Hur och enligt vilket schema man ska mata druvorna i juli under hällningen av bär och efter blomningen för tillväxt

Jorden under druvorna befruktas vart tredje år. Dessutom kräver druvbuskar under hela tillväxten och frukten ett komplex av mineraliska och organiska blandningar. Toppförband levererar näringsämnen till växter när de behövs. Materialet kommer att överväga vad som är bättre att mata druvorna i juli, vilka typer av gödselmedel som finns tillgängliga.

Fördelarna med befruktning vid druvodling

Kulturen tar näringsämnen från jorden. Men ofta saknar hon detta belopp. Bristen på näringsämnen måste kompletteras med förband. I juli, på fruktans höjd, är det helt enkelt ersättningsbart. Användbara ämnen ökar kulturens tillväxt. Bären blir stora, saftiga och söta. Druvor utvecklar hög immunitet tack vare vilka sjukdomar och skadedjur som inte är rädda. Trädgårdsmästare rekommenderas att göra blandningen under sommarsäsongen i juli för att få den bästa skörden. Med introduktionen av gödselmedel förväntas en ökning av avkastningen och markens fertilitet. Vilka druvor behöver vi överväga nedan.

Vilka typer av gödselmedel är

Kompositionerna är indelade i två typer:

 • organisk;
 • mineral.

Minerala - oorganiska balanserade kompositioner med en hög koncentration av ämnen som är nödvändiga för odling i form av mineralsalter. De ger buskarna element som är viktiga för tillväxt och frukt. Men du kan inte överdriva det med mängden, annars kommer jordbalansen mellan ämnen att förstöras.Organiska föreningar - torv, gödsel, dynga. De är friskare eftersom de ökar jordens fertilitet.

Bättre att utfodra druvor i juli

Om kulturen är belägen i ett område med utarmat, fattigt land, behöver unga buskar, i nivå med vuxna, substanser och element som är användbara för utveckling.

mogna druvor

Kalium, fosfor ökar sockerinnehållet i bär, påskyndar deras mogning. Under de första tre veckorna matas de med kalium-fosforkompositioner i kombination med spårämnen - bor, kobolt, mangan, svavel. Ämnen ökar mängden socker i bär, ökar absorptionen av fosfater, främjar tillväxten av äggstockar och har en gynnsam effekt på utbytet av druvbuskar.

På sommaren används flera alternativ som toppdressing:

 1. Förbered en lösning - blanda 10 liter vatten, 10 gram Kalimagnesia, 20 gram ammoniumnitrat. Sedan vattnas buskarna.
 2. De matas med en infusion av träaska.
 3. En vecka innan bären mognar införs en blandning: 10 liter varmt vatten, 20 gram kaliumkomposition, 20 gram superfosfat. Efter fullständig upplösning av ämnen, gödslas med rotmetod.
 4. Ta 100 gram superfosfat, 50 gram kaliumsulfat, 10 liter varmt vatten som en bladmatning. Processen genomförs tills äggstockarna visas.

utfodring viograd

Viktigt: för att uppnå maximal effekt under mognadstiden utförs rot- och bladfoder.

Komplexa och sammansatta gödselmedel

Borsyrabehandling är nödvändig för druvor. Bristen återspeglas i bladen - vita fläckar uppträder mellan venerna. Denna utfodring är särskilt viktig under det första året av plantering. Buskarna behandlas med en lösning av syra med zinksalt. Andelar: 5 gram bor och salt, 10 liter vatten. Denna metod hjälper växten att utvecklas och växa ordentligt.

Befruktning med kaliummonofosfat har en positiv effekt på fruktens sockerinnehåll. Det är en koncentrerad beredning av kalium och fosfor.

All jord matas med superfosfat. Den innehåller fosfor, svavel, magnesium. Ämnet ökar resistensen mot svampar, frost, ökar produktiviteten. Hur man förbereder en lösning - upplös 100 gram superfosfat i 10 liter vatten.

matande druvor

Druvor behandlas med humat för att förbättra kvaliteten på bär, stärka rötterna och öka motståndet mot frost. Komplexa och komplexa gödningsmedel hjälper druvfrukter att växa friska, saftiga och söta.

Organiska gödningsmedel

Det finns tre sorter: potash, fosfor, kväve. Kväve är:

 1. Ammoniumnitrat absorberar snabbt vatten och surgör jorden. Det måste neutraliseras med slaked kalk. Granuler är en bekväm form.
 2. Ammoniumsulfat manifesterar sig bättre på neutral mark än på sur mark, eftersom det har ökat surhetsgraden. Kalkning hjälper till att minska det.
 3. Ammoniumklorid innehåller 25% kväve. Används på kalkhaltig jord eller i kombination med alkaliska fosforföreningar.
 4. Karbamid är en av de säkraste gödningsmedel. Det upplöses väl i vatten. I form av kristaller kakar den dåligt och försvinner om den lagras under lång tid. Urea i granulat kakor väl. För att minska surhetsgraden läggs 800 gram honung till 1 kg av ämnet.

urea för vin

Potashgödsel för druvor inkluderar:

 1. Kaliumklorid - används på all jord. Kombineras med alla slags gödningsmedel, utom urea. Sura jordar är kalk eller kalk i förväg.
 2. Sylvinite innehåller 18% kaliumoxid.
 3. Kaliummonofosfat innehåller kalium och fosfor. Det upplöses perfekt i vatten.
 4. Kalimagnesia. I den är kalium och magnesium lika stora.

Fosforkompositionen inkluderar:

 1. Superfosfat i pulverform används nästan överallt. Ett undantag är sura jordar, där det är blandat med humus, krita. Kompositionen innehåller gips. Det är indicerat för de flesta växter.
 2. Dubbel superfosfat - inget gips.
 3. Fosforitmjöl tillsätts i en större volym än superfosfat. Visar utmärkta resultat endast på sur mark.

Fosforitmjöl

Mikro

Spårelement krävs för växter i mycket mindre volym än kalium-, fosfor- och kvävekompositioner. Men utan dem kan de inte utvecklas normalt. De viktigaste spårämnena är zink, mangan, bor, jod, magnesium, svavel. Alla ämnen finns i många preparat som produceras för matning av buskar och träd.

Kalimagnesia innehåller 28% kalium och 18% magnesium. En matsked upplöses i en hink med vatten. Kopparsulfat sprutas på bladen var 3-5 år med en hastighet av 1 gram per buske.

Zinksulfat är effektivt för alkaliska jordar. 5 gram av ämnet löses i en hink med vatten.

Kapslar med förlängd frisättning är enkla att använda. Kapslar med mineralgödselmedel innehåller mikronäringsämnen, makronäringsämnen i lika stora mängder. Granulatet placeras i marken. Sedan tränger fukt in i den och börjar långsamt dra ut mikronäringsgödsel. Åtgärden förlängs i tid - från 3 månader till 3 år.

druvfoder

Folkrättsmedel

Det är nödvändigt att mata druvor med aska, eftersom det har en gynnsam effekt på sura jordar. Gödningsmedlet innehåller kalium, fosfor, spårelement. Ask används i kombination med superfosfat. Buskar konsumerar mycket kalium. Bakad eller eldaska är dess källa. Det hälls över marken runt växterna och bladen behandlas med en infusion av ask.

Jorden befruktas också med jäst, vilket reglerar jordens mikroflora. De bästa är bagerier. Steg för steg för att förbereda toppdressing:

 1. Lös upp 100 gram levande jäst i en hink med varmt vatten, låt stå i 12 timmar.
 2. Näringslösningen hälls under roten i en volym av 2 liter.

Kycklinggödsel är en snabbverkande, kraftfull gödselmedel. Den innehåller mycket magnesiumoxid, svavel, som är så viktiga för druvor.

kyckling droppings

Bor förhindrar att äggstockarna faller av, ökar mängden socker i bär och immunitet mot ogynnsamma klimatförhållanden.

Matar med urea utförde både rot- och bladmetod. Om den hanteras korrekt och proportionerligt minimeras risken för att skala plantan. Den innehåller 46% kväve i form av amid, vatten, biuret. Gödsling med humus är det vanligaste sättet att mata växter på. Organiskt material används i dess rena form eller kompost är gjord av det. Det hjälper till att återställa markens balans, dess struktur.

Gödslingskalender

Kompositionerna, som toppförband, används under hela frukten och tillväxt av grödor. Överväg schemat för införande av blandningar:

 1. Förplantningsföreningar appliceras i stora mängder i hålet för att förbereda en buske. De spelar en viktig roll - de förser anläggningen med mat i flera år.
 2. Den viktigaste utfodringen utförs under hösten eller tidig vår. Bredvid växterna grävs ett hål till ett halvt djup och blandningen läggs i det.
 3. På hösten används ibland organiskt material - gödsel, torv. Ask och superfosfat tillsätts till dem. På våren, gödsla med olika föreningar, inklusive kväve.
 4. Ytterligare utfodring utförs vid olika tidpunkter på sommaren. Gödselmedel appliceras i form av lösningar på urtagningarna nära buskarna. Blad toppförband utförs också - bladens buskar sprutas. Trädgårdsmästare använder också grön förband - de planterar havre och ärtor bredvid grödan.

Den södra kulturen behöver regelbundet utfodring. Några organiska gödningsmedel lite hjälp. Den matas dessutom för en bättre skörd. Du måste lägga till ämnen klokt och kompetent. Om du följer alla regler, regler kommer välsmakande, saftiga, sockerbär att växa på vinrankan.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa