Beskrivning av svartvita Amur-druvsorter, plantering och skötsel, reproduktion

Amur-druvor har många positiva egenskaper i sina egenskaper. Sorten är frostbeständig, så odling är möjlig inte bara i de södra, utan också i de norra regionerna. Det viktigaste är att följa rekommendationerna för plantering och vård av grödan, och det är också viktigt att skapa rekommenderade förutsättningar för utveckling. Bär innehåller många medicinska komponenter i deras sammansättning, därför ger de fördelar för människors hälsa.

Beskrivning av sorten

Den vilda Amur-lianaen betraktas som född till Amur-druvor. Som ett resultat av urval har en sort visat sig tolerera svår frost samtidigt som den behåller sin smak och sötma. I beskrivningen av sorten indikeras att grödan kännetecknas av genomsnittlig avkastningsmognad. Bär äts färskt och de används också för att göra alkoholhaltiga och alkoholfria drycker.

Amur vita druvor kännetecknas av bär, som har en rund form, gul färg och en vikt på cirka 4 g. I ett gäng kan det finnas många bär, så vikten når 800 g. Det börjar mogna i slutet av augusti.

Det finns flera sorter av sorten: Voldemar, Triumph, Zolotoy Potapenko, Proryv och New Early Russian.

Mognaddatum är olika för dem, från de sista dagarna av augusti till slutet av september. Buntarna av varje sort är formade i olika former och väger från 300 till 700 g. Bärarnas färg är också annorlunda. Till exempel karakteriseras druven Black Amur av mörklila runda bär.

Egenskaper

Druvorna innehåller ett helt vitamin- och mineralkomplex, som inkluderar kalcium, zink, järn, magnesium och organiska syror. Olika medicinska tinkturer tillverkas på basis av druvfrukter och blad.

Amur druvor

Medicinska egenskaper som Amur-druvor innehar:

 • normaliserar blodsockernivån;
 • normaliserar blodtrycksindikatorer;
 • hjälper till att förbättra det kardiovaskulära systemets funktion;
 • tar bort gifter och återställer leverfunktionen;
 • sammansättningen inkluderar en fytohormon, som håller arbetet i alla inre organ i god form och ökar kroppens försvar;
 • hanterar inflammatoriska foci i kroppen.

Det är möjligt att uppnå den önskade terapeutiska effekten på kroppen endast om produkten konsumeras regelbundet i 2,5 månader.

Kaloriinnehåll

Fruktmassan innehåller monosackarider i form av fruktos och sackaros, så druvor tillfredsställer hunger och fyller den förbrukade energin. 100 g vita druvor innehåller 45 kcal, röda sorter har fler kalorier - 65 kcal. Mängden kolhydrater är 17 g. Druvor främjar inte viktökning, utan får aptiten.

Amur druvor

Fördelar och skada

Alla användbara komponenter som utgör druvor avgör dess fördelar för människokroppen. Organiska syror rengör kroppen och tar bort gifter. Fördelarna med druvor kommer att kännas i blodsjukdomar, övre luftvägsorgan, liksom vid nervös och fysisk överbelastning.

De innehållande monosackariderna aktiverar matsmältningsorganens arbete, främjar utsöndring av saliv, allt detta bidrar till en ökad aptit. För den som har som mål att gå ner i vikt är den här produkten inte lämplig. Amur-druvor är kontraindicerade vid sjukdomar i matsmältningskanalen. Du kan inte äta det för gastrit, ulcerös formationer, kolit.

Aciditet

Bären smakar sura, men det finns också en söt och sur eftersmak. Socker innehåller cirka 12%. Bären innehåller organiska syror i mängden 8-9%. Dessa är främst citronsyra, oxalsyra och äppelsyra.

Amur druvor

Egenskaper av bär och buske

Liana av Amur-druvsorten ser kraftfull ut, dess diameter når 22 cm. Den kan fläta vilket stöd som finns i närheten, upp till 30 meter. Skott utvecklas snabbt, de kan växa upp till 2,5 meter på ett år. Bladen är stora, 27 cm i diameter, med grovt snidade kanter. Formen på bladen är tre-lobade, avlånga-ovala, runda.

Runda bär (upp till 1,5 cm i diameter) täcks med en tunn men fast hud av mörk körsbär eller gul färg. Massan är saftig, med en söt och sur eftersmak. Buntarna är stora, koniska i formen och väger 700 g.

Amur druvor

Fördelar och nackdelar med sorten

Fördelarna med sorten inkluderar följande egenskaper:

 • förmågan att snabbt återhämta sig från skador;
 • vinstockar är starka och tål stora belastningar;
 • motstånd mot frost ner till -39 grader gör att du kan skörda grödor även i kalla regioner;
 • bärens massa är saftig, med en söt eftersmak, innehåller många användbara ämnen;
 • sorten är resistent mot druvsjukdomar;
 • underhållet är minimalt, kräver inte mycket tid och ansträngning.

Växten är hög, så avkastningen är i genomsnitt. Det är absolut nödvändigt att genomföra en årlig beskärning, annars upphör kulturen att bära frukt.

Amur druvor

Landning

Amur-druvor planteras i oktober eller april. För att kulturen ska anpassa sig och utvecklas snabbare måste marken vara svagt sur, lätt och bördig. Du måste välja en ljus plats på webbplatsen, skyddad från vindar. Det är också möjligt att odla druvor från frön och lager.

Grundvatten får inte rinna närmare än 2,5 meter. Om grundvattnet rinner för nära jordens yta kommer rötterna att ruttna och bären spricker.

Det är viktigt att veta, hur man planterar druvor... Sticklingar planteras på ett avstånd av 1 meter från varandra. Gropar grävs upp till ett djup av 65 cm. Dräneringen måste täckas, sedan är ett bördigt lager tillverkat av mineraliska och organiska komponenter (kompost, humus, superfosfat, kaliumsulfat är lämpliga).

plantera druvor

Vård

Skörden är minimal. Det är viktigt att följa den etablerade vattningsregimen, applicera gödselmedel i tid och kom ihåg att skära skotten. Druvor visar motståndskraft mot sjukdomar och skadedjur, men erfarna trädgårdsmästare utför fortfarande förebyggande behandling.

Vattning

Riklig och ofta vattning är endast nödvändig för unga druvbuskar. Den första vattningen genomförs redan innan plantorna planteras. Det grävda hålet vattnas rikligt med varmt vatten. Efter en vecka upprepas vattningen. Vattning är också nödvändigt före och efter blomningen.

olivdruva

En gräv grävas runt stammen, i vilken vatten hälls. Vattna inte druvorna i själva roten.För att hålla fukt i marken under lång tid och inte avdunsta, utförs klibbning med mossa, sågspån, halm, torv.

Toppdressing

Under de första åren rekommenderas det att applicera kvävegödselmedel på jorden varje vår, i komplexa sommarkompositioner och på hösten är kalium-fosforkomponenter lämpliga.

beskärning

Eftersom Amur-druvorna är kraftfulla, måste de genomföra en årlig formation. Det räcker med att lämna en eller två av de starkaste skotten, avskärande till femte ögat. I framtiden kommer fleråriga grenar att avvika från det centrala skottet. Skott som bildas på fleråriga grenar ska trimmas regelbundet.

beskärning av druvor

Förebyggande behandling

Amur-druvor blir sällan sjuka, särskilt god immunitet mot mögel och oidium. Motståndet mot ogynnsamma faktorer ökar om vinstockarna trimmas i tid och korrekt. För behandling av druvbuskar med ett profylaktiskt syfte använder de sådana läkemedel som "Quadris", Bordeaux-vätska, "Acrobat MC".

Reproduktionsmetoder

Reproduktion av Amur-druvorna utförs av frön, sticklingar eller plantor. Fröna köps från pålitliga säljare. Det är bättre att plantera dem på hösten. Fossas djup är 16 mm. Skott ska visas om en månad. Druvor som odlas från frön har grundläggande egenskaper som lockar vissa trädgårdsmästare. Sticklingar och plantor planteras på våren eller hösten. Avståndet mellan växter bör inte vara mindre än 2 meter. Vinrankan börjar bära frukt bara 7-8 år efter plantering.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa