Beskrivning och egenskaper hos druvsorten Augustin, plantering och vård, odlingsregioner

Augustin druvsorten har en god förmåga att motstå låga temperaturer, så den odlas inte bara i de södra regionerna. Grupper med bär börjar mogna tidigt, och deras användning är möjlig utan bearbetning. Att lämna kräver inte mycket tid och ansträngning. Under vissa villkor är det möjligt att bevara en stor och söt skörd under många år.

Avelshistoria

Augustindruvor avlade av uppfödare i Bulgarien, i staden Plevna, som ett resultat av att de korsade Pleven och Vilar Blanc. Bordsdruvor har också andra namn: Pleven Stable, Phenomenon. Den resulterande hybrid kännetecknas av de bästa egenskaperna, som bestäms av en ökning av antalet grödor, smaken på bär och förmågan att motstå ogynnsamma faktorer.

Beskrivning av sorten

Beskrivning av Pleven Sustainable druvsort är inte komplett utan att nämna följande egenskaper:

 • hänvisar till tidiga mognande grupper av växter, från det ögonblick som äggstockarna bildas till mogningen av bär, går det i genomsnitt 118 dagar;
 • skörden börjar i mitten av augusti.
 • buskar av fenomenet är kraftfulla;
 • bisexuella blommor bildas på grenarna;
 • koniska buntar, deras vikt når 700 g;
 • bär i kluster bildas stora, av samma storlek, vikten av var och en av dem är 6-7 g;
 • färg på en tunn men tät hud, gröngul;
 • massan är tät, söt och saftig, det finns få frön inuti, men de är ganska stora.

Augustin Muscat-sorten har ett högt sockerinnehåll, upp till 20%. Sockerhalten sjunker inte ens när den utsätts för ogynnsamma faktorer (kyla, regn).

druva augustin

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med Augustinsorten inkluderar följande egenskaper:

 • förmågan att skörda tidigt;
 • riklig fruktning (upp till 60 kg per buske);
 • den mogna grödan hänger på grenarna i upp till två veckor, utan att spricka eller smula;
 • förmågan att motstå frost ner till -25 grader;
 • frukt transporteras väl över långa avstånd;
 • bär skadas sällan av getingar;
 • tillräckligt hög resistens mot svampinfektioner;
 • plantor efter plantering anpassa sig snabbt till en ny plats.

Nackdelarna med sorten Augustin är:

 • förekomsten av stora frön i bär upp till 6 stycken;
 • långvariga regn leder till sprickor och ruttnar av frukten;
 • inte lämplig för framställning av frukt- och bärviner;
 • förvara inte mogna bär på grenarna i mer än 14 dagar, annars kommer de att börja smula;
 • vid felaktig vård blir bären små och börjar smulas.

druva augustin

Innan du planterar en växt måste du välja rätt plats och förbereda jorden. För att bibehålla avkastningen måste du regelbundet beskära vinstockarna.

Utmärkande egenskaper

Det är möjligt att skilja Augustin druvor från andra sorter med följande egenskaper:

 • gulgröna bär med en vitaktig nyans, nästan transparent;
 • bären är stora, har en oval avlång form, det finns stora ben inuti;
 • bär bildar ett gäng konisk form, passar inte tätt mot varandra;
 • bladen är stora, mörkgröna i färg, praktiskt taget utan snitt, så kanterna är mer runda;
 • under mognadstiden får vinrankan en rödbrun fläckig färg.

druva augustin

Frukterna är avsedda för färsk konsumtion och kräver inte ytterligare bearbetning.

Hur mycket mognar?

Augustin druvbär börjar mogna tidigt. Sedan blomningen började passerar 117-121 dagar. Om våren kom tidigt och var varm börjar skörden i augusti.

Planteringstips

De börjar plantera plantor på våren eller hösten. Att arbeta på sommaren eller hösten har fördelar och nackdelar:

 • Plantor som planterats på våren rotar bättre och anpassar sig snabbare till en ny plats, eftersom det finns mycket ljus och värme. Under denna period är det viktigt att ge plantorna tillräcklig och regelbunden vattning.
 • På hösten planteras plantor långt innan den förväntade frosten börjar. Växten bör förses med ett täckmaterial som kommer att hålla grenar och rötter från vinterkylan. På våren kommer dessa plantor snabbt in i tillväxtfasen.

druvplantor

Välj ett område som är mest uppvärmt av solen för plantering. Det är bättre att plantera på södra sidan av byggnader så att anläggningen skyddas från nordliga vindar. Augustindruvan föredrar att växa i fuktig, bördig, lös jord.

Regler att följa vid plantering av druvor:

 • Gräv hål 70 cm djupa på ett avstånd av 3 meter.
 • Dränering från grus eller expanderad lera läggs ut på botten. Skiktet ska vara 10 cm.
 • Sedan hälls en blandning av jord med gödselmedel, varefter det finns ett regelbundet jordlager.
 • Groparna vattnas väl med varmt vatten.
 • Plantorna är täckta med jord till rotkragen, något komprimerade och vattnas igen.

Ett cirkulärt spår grävas runt varje planterad buske. Det är nödvändigt för befruktning och bevattning.

Grape Care Augustine

Att ta hand om Augustin druvor är enkelt och kräver inte mycket tid och ansträngning.

vattna druvor

Vattning

Augustin druvsorten behöver regelbundet vattning, men du bör inte tillåta överdriven vattning av jorden. Framför allt behöver växten vattna tidigt på våren och under blomningen. Vatten som är avsett för bevattning måste vara varmt. Häll inte i roten. Erfaren trädgårdsmästare gräver en cirkulär dike i vilken de häller vatten.

Befruktning

Om planteringen genomfördes enligt alla regler, kommer gödningsmedel som lagts i gropen att räcka under de kommande tre åren. Under första hösten placeras ett lager av humus dessutom vid basen av stammen. Humus kommer att hålla dig varm och närad på våren.

När druvorna växer utförs toppdressing tre gånger per säsong. I början av våren appliceras gödselmedel som innehåller kväve. Komponenter som innehåller superfosfat krävs före blomningen. Så snart bären börjar mogna är det nödvändigt att mata växten med kalium-fosforkomponenter.

kalium-fosforkomponenter.

beskärning

Laterala skott växer med hög hastighet, så det är nödvändigt att kontrollera tillväxten av busken.Om du inte utför beskärning i rätt tid kommer avkastningen att minska och bären blir små i storlek och förlorar sin smak. Det är bättre att klippa busken på hösten när sapflödet stannar. Upp till 10-12 ögon är kvar på varje gren.

På våren börjar de ta bort skadade och torra grenar, vilket ytterligare bromsar utvecklingen av vinstockar.

Det rekommenderas att ta bort överskott av greener. Det räcker med att lämna 5-6 blad ovanför varje gäng. Tunnning av den gröna massan främjar bättre penetration av ljus och luft till alla delar av växten.

beskärning av druvor

Skydd för vintern

Anläggningen tål frost mot -24 grader, men det är bättre att ta hand om skydd för vintern. För detta frisätts druvpiskarna från stödet, knytas och läggs på marken. Sedan täcker de den med en film, täcker den med ett litet jordlager och mullar med halm eller grangrenar. Det rekommenderas att börja organisera ett skydd i torrt, klart väder.

I detta fall bör lufttemperaturen inte vara mer än 0 grader. Annars skapas en växthuseffekt inuti filmen, vilket skadar druvorna. Skyddet avlägsnas på våren, när hotet om frost är över, snön smälter och varmt väder kommer in.

Avelsorter

Reproduktion av Augustinsorten är möjlig på tre sätt:

 1. Det rekommenderas inte att odla druvor med frön, eftersom de ursprungliga egenskaperna går förlorade. Om det ändå beslutades att plantera druvor med frön, betraktas de första dagarna av juni som de bästa datumen. Vaccination är nödvändig. Frukt börjar tidigast fem år senare.
 2. Planten växer lättare och snabbare genom sticklingar. Varje sticklingar som är avsedda för plantering måste ha minst fyra ögon.
 3. Förökad av kultur och skiktning. Metoden är lämplig för dem som redan har fenomenet som växer på sajten. På våren begravs den största pisken i marken.

druvplantor

När du skapar optimala förhållanden för utveckling av sticklingar och skiktning av frukt, kommer det att vara möjligt att vänta två år senare.

I vilka regioner är det bättre att växa?

Augustindruvan är av sydligt ursprung, men över tiden spridde den sig till regionerna i mittbältet. På grund av dess egenskaper är odling möjlig i Sibirien.

Sjukdomar och skadedjur

Augustinsorten är resistent mot många svampinfektioner och motstår kraftigt attacken av skadedjur. Men erfarna trädgårdsmästare rekommenderas att utföra förebyggande behandling av buskarna. Det räcker att spraya växten med en lösning av läsk eller kaliumpermanganat.

Det vanligaste skadedjuret som ibland skadar växten är nagelmask. Om kontrollåtgärder inte vidtas i tid, leder skadegöraren till en minskning av utbytet. En svavelösning är lämplig som förebyggande åtgärd. Komponenten späds ut i en hink med vatten och växten sprutas med den färdiga lösningen tidigt på våren.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa