Beskrivning och egenskaper hos druvsorten Attica och reglerna för odling av russin

Uppfödare över hela världen arbetar med att förbättra druvsorter, och ofta blir resultatet av deras arbete känt och populärt inte bara i deras hemland, utan också långt utanför dess gränser. Så det hände med druvsorten Attica. Trots sitt grekiska ursprung kan det idag hittas på platser för trädgårdsmästare i hela Europa och CIS-länderna. Och allt detta beror på dess egenskaper och opretentiös vård.

Historien om avel av sorten Attica

Den fröfria hybriden är frukten av arbetet hos den grekiska uppfödaren Mihos. Hybriden baserades på två sorter: Central Asian Black Kishmish och French Alphonse Lavalle. För första gången presenterades denna sort av russin för vinodlare i 1979 och fick genast sitt erkännande. Hybriden kombinerar framgångsrikt de bästa egenskaperna hos föräldrasorterna, men bristerna överförs praktiskt taget inte till den nya sorten.

Utseende och botanisk beskrivning

För att få en fullständig förståelse av druvsorten Attica studerar de dess beskrivning och egenskaper och drar på grundval av detta en slutsats: är en hybrid lämplig för odling i en viss region eller inte.

Bush och skott

Attikas buskar är övervägande medelstora och kraftfulla, unga skott kännetecknas av god mogning per säsong. För riklig fruktning kräver det beskärning, nypning och avlägsnande av stegons. För odling rekommenderas det att förbereda stöd så att druvorna har en rik smak och får tillräckligt med solljus.

attika druvor

Blad, blommor

Bladen på Attica-hybrid är fem eller tre-lobade, har en rik grön färg. Bladplattans yta är tråkig, något dissekerad, det finns en lätt sken under. På grund av det faktum att både kvinnliga och manliga blommor blommar i Attica, behövs inte pollinerande sorter.

Under det första året efter plantering kan trädgårdsmästaren skörda den första grödan, som bara ökar årligen.

Grupper och bär

Cylindriska klasar av Attica-druvor når korrekt skötsel en vikt på 2 kg. Tätheten hos hybridens borstar är hög, men detta hindrar inte bären från att mogna helt under säsongen. Bär av sorten har en lätt igenkännbar smak, som kombinerar sötma av druvor och smaken av körsbär. Vikten på en når 6 gram.Färgen är bläckblå, i slutet av frukten finns det en grop som kännetecknar sorten.

attika druvor

Alla bär är täckta med en vaxartad blomma, krispigt kött när de bitts. Den största fördelen med Attica-bär är avsaknaden av frön.

Kvalitativa egenskaper hos hybriden

Attica tillhör de bordsarter som trädgårdsmästare odlar både för personliga behov och för efterföljande försäljning. Procentandelen socker är upp till 18, surhetsgraden är på 5 g / l.

Lämpliga klimatförhållanden

Han är infödd i det varma Grekland och älskar klimatet i de södra regionerna i Ryssland och Ukraina och slår sig väl på Krim och Moldavien. Men i de norra regionerna med frostiga vintrar kommer den att dö. När det odlas i mittbanan krävs skydd för vintern.

attika druvor

Början av frukt och avkastning

Attica-hybriden tillhör sorter med tidig mogning av bär. På södra breddegrader (till exempel i Spanien) når de första klasarna mognad i början av juli. I kallare klimat skördas druvorna i början av augusti. I genomsnitt går 110 till 120 dagar innan skörden. En annan obestridlig fördel med Attica är dess höga avkastning.

Med korrekt skörd skördas upp till 30 ton läckra och friska bär per hektar. Sorten är dock benägen att bli överbelastad med bär; erfarna trädgårdsmästare rekommenderar att man inte lämnar mer än 30 ögon för att inte skada vinstockar.

Sjukdomsresistens

Nackdelen med Attica anses vara låg motståndskraft mot svampsjukdomar, särskilt i kalla och fuktiga klimat. Men insektsskadegörare infekterar sällan en vinstock. Dessutom har hybriden en hög immunitet mot grå råta.

attika druvor

Frostmotstånd

Attica-hybridens frostbeständighet ligger på -21 grader. Vid lägre temperaturer kan busken frysa och dö.

Plantera och växa

Attikas fälthälsa och mängden av grödan beror på att jordbrukstekniken följs för att odla en hybrid. Vid odling uppstår inte svårigheter ens för nybörjare.

Markkrav

En opretentiös sort utvecklas på nästan alla typer av jord. Endast våtmarker och saltmyrar är inte lämpliga. Goda utbyten uppnås på lätt sandig lerjord.

jord för druvor

Landningsplan

Landningsalgoritmen är enkel och består av flera steg:

  1. Till att börja med skaffar de högkvalitativt plantmaterial. Det är bättre att göra detta i specialiserade plantskolor, så det finns fler chanser att köpa en planta av den här sorten och inte en falsk.
  2. En ung planta bör ha ett utvecklat rotsystem (upp till 3 rötter) utan tecken på mekanisk skada.
  3. På platsen väljs en plats, upplyst från alla sidor av solen. Hybriden Attica planteras inte i drag, i lågland och på platser med en nära förekomst av grundvatten.
  4. Planteringsgropens storlek beror på storleken på plantanrotsystemet. Du bör inte begrava en ung buske mer än 50 cm.
  5. Jorden vald från hålet blandas noggrant med organiskt material och komplexa mineralförband.
  6. Dränering från krossad sten eller trasig röd tegel görs längst ner i hålet.
  7. Jorden fylls med gödningsmedel och en plantan placeras på den.
  8. Vinodlare rekommenderas att doppa rotsystemet för druvorna i en lermask innan de planteras.
  9. Strö sedan över den återstående jorden och tampa den väl.
  10. Vatten och mulch rikligt.

plantera druvor

Avståndet mellan unga plantor bör vara minst 2 meter.

Bevattning och utfodring

För att få den skörd som deklarerats av tillverkaren är vattning och utfodring i tid viktigt. Druvor kan inte tåla vatten, men torr jord bidrar inte till vinstockens fulla utveckling. Vattning är särskilt viktigt vid hällen på bären. Under det första året har Attica druvbusken tillräckligt med näring introducerats under plantering.Därefter befruktas buskarna tre gånger per säsong: på våren (kväveinnehållande föreningar), på sommaren (potash och fosfor) och på hösten (organisk).

Nypning och trimning

Erfarna trädgårdsmästare rekommenderar att du klämmer in gröna skott några dagar före blomningen. Då kommer alla krafter på druvorna att riktas mot bildandet av stora klippor. Formativ och sanitär beskärning är också nödvändig.

trimning finograd

Säsongsbehandling

Under säsongen behandlas druvbuskar två gånger med svampdödande preparat för förebyggande syften. Du kan använda folkrättsmedel för detta.

Skydd för vintern

En värmeälskande hybrid behöver ytterligare skydd för den kalla säsongen. Obligatorisk barkning med torv och sågspån, samt en växthus-typ.

Mognadstiden för bär och grödans lagringstid

Mognad av Atticas borstar faller huvudsakligen i augusti, de specifika datumen beror på klimatfunktionerna i regionen. Fördelen med hybridbär anses vara god att hålla kvalitet och lång hållbarhet utan förlust av presentation och smakegenskaper.

mogna druvor

Det finns också en bra transportabilitet för grödan, vilket gör det möjligt att odla Attica i industriell skala.

Sjukdomar och skadedjur - sätt att hantera dem

Skadedjur som bladlöss, lövrullar och getingar skadar sällan Attikas grödor. Som en förebyggande åtgärd rekommenderas det att sätta fällor och utföra säsongssprejning med fungicider.

Av alla typer av svampsjukdomar har Attica immunitet endast mot grårötta. Andra sjukdomar förhindras med hjälp av korrekt jordbruksteknologi och periodiska behandlingar med preparat i svampdödande kategori. Om växten blir sjuk, används mer aggressiv kemi för att rädda vinrankan från döden.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa