Beskrivning och egenskaper, fördelar och nackdelar med druvsorten Bogatyanovsky, odlingsregler

Bogatyanovskiy druvor för bordsbruk skiljer sig från många liknande sorter. Hybridsorten har större bär med högre smakegenskaper. Sorten kombinerar de bästa egenskaperna hos moderplantan.

Hybrid avelshistoria

Bogatyanovsky-sorten uppföddes av en amatörförädlare V.N.Krainov från Kuban. Druvor ingår i kategorin bordshybrider. Sorterna Talisman och Radiant Kishmish användes för avel.

För- och nackdelar med sorten

När du planerar att odla druvor rekommenderas det att du först studerar för- och nackdelarna med hybridsorten. Listan över sorts positiva egenskaper inkluderar:

 • stabilt utbyte;
 • balans mellan socker och surhetsindikatorer;
 • bra överlevnadstakt för sticklingar;
 • fullständig mognad av skott;
 • motstånd mot extrema temperaturer och frost.

bogatyanovsky druvor

Nackdelarna med Bogatyanovsky-druvor är: den genomsnittliga indikatorn på resistens mot sjukdomar och massan med en något flytande struktur. En negativ egenskap är också behovet av rationalisering av avkastningen.

Biologisk beskrivning

Buskar av Bogatyanovsky-sorten är medelstora eller kraftfulla. Av funktionell typ är blommorna bisexuella. Skott mognar stadigt längs vinodlingens längd. Volymen av fruktskott är 75-90%.

Externa parametrar

De bildade klusterna kännetecknas av deras ökade storlek jämfört med ett antal andra sorter. Medelvikten för en grupp varierar från 800 g till 1,5 kg. Borsternas form är konisk, medeltäthet.

bogatyanovsky druvor

Sjukdomsresistensvarianter

Bogatyanovskiy-druvor är måttligt resistenta mot vanliga sjukdomar. För att förbättra smaken på frukter och förhindra skördarförluster krävs växtnäring.

Början av frukt och avkastning

Sorten tillhör tidigt mognad och bär skörden 130-140 dagar efter intensiv uppvaknande av knoppar på buskarna.

Smaka på fruktens egenskaper

Bären har en tunn hud och saftig massa. På grund av balansen mellan surhet och sockerinnehåll får frukterna en behaglig och uttalad smak. Varje bär innehåller 1-3 frön.I sällsynta fall spricker frukt under mognad, men denna process påverkar inte smaken.

bogatyanovsky druvor

I vilka områden växer sorten

Många års erfarenhet av att odla Bogatyanovsky-sorten indikerar att druvorna rotar väl i de södra regionerna i landet och i mittbanan.

I den centrala delen av Ryssland mognar frukterna i början av september och i andra territorier under augusti.

Planteringsregler och funktioner för jordbruksteknik

För att odla friska buskar och få en stor skörd måste du följa reglerna för plantering och odling av druvor. Det är viktigt att välja en lämplig plats för plantering av buskar och förbereda plantorna.

plantera druvor

Landningstid och schema

Tidigt på våren är lämplig för att plantera druvor av Bogatyanovsky-sorten, eftersom plantorna kommer att få tid att slå rot under den varma säsongen och inte kommer att dö när vintern börjar. Det område som väljs för vingården ska placeras i riktning från norr till söder, så att buskarna är under solen under dagen.

Druvbuskar kräver fri bildning, så det rekommenderas att följa standardschemat vid plantering. Det optimala avståndet mellan raderna är 2-3 meter, och mellan buskarna - mer än 1,5 m. När det gäller de utvalda plantornas unisexualitet, planteras buskar med blommor och kvinnliga blommor i närheten för ömsesidig pollination och aktiv tillväxt.

Beskrivning och egenskaper, fördelar och nackdelar med druvsorten Bogatyanovsky, odlingsregler

 

Vattnets regelbundenhet

Det är nödvändigt att vattna buskarna när jorden torkar. Brist på fukt leder till otillräcklig utveckling och vissnande av vinstockar, en minskning av fruktens storlek och överväxt av rötter. Överskottsfuktighet är också oönskat eftersom rötterna börjar ruttna och växterna dör. En överskottsmängd vätska tvättar ut näringskomponenter från jorden och tillåter inte växter att utvecklas korrekt.

Beskärning och formning av en frukt frukt

Vinodling beskärning görs på våren eller hösten. Täck buskarna med skyddande material för att skydda dem mot frost under hösten. Syftet med att beskära och forma vinstockarna är att ge ett dekorativt utseende, lufta buskarna och minska förtjockningen. I processen att bilda en fruktande vinstockar avlägsnas torkade grenar, mängden bladverk minskar och de långa ärmarna skärs.

beskärning av druvor

Toppdressing

Full utveckling av vinstockar är endast möjlig med komplex befruktning. Bogatyanovsky-sorten kräver följande näringsämnen:

 1. Kväve. Den är ansvarig för tillväxten av grön massa och införs i jorden på våren, i det tidiga stadiet av växtsäsongen.
 2. Fosfor. Främjar utvecklingen av blommor och mognad, därför är det nödvändigt i början av blomningen.
 3. Kalium. I början av hösten införs kaliumklorid i jorden för att påskynda mognadsprocessen av bär och förbereda buskarna för den kommande frosten.
 4. Koppar. Ökar växtbeständigheten mot torka och låga temperaturer och aktiverar tillväxtprocessen.
 5. Bor. Tillsatsen av borsyra till jorden ökar bärens sockerinnehåll och stimulerar spiringen av pollen.
 6. Zink. Zinkbaserad gödsling ökar utbytet och har en positiv effekt på fruktans stabilitet.

Skydd för vintern

Trots motståndet mot frost rekommenderas det att täcka oformade eller skära vinstockar med början av den första frosten. För växtskydd är ett tätt tyg lämpligt, som håller en högre temperatur inuti samtidigt som det ger ventilation.

Var används bär?

Frukten av sorten Bogatyanovskiy är lämplig för färsk konsumtion eller frysning. Bär används också för att göra vin och juice.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa