Beskrivning och egenskaper, fördelar och nackdelar med glänsande druvor, odling

Smakskvaliteter, ett stort antal ämnen som är gynnsamma för människors hälsa, vars källor är druvor, är bara ett av orsakerna till människors önskan att odla en sydlig kultur i ett klimat som skiljer sig från dess vanliga odlingsplats bestämd av naturen. Shiny Grape Bushes - en hybrid uppfödd för odling i centrala Ryssland och de norra regionerna.

Beskrivning av druvsorten Brilliant

Sorten är mycket tidigt mognad, växtsäsongen varar cirka 95 dagar. Vikten för varje gäng överstiger inte 1 kg. När det gäller resistens mot vissa druvsjukdomar är Brilliant underordnad föräldersorten Victoria. Tål enkelt frost ner till -23 ° C utan skydd. Den planteras som en täckande kultur även i Sibirien.

druvor lysande

Avelshistoria

The Brilliant Grape är en korsning mellan Original White och Victoria. Urvalet genomfördes av forskare från Novocherkessk Research Institute 2005. Lysande ingår i registret som rekommenderas för odling i Ukraina, Krasnodar territorium, Moldavien.

Trots forskarnas rekommendationer växer Brilliant-druvsorten enligt utvärderingar av vinodlare bra i tempererat klimat och i norr.

Beskrivning av busken

Plantor växer snabbt, i busken varje säsong är upp till 48% av skotten fruktbara. Det är nödvändigt att normalisera utbytet genom att avskära varje skott på hösten till 6 ögon och på våren genom att ta bort överskott av kluster.

Växtens och klossens höga attraktivitet medan de är på vinrankan används i landskapsdesign. Här anses minus av heterogeniteten hos färgen på bär, som förstör druvorna, vara ett plus.

Beskrivning av bär

fördelar

Druvsort Brilliant har:

 • högt utbyte;
 • anpassningsbarhet till olika klimatförhållanden och jord;
 • tidig mognad;
 • avkastningsstabilitet;
 • frostbeständighet;
 • sjukdomsresistens;
 • transporterbarhet;
 • hålla kvaliteten;
 • brist på tendens till ärta.

Bär av druvsorten Brilliant fick ett högt smakprov.

frukt vinstockar

nackdelar

Nackdelarna inkluderar:

 1. Ojämn färg på bär - det finns gröna, gula, rosa nyanser som inte indikerar mognad.
 2. För hybridsorten rekommenderas droppbevattning, men det leder till för tidigt vildning av bladen.
 3. Getingar är mycket förtjust i söta tunnskinnade bär.

Förutom färgning kan alla brister elimineras genom korrekt skötsel - applicera "Blu-Bordeaux" och "Cosaida" under vinstockarna, och metodiskt tar bort getingbor från vingården och förhindrar deras utseende.

Karakteristisk

Den lysande druvsorten är extremt opretentiös och inte noga med vård. Det enda villkor som måste komma ihåg är att bördig jord måste blandas i förhållandet 1 till 1 med sand.

ojämn färg

Högt utbyte

Korrekt jordbearbetning, dränering och införande av specialiserade förband som förhindrar löv från att visna, ransonering är nyckeln till nyttan av grödan. Smaken påverkas inte av varken torka eller svala väderförhållanden.

Tidig mognad

Den tidigaste frukten av sorten i det öppna fältet motsvarar mognad av bär i Ukraina och i de södra regionerna i Ryssland under det senaste decenniet av juli. I den tempererade kontinentala klimatzonen kan den lysande druvsorten väljas från 1 augusti, som bara är en vecka senare än i södra landet.

druvsorter

Det tål frost väl

- 23 ° C är den lägre tröskeln som den glänsande vinstocken kommer att bära utan skada. I regioner där lufttemperaturen sjunker under den kritiska punkten för druvor på vintern, skyddas växten genom att täcka med plastfolie eller agrofiber. I de nordliga regionerna krävs mer allvarliga åtgärder i form av trästaket och bildandet av snödrivor.

Med täckningsmetoden för odling har sorten fruktbärande skott på 48,6% med 62% av blommande knoppar.

Sjukdomsresistens

Sortsbeständighet mot svampinfektioner med mögelmudium är över genomsnittet. Motståndet mot grå råtta i varma regioner ökar, och i områden med hög luftfuktighet kan denna sjukdom påverka växten om grundvattnet ligger nära marken och jorden är otillräckligt tömd.

Coots karakteristiska

Shiny kräver förebyggande behandling av sjukdomar:

 • antraknos;
 • kloros;
 • bacteriosis;
 • rubella;
 • bakteriecancer.

Insekts- och svampdödande sprayer skyddar vingården från de flesta plågor.

Beskrivning och egenskaper, fördelar och nackdelar med glänsande druvor, odling

Smaka på bärens egenskaper

Saftig massa är gömd bakom en delikat tunn hud. Smaken har uttalade muskotnötter, som gynnar den sötsuriga balanserade smaken. Juicen från Brilliant-druvan innehåller 18% socker och 6,7 g / l syror.

Landstigning

Plantering glänsande kan göras i oktober och april. Plantehål förbereds på hösten, en vecka före plantering före vintern och sex månader före vårplantningen. Tät jord måste göras mer genomsläpplig för vatten genom att blandas med sand. Neutralisera surhet med aska. Ett otillräckligt bördigt lager måste berikas med kompost, humus och gödsel. Denna druvsort gillar inte mineralförband.

smakegenskaper

Att växa upp och grooming

Mycket beror på ordentlig vård. En strumpeband på espalier hjälper till att öppna bär för solen, valet för att plantera den södra sidan av platsen. I detta fall är det nödvändigt att skydda den termofila växten från kontakt med kalla vindar. När du knyter skott rekommenderas att placera vinrankan horisontellt.

beskärning

Skottens styrka bidrar till uthållighet, så att tunga buntar inte bryter vinrankan, det är nödvändigt att skära skotten till det sjätte ögat, så att busken inte kommer att konsumera livgivande juicer på tunna skott med lite löfte under övervintring och vegetativ period. Betning sker både under mognad av grödan och under planerad beskärning.

skjutstyrka

Bevattningsarrangemang

Dryppbevattning är en nödvändighet när man tar hand om den briljande druvsorten, den tål inte bevattningssprutning, vatten som faller på bladen provocerar brännskador och vissnar. Rör med hål för droppfördelning av fukt läggs på marken.Storleken och formen på hålen väljs så att de inte är tilltäppta med jord och bladförband som är användbara för växten

Toppdressing

Rotfodring av den briljanta druvsorten är utesluten, endast bladanvändning av näringsämnen är användbar för den. Tillväxtstimulerande medel är också kontraindicerade för denna hybrid, växten tar lätt rot och växer intensivt utan deras hjälp.

transfusion av blommor

Skydd mot sjukdomar och skadedjur

Att behandla vinrankan med svampdödande medel före blomning på våren och innan skydd av växten för vintern kommer att rädda växten från de flesta sjukdomar. Början av sjukdomsförebyggande börjar med valet av en landningsplats - druvor av denna sort måste planteras så långt som möjligt från drupe fruktträd, krusbär.

Som skydd mot getingar som förstör grödan rekommenderas det att gömma vingården bakom ett myggnät.

insektsskydd

Förbereda buskar för vintern

Varje höst måste vinrankan tas bort från spalterna, täckas med plastväxthusfilm eller agrofiber. I kalla områden kan en jordskorpa på 10 cm göras över lakan.

Skörd och lagring

Vid låga positiva temperaturer, stabil luftfuktighet lagras Shiny under lång tid. Om druvorna är avsedda att lagras måste de skördas vid teknisk mognadsstadium; för beredningen av desserter behövs mer mogna bär - de har mer socker.

På grund av det inte så attraktiva utseendet, säljs det sällan, det kommer att köpas endast av dem som är bekanta med särdragens särdrag och dess höga smak. För långvarig lagring tillagas gelé, konfekturer, konserver, marshmallows och andra godis från denna druvsort.

mogna bär

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa