Beskrivning och teknik för växande druvsorter Angelica

Många trädgårdsmästare vill plantera en tomt med druvbuskar. Innan du gör detta måste du dock välja en sort som är lämplig för odling. Den populära druvsorten är Angelica. Innan du planterar en sådan växt på en plats måste du bekanta dig med dess beskrivning och tips för plantering och ytterligare odling.

Avelshistoria

Denna druvsort anses vara relativt ung eftersom den föds upp för bara tio år sedan. Växten uppföddes av den ryska uppfödaren V.N.Krainov, som namngav den resulterande typen av druva Angelica. När man skapade växten användes sorter som Radiant Kishmish och Talisman. Dessa växter är dåligt skyddade mot frost och därför rekommenderas Angelica att växa i de södra delarna av Ryssland, Vitryssland och på Ukrainas territorium.

Beskrivning och egenskaper hos sorten Angelica (Xenia)

Innan plantering rekommenderas att du bekanta dig med druvsortens egenskaper och beskrivning.

Grupper och bär

En utmärkande egenskap hos buskarna är deras höjd. Med korrekt skötsel växer varje plantor upp till två och en halv meter. Angelicas vinstock växer snabbt och därför måste den regelbundet uttunnas och beskäras. Utan beskärning kommer de bär som bildas på växten att mogna sämre.

Experter rekommenderar att du beskär sorten minst tre gånger per säsong.

Grupperna har en konisk form, de väger i genomsnitt ett och ett halvt kilo. Ibland bildas dock större kluster på buskarna. De är lite lösa och tenderar att ärta om de inte sköts ordentligt. Mogna Angelica bär är ganska stora, de har en oval och avlång form. Varje druva väger cirka 30-35 gram. Bären har en behaglig smak med en lätt muskotaroma. Dessutom överstiger sockerhalten inte tjugo procent.

vindruvor

Resistens mot frost och sjukdom

Angelica kan inte skryta med frostbeständighet och bör därför inte odlas i de nordliga regionerna.

Men det är motståndskraftigt mot många sjukdomar, så det blir sällan sjukt av pulveraktig mögel eller grå råta.

Fördelar och nackdelar

Angelica har vissa fördelar och nackdelar som bör bekanta sig med innan du går ombord. Bland fördelarna med sorten skiljer sig följande:

  • stora buntar med bär;
  • tät skal med utmärkt transportabilitet;
  • självpollinering;
  • snabb mogning av grödan.

Nackdelarna med anläggningen inkluderar:

  • dåligt motstånd mot frost;
  • behovet av regelbunden beskärning.

fruktfrukter

Odling av kultur

För att odla Angelica ordentligt, måste du läsa tips för att odla henne.

När man ska plantera

Först måste du ta reda på den optimala tidpunkten för plantering av druvplantor. Vissa trädgårdsmästare planterar sorten på hösten. Men i detta fall måste man vara mycket försiktig, eftersom frost kan börja när som helst. Därför är det bättre att skjuta upp planteringen på våren, efter vinterkylans slut. Planteringen sker i slutet av april eller början av maj.

Välja och förbereda en landningsplats

Efter att ha beslutat om tidpunkten för plantering är de engagerade i valet av säte. Vingårdar trivs i väl upplysta områden som inte är mycket blåsigt. Det valda området förbereds i förväg. Under förberedelserna gräver de upp det, gödslar det med organiska gödselmedel med mineralkomponenter.

platsförberedelse

Hur man planterar korrekt

Planteringen börjar med att skapa ett planthål där plantan planteras. Dess dimensioner bör inte överstiga fyrtio centimeter i djup och bredd. Det grävda hålets botten är täckt med toppförband blandat med jord. Sedan planteras en druvplantor i gropen, som försiktigt täcks med jord och fuktas med vatten.

Växtvård

De planterade plantorna måste skötas ordentligt för att bibehålla utbytet.

Vattning och gödsling

Angelica anses vara en fuktälskande sort och därför måste den regelbundet vattnas med vatten. Om en slang används under bevattning måste proceduren utföras på kvällen eller morgonen. Varmt vatten används för vattning. Använd inte en kall, eftersom det kommer att skada rotsystemet.

vattna druvor

beskärning

En viktig del av vinodlingen är beskärningen av planterade plantor. Experter rekommenderar att du regelbundet beskär för att bli av med stjälkar som inte bär frukt. Extra stjälkar skärs med skärpta trädgårdsaxar. Det är kontraindicerat att manuellt bryta grenarna.

Förberedelse för övervintring

För att skydda vingården från den kalla vinden eller frosten, är det nödvändigt att bygga ett isolerande skydd. För att göra detta täcks buskens bas tätt med torkat gräs, fallna löv eller torra trädkvistar. Skyddet rengörs i mitten av våren när temperaturen stiger till 5-10 grader Celsius.

Sjukdomar och skadedjur

För att skydda sorten från skadedjur och sjukdomar sprayas den med jämna mellanrum:

  • Thanos;
  • inkstone;
  • bordeaux-blandning.

Sprutning utförs på kvällen eller på morgonen.

Thanos läkemedel

Skörd och lagring

I mitten av augusti kommer alla druvor att vara helt mogna och kan skördas. Den skördade grödan lagras under en lång tid endast om den är på en sval plats. Lämna därför inte skurna borstar i solen under lång tid.

skörden är mogen

Slutsats

Angelica anses vara en vanlig druvsort som odlas av många vinodlare. Innan du planterar en planta måste du dock bekanta dig med dess beskrivning och rekommendationer för vidare plantering.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa