs. Dessutom behandlas växten varje månad med kopparsulfat.

grässkörd

Skörd och lagring

Helt mogna korgar lämpar sig för förvaring. Du måste skörda med hjälp av trädgårdsaxar. Under processen rekommenderas det inte att röra frukt, eftersom de är täckta med en vaxartad beläggning. Förvara druvor i ett torrt och svalt rum..

Dixon anses vara en populär druvsort. Det kännetecknas av välsmakande frukter och höga utbyten.För att växten ska utvecklas normalt måste den sköts ordentligt.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa