Beskrivning och egenskaper för druvsorten Aleshenkin, beskärning, plantering och skötsel

Till och med en nybörjare i trädgården kan hantera odlingen av druvor Aleshenkin. Sorten är opretentiös, tål tunga frost, därför odlas den i Ryssland, där klimatet inte skiljer sig åt i en konsekvent varm sommar. Stora klaser med välsmakande bär bildas när optimala förutsättningar för kulturutveckling skapas. Grooming innebär korrekt vattning, befruktning, beskärning och behandling från infektioner och skadedjur.

Avelshistoria

Druvor Aleshenkin (Aleshenkins gåva) i mitten av 1900-talet i Volgograd uppföddes av forskaren-uppfödaren P.E. Tsekhmistrenko. Han bodde och arbetade i denna stad, där vintrarna är kalla, och lufttemperaturen sjunker till -25 grader. Forskaren gav namnet till sorten till heder för sitt barnbarn. En ny druvsort erhölls till följd av korsningen Vostok och Madeleine Angevin. Hybriden tolererar frosten väl och bevarar utbytet och fruktens smak.

Ursprungligen odlades sorten endast i de södra regionerna och blev gradvis utbredd på norra breddegrader. Om förutsättningarna skapas kommer det att vara möjligt att få en skörd på tomterna i Moskva-regionen.

Beskrivning av sorten

Syftet med att skapa en ny sort var att öka utbytet och förbättra smaken på bär. Beskrivningen av druvsorten Aleshenka är inte komplett utan att nämna de viktigaste egenskaperna:

 • kraftig vinstock, bär frukt i 6 år;
 • grenar är kraftfulla, därför tål de varje belastning;
 • bisexuella blommor bildas på skotten;
 • sorten tål frost mot -25 grader;
 • bär är lämpliga för långväga transporter;
 • tidiga gränser för mognad av grödor (ungefär 114 dagar efter bildandet av äggstockarna);
 • mogna bär börjar plocka i slutet av juli, deras färg är gulgrön, med en liten blom, och svart finns också;
 • högt utbyte gör det möjligt att samla upp till 26 kg skörd från en druvbusk.

Aleshenkin druvor

Endast den markade delen av sorten Aleshenkin Dar tål frost, rotsystemet måste isoleras under vintern.

Utmärkande egenskaper

Sorten kan skiljas från andra druvsorter med följande egenskaper:

 • bladen är små, släta, med snidade kanter, deras färg är djupgrön;
 • konformade kluster bildas i stora storlekar och väger cirka 650 g;
 • ovala bär ligger löst i en massa druvor, var och en av dem väger upp till 6 g;
 • nästan hälften av bären har inga frön inuti.

Bärmassan är lös, mycket söt och saftig. Sockerhalten i sorten når 19%. Olika drycker tillverkas av dem.

Aleshenkin druvor

Fördelar och nackdelar

De viktigaste fördelarna med Aleshenkin-sorten inkluderar:

 • många produktiviteter;
 • tidig mogning av bär under alla förhållanden;
 • trevlig smak och brist på frön;
 • sorten anpassar sig snabbt efter plantering.

Aleshenkin-druvorna har också svagheter:

 • Druvornas rötter tål inte frost, därför rekommenderas det att täcka växten under vintermånaderna.
 • Bären kan bli små, så det rekommenderas att behandla grödor med tillväxtstimulerande medel och att utföra ytterligare pollinering av blommor för hand.
 • Sorten visar dålig motståndskraft mot svampinfektioner.

Aleshenkin druvor

För att inte ha problem med odlingen av sorten Aleshenkin måste du följa reglerna och rekommendationerna för plantering, markval. Det är viktigt att tillhandahålla ordentlig vård.

Plantera druvor Aleshenkin

Aleshenkin-druvan är en opretentiös gröda, men för att skörda en stor gröda under många år måste ett antal krav följas. På webbplatsen måste du välja platser som är gratis för tillgång till solljus. Det är bättre att plantera nära byggnader som skyddar anläggningen från vindar.

Jorden ska vara bördig, lätt, med neutral surhet. Om jorden är sur, utförs kalkning.

Ett viktigt steg är valet av en planta av hög kvalitet:

 • Om plantor med ett öppet rotsystem köps, uppmärksammas dess färg. Ju lättare grenarna är, desto bättre. Du kan bestämma skottens färskhet med snittets färg. Om rötterna är mörkfärgade är produkten inte av hög kvalitet.
 • Friska skott är bruna, men snittet är lätt.
 • Bladen som finns kvar på skärningen ska vara jämna och släta. I närvaro av oegentligheter och tillväxter är det värt att misstänka förekomsten av infektion eller skadedjur.

druvplantor

12-14 dagar innan plantera druvor tomten grävs upp. Det är bäst att börja plantera på våren så att växten har tid att vänja sig och slå rot:

 • Gravar är förgrävda med ett djup och bredd 65-75 cm på ett avstånd av minst en meter.
 • I botten av varje grävt hål installeras dränering, till exempel från krossad sten eller expanderad lera. Vid en nära passage av grundvatten består dräneringsskiktet upp till 25 cm.
 • Sedan tillsätts gödningsmedel för ytterligare näring av den unga plantan. Därefter täcks ett lager jord och vattnas med varmt vatten.

En stjälk planteras i ett förberett hål och ett stöd installeras, ströat med jord, lätt komprimerad och vattnas igen. Efter tre dagar upprepas vattningen. Därefter utförs mulchning. Ett lager av mulch (mossa, halm, torra löv, sågspån väljs som mulch) tillåter inte att fukten förångas snabbt.

planterade druvor

Omsorgstips

Att ta hand om Aleshenkin-druvan består i korrekt vattning, lossning och ogräs av jorden runt varje buske, bearbetning från skadedjur och sjukdomar. Bortsett från dessa punkter är det mest grundläggande kravet att beskära vinrankan.

Vattning

Omedelbart efter plantering av plantan genomförs vattning varannan vecka och förlitar sig på 4 liter varmt vatten för varje rot. Vattendragning av marken bör inte tillåtas, annars kommer rotförfall att börja.

Befruktning

Om gödselmedel applicerades under plantering, kommer beståndet att räcka under de kommande åren. Druvor är bra för organiska och mineraliska komponenter. Lösningar baserade på humus, mullein, träaska, superfosfat, kaliumsalt är lämpliga. Gödselmedel bör appliceras på våren före blomningen och under bildandet av äggstockarna.

matande druvor

På våren, så snart skyddsrummet har tagits bort, installeras ett stöd nära den unga plantan och vinrankan är bunden. Den första utfodringen utförs innan knopparna dyker upp. Det rekommenderas att använda en lösning baserad på kycklinggödsel. Komponenten blandas med vatten i ett förhållande på 1: 2 och lämnas för att infusera under en vecka.

Späd med vatten i förhållandet 1:10 före användning. Den resulterande lösningen hälls i ett speciellt grävt spår runt cylindern. För att förbättra smaken på bär rekommenderas potashgödsel. Mycket kalium finns i träaska. Det kan appliceras torrt, i vilket fall konsumtionen är lika med en hink för varje rot. En infusion görs på basis av träaska. Askan hälls med vatten och insisteras i tre dagar.

Bildning

Bildningen av en buske är nödvändig för att öka utbytet och god utveckling av vinstockar. Före fruiting beskärs varje gren till 14-16 knoppar. Vinrankan som skördades förra året beskärs till 3: e knoppen. Varje buske bör ha 40 ögon. Varje vår, innan knopparna börjar svälla, börjar de ta bort torra, skadade grenar. De bromsar utvecklingen av busken och tar upp näringsämnen.

druvbusk

Skydd för vintern

För att druvorna ska övervintra framgångsrikt måste du förbereda dig. Vinrankorna tas bort från underlaget, knytas, böjas till marken och täckas med en film. Alla åtgärder genomförs i torrt, klart väder i mitten av oktober, början av november.

Om lufttemperaturen är mer än 0 grader skapas en växthuseffekt inne i skyddsrummet, vilket har en dålig effekt på anläggningens skick. Filmen är täckt med jord och mulched.

Reproduktionsmetoder

Aleshenkin-druvor förökas på tre sätt:

 1. Fröna odlas endast för industriella ändamål. Druvor som odlas från frön förlorar sina ursprungliga egenskaper. För att förbättra kvaliteten är det nödvändigt att plantera vinstockar. Denna process skjuter tillbaka tidpunkten för början av frukt.
 2. Det enklaste sättet att sprida sorten är genom sticklingar. Druvor måste beskäras varje år för att kontrollera deras tillväxt. Därför finns det unga skott som används för plantering. För att växten ska slå rot måste det finnas minst fyra knoppar på varje stickling. Före plantering desinficeras varje skärning med kopparsulfat.
 3. Genom lagerläggning utförs reproduktion på våren, när aktiv tillväxt av grenar observeras. Det största snöret begravas i jorden, varefter det vattnas med tillväxtstimulantia. Full rooting inträffar inom 3-4 veckor.

När man skapar goda förhållanden och följer alla krav på vård börjar sticklingar och skiktning av druvor bära frukt efter ett par år.

Om sjukdomar och skadedjur

Druvsorten Aleshenkin attackeras av skadedjur och är inte resistent mot större infektioner. Farliga skadedjur för druvsorten Aleshenkin är: druvmite, marmorbagge. Av sjukdomarna är växten oftast infekterad med mögel, oidium. Erfaren sommarinvånare rekommenderar, i förebyggande syfte, två gånger om året (helst i juni och juli) att behandla druvor med lösningar baserade på sådana läkemedel som Topaz, Horus, Ridomil Gold, Stroviy, Fufanon.

recensioner
 1. Marina
  9.09.2018 20:42

  För flera år sedan planterade jag flera buskar - sorten är utmärkt, riktigt opretentiös och mycket produktiv. Men jag märkte att avkastningen ökade markant när jag började utfodra Biogrow.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa