Beskrivning och egenskaper hos druvsorten Anthony den store, historia och regler för odling

Druvsorten Anthony den Stora, uppfödd i Ryssland, är utbredd i mitten och södra zonen i landet och närliggande stater. Sorten har förvärvat de bästa egenskaperna hos föräldrarnas växter och kännetecknas av resistens mot sjukdomar, saftiga och söta frukter. Hybridsorten kräver inte särskild vård och visar höga utbyten.

Beskrivning av druvsorten Anthony the Great

Anthony the Great är en medelmogen druva som tar upp till 140 dagar att mogna. Förutsatt att den tas om hand, visar sorten ett stabilt och högt utbyte.

Ursprungshistoria

Den vita vita druvsorten Anthony the Great uppföddes genom att korsa Radiant Kishmish och Talisman. Uppfödaren V.N.Krainov lyckades öppna en ny sort.

Bush-morfologi

Kraftiga och kraftiga druvbuskar med tätt bladverk. Blomställningarna på buskarna är bisexuella, vilket säkerställer ömsesidig pollination. Buntarna är stora och väger från 0,6 till 2,5 kg, cylindriska-koniska i form.

druvor anatoly den stora

Fördelar och nackdelar med sorten

Druvsorten Anthony the Great är uppskattad för sina många positiva egenskaper. Deras lista innehåller följande:

  1. Frostbeständig. Buskarna tål temperaturer så låga som -23 grader utan extra skydd.
  2. Lätt att ta hand om. Växten är väl förenlig med rotstockar och kräver inte användning av specialiserade odlingsmetoder.
  3. Stabil fruktning. Med regelbundet underhåll ger buskarna en stor skörd varje säsong.

Nackdelen med denna sort är behovet av ytterligare bearbetning för att förhindra sjukdomar. En annan negativ egenskap för vissa sommarinvånare är otillfredsställande förökning med sticklingar.

druvor anatoly den stora

Variationsegenskaper

Hybriddruvsorten delar delvis kännetecknen för var och en av föräldrarnas sorter. När du väljer plantor rekommenderas att du först bekanta dig med växtens karakteristiska egenskaper.

Höga avkastning

Förutsatt ett gynnsamt klimat, frånvaron av infektioner och korrekt skötsel ger buskarna ett konstant högt utbyte. Varje kluster odlar många stora bär som väger 15-18 g.

Frostmotstånd

Växter kan genomgå temperaturfall till -23 grader utan konsekvenser. Vid lägre temperaturer krävs täckmaterial för att skydda växten.

druvor anatoly den stora

Sjukdom och skadedjursresistens

Variationen Anthony the Great har en hög resistens mot vanliga sjukdomar och skadliga insekter, med några undantag.

För att förhindra utveckling av dimmig mögel krävs konstant behandling av grönområden med skyddande preparat.

Beskrivning av bäret

Druvorna är stora i storlek. En bärs medelstorlek är 30 x 25 mm. Formen på frukten är rund, färgen är vit eller gul och förvandlas till bärnsten när den är helt mogen. Inne i bären finns 2-3 frön.

Smakande egenskaper

Massan är av medium densitet, köttig och saftig. Huden är mjuk och välsmakande. Aromen är rik och harmonisk med en övervägande av muskot. Sockerackumuleringsgraden är hög.

druvor anatoly den stora

Högt vitamininnehåll

Bär av sorten Anthony the Great innehåller en riklig mängd vitaminer i kategorierna A, B, C, E, PP, samt andra användbara komponenter. På grund av dess värdefulla vitaminkomposition har frukterna en gynnsam effekt på hjärt-kärlsystemets och mag-tarmkanalen.

Plantera plantor

För att plantorna ska rota väl och i framtiden få en konsekvent stor skörd är det viktigt att observera ett antal nyanser vid plantering. Det är nödvändigt att utföra förberedelser, välja en hälsosam planta och en lämplig plats för placering, bearbeta platsen och lägga planten ordentligt i marken.

druvplantor

Markförberedelse

Huvudstadiet i planteringsarbetet är valet och bearbetningen av webbplatsen. Lämpliga för odling av druvor är permanent solbelysta områden belägna på slättar eller kuperade ytor.

Var uppmärksam på angränsande växter

Närheten till vissa växter till druvor har en annan effekt. Utvecklingen av plantor påverkas negativt av grannskapet med ryllik, persilja, salvia och kalendula. Sorrel, dill och jordgubbar har en gynnsam effekt på vinstockar. Iakttagande av rätt växthus garanterar intensiv tillväxt av buskar och stabil frukt.

druvor anatoly den stora

Pålägg

Vid markering av territoriet bestäms platsen för plantering av buskarna. För fri utveckling av rötter bör avståndet mellan buskarna vara minst 1 m. Det optimala avståndet mellan raderna är 1,5-2 m.

Förbereda jorden

Området där druvplantningen planeras rensas först för skräp, ogräs och växtrester. Jordytan är täckt med ett lager av ruttna gödsel och grävt upp till ett djup av 60-80 cm.

Urval av plantor

När du väljer plantor rekommenderas det att noggrant undersöka dem för att identifiera defekter. Plantorna bör inte visa några tecken på sjukdom och skadade skadedjur. Rötter hos friska plantor är lätta och fasta vid beröringen.

druvplantor

När man ska plantera

Att plantera druvor är tillåtet på våren eller hösten. Under perioden från mitten av april till mitten av maj planteras årliga plantor och fram till början av juli - unga vegetativa. Höstplantering utförs från början av oktober tills jorden fryser.

Sequencing

Planteringsprocessen innebär att man utför sekventiella åtgärder. Först grävs ett hål i vilket toppförband appliceras. Sedan placeras en planta i hålet och strö med jord. Jorden runt busken vattnas med lite vatten för komprimering.

druvor anatoly den stora

Agrotekniska verk

Utvecklingen av vinstockar och ökade utbyten främjas genom korrekt vård. När du odlar sorten Anthony the Great räcker det att följa de vanliga jordbruksmetoderna.

Beskärning och formning av busken

För att ge ett dekorativt utseende och eliminera gamla grenar och löv utförs beskärning. Buskarna ska bildas tidigt på våren eller tidigt på hösten.

Vattning

Plantor planteras när jorden torkar. Den exakta mängden vattning beror på klimatförhållandena. Som regel räcker det att väta buskarna 2-3 gånger under säsongen.

vattna druvor

Fertilizer

För odling av druvor krävs applicering av komplexa gödselmedel med högt halter fosfor, kalium och kväve. Det räcker med att gödsla buskarna tidigt på våren och 3-4 veckor före skörden.

Sjukdomskydd

Efter att ha funnit tecken på skador på växter av sjukdomar är det nödvändigt att utföra behandling med fungicidpreparat. Eftersom sorten Anthony the Great är mottaglig för dimmig mögel, rekommenderas det att behandla buskarna regelbundet i förebyggande syfte.

Pestkontroll

Insekticider används för att förstöra skadliga insekter som gnagar bladen och frukt av druvor. Vid sprutning av buskar bör kontakt med kluster undvikas, eftersom vissa preparat innehåller skadliga komponenter.

spruta druvor

Mognande

Bär av sorten Anthony den stora börjar mogna 135-140 dagar efter början av blomningen. Mogna frukter får en rik bärnstensfärg.

Frukt

I de flesta fall börjar druvor att bära frukt 3-4 år efter plantering. För snabbare utveckling av buskarna krävs gynnsamma klimatförhållanden, noggrann skötsel och befruktning av växter.

Förberedande arbete före vintern

I väntan på den första frosten rekommenderas det att skydda buskarna med ett täckmaterial. Närvaron av skydd säkerställer optimal temperatur och förhindrar växtdöd.

skydd för druvor

Skörda

Druvskörden är lämplig för färsk konsumtion eller bearbetning. Så att frukterna inte tappar sina smakegenskaper är det viktigt att samla dem korrekt och följa lagringsreglerna.

Samling

Grupper med mogen frukt skärs försiktigt med trädgårdsaxar eller sekatörer. Det rekommenderas inte att plocka buntarna eftersom det kan skada vinstockarna.

Förvaring och transport

Förvara den skördade grödan i kylskåp eller på en mörk sval plats. Om det är nödvändigt att transportera druvor räcker det att lägga klossarna i trälådor i 1-2 lager.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa