Varför visas en vit blom på vinrankans blad, effektiva kontrollåtgärder och hur man ska behandla

Druvor är en populär frukt- och bärgröda. Moderna sommarinvånare använder busksorter för plantering i sina tomter. Kommersiell trädgårdsodling odlar referenssorter för ytterligare vinframställning. Landskapsarkitekter använder gröna stängsel från denna anläggning i sina mönster. Varje lycklig ägare av denna buske bör komma ihåg om faran med vit blom på druvorna. En farlig svampsjukdom kräver snabb behandling och kompetent förebyggande.

skyltar

Vinrankor är ett bra alternativ för plantering i en trädgård. Växten används ofta som prydnadshäck. Tack vare tätt bladverk skapar druvorna svalhet och skugga. När de tar hand om honom gör de inte mycket. Det är värt att vara särskilt uppmärksam på förebyggande åtgärder mot växtsjukdomar. De kan betydligt förstöra planteringen, skörden.

vit blom

Den huvudsakliga manifestationen av skadan anses vara en vit blom på bladen, buntar. För att bestämma typen av sjukdom är det nödvändigt att kontrollera druvorna för att det finns karakteristiska tecken:

 1. Vit blom på bladen, bär, som påminner om mjöl, signalerar infektionen i busken med pulverformig mögel - en svampsjukdom. Det sprider sig på blad, blommor, skott. Svampsporer extraherar näringsämnen från växten. När sjukdomen utvecklas blir bladen svarta och torka ut. Bortskämda delar av druvor är bärare av pulveraktig mögel.
 2. Gula oljiga fläckar kan bildas på vinrankan. Om de blöter blir en fluffig vit blom, påverkas druvorna av mögel. Med sjukdomsförloppet blir bladen gulbruna, torkar ut, smälter. Mögel gäller också blommor, frukt. Det är ett stort hot mot en kvalitetsgröda.

Lövverk förstör ofta ovanifrån Men tappa inte botten. Ibland visas vitblomma där till en början.

vin

Plack skäl

För att förhindra uppkomsten av vitblomning på druvor, bör man ta hänsyn till orsakerna till dess bildning på druvbusken:

 1. Obehagliga miljöförhållanden. Ofta regnar, svår torka, vindar kan provocera svampsjukdomar.
 2. Otillräcklig befruktning. Brist på nödvändig växtfoder leder till en försvagning av dess immunitet.
 3. Brist på kompetent vård av busken. Dålig vattning och felaktig beskärning leder till uttorkning eller urvattning av marken, överdrivet lövverk. En fuktig mörk miljö är gynnsam för utvecklingen av svampsjukdomar.
 4. Dålig rengöring av området runt planteringen. Svampsporer kvarstår på fallna löv under lång tid.Till och med tjugo år senare kan de tränga igenom bladverk, blommor, bär, skott.
 5. Jord av dålig kvalitet, fel landningsplats. En buske planterad på en ogynnsam plats kommer inte att växa bra. En otillfredsställande jordkomposition begränsar intaget av viktiga näringsämnen.

bärkultur

Det finns många skäl för utseendet på plack på druvbusken. Svampbakterier bärs av fåglar och regn. Endast högkvalitativ vård och snabba förebyggande åtgärder kan förebygga växtinfektioner.

Metoder för plackkontroll

Behandling av drabbade druvor bör utföras utan dröjsmål. Erfaren trädgårdsmästare ger enkla tips om hur man hanterar effekterna av vitblomning:

bärbearbetning

 1. Sprutning med kaliumpermanganat. Flera mangankristaller upplöses i 1 liter vatten. Vätskan ska vara ljusrosa i färgen. Lösningen behandlas försiktigt med sjuka och friska blad av busken. Förfarandet utförs en gång varannan vecka och undviker blomningen.
 2. Kolloidalt svavel. Rör om 10 g av komponenten i en hink med vatten. Busken behandlas med lösningen en gång i veckan tills blommorna visas. Metoden används för allvarlig skada.
 3. En lösning av ask och tvätt tvål. 1 kg aska upplöses i 10 liter vatten. Tvål är nödvändig för bättre fixering av blandningen på druvorna. Innan sprutning ska produkten infunderas i 3-4 dagar.
 4. Bordeauxvätska med kolloidalt svavel. En blandning av två produkter anses vara ett potent läkemedel i kampen mot vit blom. För 5-7 liter vatten blandas de i förhållandet 1: 1. Du kan behandla det omedelbart.
 5. Kemikalier. Sprayinsekticider kan köpas från specialbutiker. Bland de mest effektiva är Topaz, Ecosila, Ridomil Gold. De används separat eller samtidigt.

Beslutet om hur man ska behandla växten fattas baserat på omfattningen av spridningen av plack, graden av försummelse av sjukdomen. Det är värt att överväga att druvor kan vänja sig till den behandlingsmetod som används. Det rekommenderas att alternativa behandlingar får den bästa effekten.

asklösning

Förebyggande

Förebyggande åtgärder för att förhindra uppkomsten av vitblomning på druvbuskar är obligatoriska. I vissa fall påverkas även den mest välvårdade växten av svampsjukdomar. Regelbundet genomförande av de rekommenderade åtgärderna kommer att öka skyddet av druvorna:

 1. Användning av lösningar, speciella beredningar. På våren, innan blomningen, behandlas busken med en lösning av svavelbaserade farmaceutiska produkter. Omedelbart efter vintern sprayas druvskott med vatten med kaliumpermanganat. Förfarandet upprepas med början av kallt väder innan det täcker anläggningen.
 2. Högkvalitativ, snabb befruktning. Druvor absorberar snabbt näringsämnen från jorden. I detta avseende upphör jorden att vara användbar - växten försvagas. Rätt utfodring är viktigt. Det rekommenderas att applicera potash och fosforgödsel på våren. Ask, sågspån, humus är perfekta för detta ändamål.
 3. Territoriell rengöring. Svampsporer tenderar att dröja länge i de drabbade fallna löv, skott, frukt. De sprids sedan lätt till friska växter. I detta avseende är det nödvändigt att samla och förstöra torra grenar, löv, ruttna frukter.
 4. Regelbunden inspektion av druvorna. En grundlig kontroll av buskens skott kommer att bidra till den tidiga diagnosen av sjukdomen, användningen av behandlingsmetoder i det inledande skedet.
 5. Beskärning. Tätt bladverk och curling, flexibla skott döljer ofta de första tecknen på sjukdom. Det är viktigt att avskärma överskottsgrenar i tid, ta bort lövverk. Förfarandet utförs på våren - efter övervintringen av anläggningen, på vintern - före skydd. Under säsongen, när man undersöker druvorna, tas torra skott bort.

lösning beredning

Många anser att druvor är en frisk växt. Det är opretentiös i vård, men det påverkas av farliga svampsjukdomar. Försäkrar inte enkla förebyggande metoder för att upprätthålla en hälsosam plantering, få en riklig skörd.

Druvor är ett bra alternativ för plantering i en liten sommarstuga eller ett stort trädgårdsområde.

Växten utför många användbara funktioner: från frukt till dekoration av territoriet. I vissa fall kan en vit blomma på bladen och klossarna störa den kvalitativa utvecklingen av en buske. Denna farliga svampsjukdom är behandlingsbar. Snabbt förebyggande åtgärder bör genomföras, nödvändiga vårdförfaranden bör genomföras. De förhindrar skador eller dödsfall på anläggningen.

beskärning av druvor

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa