Beskrivning och egenskaper, ursprunget till druvsorten White Miracle och odlingsreglerna

Den mångfald av grödor som gör det möjligt för sommaren att välja en sort som passar alla önskemål. Ett vitt mirakel är en druva som erövrar sommarbor med sin opretentiöshet, krävande vård och höga avkastning.

Druvor Vitt mirakel: beskrivning

För att lära sig så mycket information om sorten som möjligt letar trädgårdsmästaren efter växternas egenskaper. Den kunskap som erhållits som ett resultat av studien kommer att hjälpa till att bestämma platsen för plantering, förstå hur man planterar och tar hand om buskarna och många andra användbara saker.

Ursprung

Potapenko forskningsinstitut, känt för alla sommarinvånare, har fött upp många sorter som var och en har blivit populära bland trädgårdsmästare. När man fick sorten White Miracle korsades två sorter:

 1. Original.
 2. Glädje.

Druvorna ärvde positiva egenskaper från moderplantorna. Det andra namnet på sorten är Song.

druvor vitt mirakel

Bushstruktur

Blommorna på vinrankan är bisexuella, så sorten kallas med säkerhet självfruktbar. Vinrankan kan mogna med 75%. Lämna 50 ögon, inte mer, annars ger busken mindre skörd än den borde.

Tillväxttakten är genomsnittlig, detta måste beaktas om flera druvsorter odlas. En kraftfull art kan bromsa utvecklingen av White Miracle.

Positiva och negativa egenskaper

Den dominerande mängden positiva kvaliteter av druvor Vitt mirakel hjälper växten att vinna sommarbefolkningen.

druvor vitt mirakel

Fördelar:

 • tidig mognad;
 • högt, stabilt utbyte;
 • frostbeständighet;
 • utmärkt transportabilitet och lång hållbarhet;
 • en stor andel vinodlingsmognad;
 • mångsidigheten med att använda bär;
 • opretentiös vård;
 • hög immunitet;
 • sorten ympas på valfri bestånd, White Miracle har utmärkt kompatibilitet.

Ett särdrag i sorten White Miracle är att borstarna på vinrankan kan vara under lång tid utan förlust av smak och presentation.

minuses:

 • årliga skott är spröda och bräckliga.

druvor vitt mirakel

Förekomsten av positiva och negativa egenskaper i en växt är naturlig. Därför, när man väljer en sort, styrs sommarinvånarna av druvorna.

Variationsegenskaper

Viktiga kriterier när man väljer en sort är skörden och druvornas fälthälsa. Ju högre poäng, desto bättre. Dessa egenskaper är särskilt viktiga i regioner med riskabelt jordbruk.

Avkastning

Variety White mirakel, när alla krav inom jordbruksteknik uppfylls, kan ge höga avkastningar. Ungefärligt antal bär är 15-20 kg per buske.

druvor vitt mirakel

Sjukdomar och skadedjur som är inneboende i busken

Växtimmunitet spelar en viktig roll. Ju högre fälthälsa för druvorna, desto bättre. Vitt mirakel är en sort som är resistent mot vanliga sjukdomar. Men i syfte att förebygga behandlas buskarna på våren och hösten.

Förutom behandlingar förhindrar de uppkomsten av sjukdomar genom att utföra standardiserade jordbruksmetoder. Avlägsnande av ogräs, lossning och malkning av jorden kan bidra till att minska skadliga bakterier som orsakar grödssjukdom.

Insektsskadedjur förstör en betydande del av grödan. Trädgårdsmästare rekommenderar att man sprutar växter med mullein eller vassle och sätter fällor.

druvor vitt mirakel

Frukt

Bärens egenskaper är av intresse för trädgårdsmästare, inte mindre än beskrivningen av busken. Som en utvärdering av dem fattar sommarinvånaren det slutliga beslutet om det är värt att plantera sorten på platsen eller inte.

Knippa

Borstarna är stora, vackra, medelstora spröda. Med förbehåll för planteringstekniken och odlingsstandarden väger 1 gäng 1,5 kg. Den genomsnittliga handmassan är 850-900 g.

Bär

Smaka egenskaper på högsta nivå. Söta frukter, något sura, används för färsk konsumtion och alla typer av förberedelser för vintern. Används för att tillverka vin, likör och andra drycker.

druvor vitt mirakel

Frukten är köttiga, ovala i form. En druva väger upp till 10 g. Skuggan på ett moget bär är grönt. Ett gult moget i solen.

Hur man planterar plantor korrekt

En kompetent landning är halva striden. Flera krav måste uppfyllas för att få en utmärkt skörd i framtiden:

 1. Rätt val av plats. Ett soligt område beläget på en kulle, skyddat från ett djupgående, är perfekt för druvor.

Växternas rötter är benägna att ruttna, så djupet på grundvattnet är minst 4 m.

 1. Köp av plantmaterial av hög kvalitet. Friska plantor kommer att producera kraftfulla växter i framtiden. Växter bör vara fria från skador och synliga tecken på deformation.
 2. Dag för avstigning. Varje sommarinvånare väljer dagen för att plantera självständigt, det beror på klimatförhållandena i odlingsregionen. Planterad i marken på våren eller hösten. Det är att föredra att göra detta i april eller maj. Detta ger växterna bättre chans att slå rot och förbereda sig för vintern.
 3. Landningsplan. Avstånd mellan växter 1,5 m, mellan rader 2,5 m.
 4. Förbereda hål för plantering. Planteringshålens djup och bredd beror på buskarnas rötter. Botten är fylld med ett dräneringsskikt och fylls sedan med en blandning av jord med humus och mineraler.
 5. Landning. Rötterna placeras vertikalt. Strö rikligt med jord och vatten.

druvor vitt mirakel

Att uppfylla enkla krav gör att trädgårdsmästaren kan växa en sund, kraftfull växt.

Odlings- och skötseltips

När druvorna har planterats i marken krävs ordentlig skötsel av buskarna. Det är inte svårt att genomföra det, det består i att utföra standard agrotekniska tekniker.

beskärning

Vinrankor bildas på hösten. Så proceduren är mindre smärtsam för växten. Onödiga skott tas bort, 35-45 ögon är kvar.Vinrankan knytas horisontellt, ett sådant arrangemang gör att växten kan bilda mer fruktande skott.Efter frukten avskärs torra grenar, eftersom de försvagar busken och inte tillåter att de förbereder sig helt för vintern.

beskärning av druvor

Bevattning och befruktning

Ofta vattning är nödvändig för unga druvplantor Vitt mirakel. Vattna det 1-2 gånger i veckan om vädret är bra. I torka ökar vattenmängden, i regnigt väder reduceras eller stoppas det helt. De är uppmärksamma på att vattna fruktbärande buskar.

Växter behöver fukt under blomningen och början av frukt.Men vid tidpunkten för mognadet vattnas inte buskarna alls, eftersom frukterna börjar spricka.

Den slutliga vattningen utförs efter skörd och under förberedelserna för vintern. Toppförband är nödvändigt för växter i alla åldrar. De använder komplexa mineralgödselmedel och organiska ämnen och alternerar dem med varandra. Den matas främst under hösten, efter skörden.

vattna druvor

Skydd mot sjukdomar och skadedjur

Det bästa försvaret är förebyggande. Det är lättare att förebygga sjukdom än att bota. För att göra detta bör du strikt följa odlingsteknikerna, plantera och ta hand om vita mirakeldruvorna korrekt. Genom att genomföra förebyggande säsongsbehandlingar skyddar växter från virus och insektsattacker. Buskarna sprayas på våren och hösten.

Vi täcker för vintern

Trots att vinrankan är motståndskraftig mot temperaturer ner till -23 ⁰⁰, är det bättre att lindra buskarna för vintern. Nu finns det inga problem med detta eftersom ett täckmaterial produceras. Du måste köpa den i specialbutiker, täcka vinrankan med den. Termen är mitt på hösten, i torrt och varmt väder. Strö på jord om det behövs.

skydd för druvor

Om skörden: insamling och lagring

Druvorna kan hänga på buskarna i 15-20 dagar utan att skada deras smakegenskaper och presentation. Men trädgårdsmästare rekommenderar inte att hålla söta bär under lång tid. Detta hotar uppkomsten av ett stort antal getingar som skadar grödan. Mognad är vänlig, druvorna skärs med penslar och förvaras i denna form. Det är nödvändigt att skapa optimala lagringsförhållanden. Om möjligt lagras druvor på vinden. Borstarna är bundna på en snöre och fixeras sedan på ett tjockt rep.

Det andra sättet att lagra är i källaren. För att göra detta, ta behållare, häll ett lager av sågspån på botten och placera massor av druvor i dem. Och de lägger den i en källare eller ett annat mörkt rum. Kylskåp har specialutrymmen för förvaring av bär. Om frukterna vikas försiktigt utan att skada strukturen, kommer de att förvaras i upp till 2,5 månader. Vita mirakeldruvor är ett bra alternativ för växande nybörjare. Det är krävande att ta hand, bär frukt regelbundet, avkastningen är hög.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa