Beskrivning av Denisovsky druvor, plantering och vårdregler

Denisovsky druvor anses vara mycket populära. Det har ett högt utbyte och utmärkt smak. Växten tillhör kategorin tekniska sorter. Det används främst för produktion av vin och juice. För att uppnå goda resultat i odlingen av en gröda bör den förses med kvalitetsvård. Det borde vara omfattande.

Historia om utseende

Denna sort odlades i VNIIViV dem. Potapenko. Kulturen erhölls som ett resultat av pollinering av Severny-sorten. Experter lyckades få en sort som normalt anpassade sig till det hårda klimatet och samtidigt inte hade primitiva egenskaper. Idag odlas denisovsky druvor aktivt i Kaukasus.

Beskrivning och egenskaper hos Denisovsky druvor

Druvorna av denna sort tillhör kategorin tekniska sorter. Växten kännetecknas av kraftiga bruna skott. Busken har ett utvecklat rotsystem. Kulturen är resistent mot utvecklingen av svampinfektioner. Vid beskärning rekommenderas att lämna 35 ögon per 1 buske.

Växten kännetecknas av löv som är svagare längs underkanten. De kännetecknas av en dissekerad struktur. Röda skott kännetecknas av ett genomsnittligt utbyte - det är 65-75%. När du beskär växten på hösten är det värt att lämna längden på 6-7 ögon. När man planterar 3 buskar per 1,5 kvadratmeter är det möjligt att uppnå en genomsnittlig avkastning - cirka 4 kilo frukt per buske.

För borstar av denna sort är en cylindrisk-konisk form karakteristisk. Medelvikten för ett gäng är 210 gram. Bären väger 2-3 gram och kännetecknas av en djupblå nyans med en vit blom. Massan har en söt bärsmak med muskotnoter. Parametrarna för sockerinnehåll når 20-22%. Aciditeten bör vara 8 gram per liter.

Denisovsky druvor

Huvudsakliga fördelar och nackdelar

De viktigaste fördelarna med växten inkluderar följande:

  • opretentiös vård;
  • höga parametrar för frostbeständighet;
  • mjuk smak;
  • hög förmåga att ackumulera socker;
  • opretentiöshet gentemot marken - växten kan inte odlas endast i mycket myrig jord eller salt myrar;
  • bra transportabilitet.

Denna tekniska kultur har inga betydande nackdelar. Därför odlas den aktivt för produktion av vin.

Subtiliteten hos växande sorter

För att kulturen ska utvecklas normalt rekommenderas det att ge den optimala förhållanden.För detta är det viktigt att korrekt planteringsarbete utförs.

vindruvor

Landningsdatum

Det är värt att plantera en gröda i ett hårt klimat på våren. I de södra regionerna är det tillåtet att göra detta på hösten.

Platsförberedelse

Sorten anses vara fotofil. Därför är ett väl upplyst område lämpligt att plantera det.

Det rekommenderas inte att plantera druvor i skuggan.

Planteringsprocess

Växten kännetecknas av sin opretentiöshet mot jordens sammansättning. Samtidigt rekommenderas det inte att plantera det i jord med högt saltinnehåll. Det är också oönskat att välja träskande områden och mark med hög luftfuktighet.

Buskarna utvecklas snabbt och kännetecknas av stark tillväxt. Därför bör de planteras med 1,5 meters intervall. Avståndet mellan raderna är 3 meter.

druvplantor

Kulturvård

För att anläggningen ska utvecklas normalt rekommenderas det att vårda full och hög kvalitet.

Bevattningsregler

Det är tillåtet att vattna druvorna en gång i veckan. En vuxen buske kräver 1-2 hinkar med vatten. Det är värt att fukta jorden under knoppbrytningen, efter blommande slut och under fruktutvecklingen. Vattningen stoppas i augusti. Detta kommer att hjälpa vinrankan bättre att förbereda sig för vintring.

Gödselmedel och utfodring

Det rekommenderas periodiskt att applicera mineral- och organisk gödningsmedel under buskarna. Vanligtvis används druvor med produkter som innehåller kväve, fosfor och kalium. Mindre vanliga komplexa mineraler som innehåller vitaminer.

växtgödsel

beskärning

Sorten Denisovsky behöver lämplig vård. Det kräver kvalitetsbeskärning. För att få en bra skörd bör antalet ögon på en buske inte vara mer än 30-40 stycken. Vid trimning tas 6-8 ögon bort.

Förbereder för vintern

Druvorna betraktas som frosthård. Den klarar temperaturer ner till -26 grader. I regioner med svårare klimat måste buskar täckas.

Sjukdomar och skadedjur

Det rekommenderas att täcka vinrankan med ett fågelnät. Det antas att denna växt påverkas lite av getingar. I praktiken är det dock bättre att ta hand om fruktens säkerhet från skadedjur. Växten lider ofta av fåglar. För att undvika detta rekommenderas att du använder fågelskrämmor och gasväskor.

Det finns också en risk för bakteriecancer i kulturen. Det är omöjligt att hantera denna sjukdom, därför rekommenderas det att följa reglerna för förebyggande. För att göra detta bör de drabbade fragmenten ryckas upp och brännas i tid. Dessutom rekommenderas att skydda vinrankan mot repor och andra skador.

skadade löv

Denna druva kännetecknas av sin motståndskraft mot mjöl. Men i ogynnsamma förhållanden kan infektion fortfarande uppstå. I en sådan situation måste du använda fungicider. Bevattning med svavel är också mycket effektiv. Manipuleringen utförs på morgonen och på kvällen.

Växten kännetecknas av medelhög motståndskraft mot mögel. Om busken ändå är infekterad rekommenderas att behandla den med kemikalier.

Kulturen kännetecknas också av medelhög motståndskraft mot grå råta. Att hantera denna sjukdom är svårt. I det här fallet leder råtta till att besegra bär och vinrankan i sig. Frukten av en sjuk växt kan inte förvaras eller transporteras. Samtidigt finns det inga effektiva behandlingsmetoder. Grå mögel försvinner under höga temperaturer.

bladfläckar

Skörd och lagring av grödor

Frukten mognar i mitten eller slutet av augusti. Denna sort används vanligtvis för produktion av torra eller dessertviner. Det används också för att göra mousserande champagne. Denisovsky-sorten kan användas för olika ämnen. De gör kompott, sylt, likör av det..

Denisovsky-sorten anses vara en populär industriell gröda, som aktivt används för vinproduktion. För att lyckas med att odla en växt är det värt att ge den fullständig vård av hög kvalitet.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa